:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 165
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Президентът, който...

Два се Аза нашли, та зашли

Аз Азу око не вади, само чембер бие.
Росен Плевнелиев пред bTV: ...Но аз съм и този президент, който имаше смелостта, а благодаря и за подкрепата, на първия Консултативен съвет по национална сигурност да поставя темата за това, че НСО, НРС и служба "Военна информация" вече 23 години работят без закони и правила! Аз бях този президент, който предизвика дебатите и съм изключително горд, че взехме с пълен консенсус решението това статукво да остане в миналото!

...Президентът в никакъв случай няма да участва във формирането на коалиции. По конституция президентската институция е равно отдалечена и независима, и надпартийна. Смятам да отстоявам наистина с всички възможни средства, с които разполагам!

...Това, което аз ще направя, е - ако има кризисен момент, аз мога да бъда платформа, президентската институция, за дебати... Именно това, което казах: платформа за дебати и за консултации, но в никакъв случай двигател или пък, не дай си боже, основен играч в задкулисни уговорки. Това просто няма как да стане!

...Категорично нямам никакви служебни премиери в главата си, защото ще стане това, което народът ще каже да стане!

...За мен тази задачка (подобряването на медийната среда) стои на дневен ред за 2013 г. Какво мога да направя? Със сигурност ще организирам два-три дебата през годината с международно участие, с експерти...

...Какво може да направи президентът? Той не е изпълнителна власт. Той не е контролна функция... Той може да даде посоката! Той може да посочи проблема. Той може да търси решение, може да контролира...

...Аз не бива да бъда подценяван по никакъв начин като човек. Да - аз съм търпелив, да - аз съм целенасочен, аз съм много постоянен. От друга гледна точка - имам кауза. И ще споделя нещо много искрено с вас. Аз деля политиците на две категории. Това са едните, които управляват хората, и друг вид политици, които служат на хората. Откровено посочвам себе си във втората категория. Аз искам да служа на хората, но за да служа на хората и за да има смисъл - това се мери, разбира се, в протежение на времето, с резултатите, които аз постигам. И резултатите не са, че съм спечелил битката срещу един или двама. Резултатите са как се промени държавата, докато аз бях президент! Направихме ли прогрес, станахме ли по-добри, станахме ли по-демократични, станахме ли по-модерни?

...Преди да наложа вето, трябва да имам съответните аргументи. Преди да наложа вето, трябва да съм работил за не-вето. Тоест за решение.

...Познавам историята много добре. Аз съм един изключително посветен човек на смислените неща! Електронното правителство за мен е не по-малко важно, отколкото са магистралите на България... Вярно е, че предишни правителства - едните са купували компютрите, другите са купували електронните подписи, третите са купували сървърите, а четвъртите са купили възможностите да се интегрират мрежите и системите, и регистрите. Но сега идва времето и аз като президент задавам посоката за това и се надявам, но и ще работя и няма да се предам!

...Аз се надявам да не ви шокирам, но отново ще бъда много искрен, като кажа, че съм може би този политик малко по-различен, който изобщо не мисли за преизбиране. Изобщо не считам, че трябва да мисля за втори, трети, десети мандат. Но сега аз съм на една много отговорна държавна позиция, нося своята отговорност. Аз казвам категорично и пред вас, и пред всички ваши зрители, че в момента изобщо не мисля за втори мандат. Не мисля и за това да спечеля от днеска за утре някаква персонална битка или някаква ситуация. Но мисля денонощно. Така съм устроен като човек. По големите приоритети на държавата, защото виждам решения. Виждам възможността да вървим напред и искам да работя по тази тема.

...Ще работя за доверие не в следващите 4 години, а във всяка следваща минута и час, и ден от тези 4 години. Защото за мен доверието е предпоставка за всичко останало. Ако има доверие, има развитие, има прогрес, има работа, има, ако щете, и държавност. Ако няма доверие, всичко останало е подробност.

____________

ПП. Не бихме искали азът на президента да неглижира незаобиколимата роля на Баш АЗа в тази държава. "АЗ ви построих метро, АЗ ви правя детски градини, АЗ направих Южната дъга и Северната тангента..."
1
1822
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Януари 2013 08:31
Тъжно
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД