:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Протест за неплатен извънреден труд спря строежа на "Марица"

Строителите от "Пътни строежи" АД - Пловдив, които изграждат магистрала "Марица" в участъка Любимец - Капитан Андреево, спряха вчера работа в знак на протест за неизплатен извънреден труд, съобщиха от КНСБ. Според синдиката всеки от работниците е изработил извънредно по 40 часа средномесечно, но не е получил пари за това. Сключените индивидуални договори със строителите пък не са съобразени с минималните изисквания в браншовия колективен трудов договор и заплатите са под определения в него минимум за отделните професии. Работниците стояха до машините си от 8 ч. сутринта в очакване на среща с ръководството на фирмата, както и с шефа на база "Любимец" Георги Станчев, но до късния следобед такава нямаше.

В началото на април строителите на магистрала "Марица" пак стачкуваха, но тогава се бориха за неизплатени заплати. Тогава те не бяха получавали заплати за януари и февруари и чакаха по 40% от възнагражденията си общо за 11 месеца назад - от 2011 г. и от 2012 г. По закон работодателите са спазили закона, ако са изплатили 60% от заплатата, но не по-малко от минималната.
1
1046
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
29 Юли 2013 21:56
Не знам този странен закон при който работодателят можел да плаща 60% през 2013г и цялата тази практика на неплащане на заплати, не противоречи ли на хартата за правата на човека, където робски труд и труд който не се заплаща достойно е незаконен. Пък хартата сме я подписали, значи си е и наш закон с най-висш приоритет.

-------------------------
дистанционен парламент
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД