:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Уморените жирафи ги убиват, нали?

Бодри жирафи играят на "прескочи кобила".
Не съм гадно копеле, но едно хубаво ми става, когато вземе, че пукне.

Пролетта, имам предвид. Тая година - благодарение на мъдрото и експертно управление на бюджета, горските масиви и дюните по крайбрежието - пукна с цели два месеца по-рано.

Само така - петилетката - в съкратени срокове, а мандатът - до края!

Лошото на това ранно пукване е не само че събуди мечките по никое време, та сега спешно им се търси месце и мечешки витамини, а че събуди у населението, и по-точно у мен - пролетната умора.

Пролетната умора се характеризира с липса на куп витамини, шоколади, магнезий, калций, етилов алкохол, парични единици и други полезни за организма вещества, което от своя страна води до почти безпричинно изнервяне.

Едно такова ми беше прекипяло, че като видях насреща да се задава сам, с торбичка боклук в ръка и без охрана представителят ми, душата ми запя.

- Ела тука, сине майчин - му рекох, - ела, да ти река всичко, което съм ти насъбрал - разгеле, гардеробът ти е в отпуска!

- А-а, не така - рече ми осъдително представителят. - Ти май не си гледал дебата за матернословието - не мина! Защитихме националните интереси!

- Националните защитихте, а моите - забравихте - рекох. - Аз що ли не ви... В смисъл - дали мога...

- Не може - рече ми представителят. - Майката - не. Забранено е по член забравих кой, ама нали много се дърлихме по него! Стана ли ти густо, майна, докато ни гледа и слуша?

- Не ми стана - рекох. - Ама имам едно питане. Сега, като не може за майката да споменавате - как ще си водите предизборната агитация?

- Споко - рече ми представителят. - За всичко е помислено - хората ако знаеш само колко роднини имат... Богата е българската родова линия, още по-богат е българският език - не бива да ги подценяваме!

- И на лелите ли ще посегнете? - възмутих се.

- Ако се наложи - и на уйчинайките - рече представителят. - Какво не сме готови да сторим ние за Отечеството!

Замислих се.

- Това не напомня ли мъничко на кръвосмешение? Все пак - рода...

На представителя окото не му мигна.

- Ние в какви по-такиванка коалиции влизахме - вие тогава що си мълчахте, а?

Научиха се напоследък, като ги питаш нещо, на което те не могат да ти отговорят - връщат ти въпроса и почват да те препитват и да те ругаят, че не можеш да се сетиш за отговора!

- Ние мислихме, че е за наше добро...

- Една патка мислила, мислила, пък... знаеш какво!

Вече съвсем ме ядоса.

- И като се кръвосмесите - какво мислите, че ще се получи? Ще се получи генномодифициран продукт! И как мислите, ще погледне на това Европа?

- На Европа хич не й пука дали се модифицираме или не - пусна боклука в контейнера представителят. - Те гледат само да не се краде много и мир да има. Ние поне мира го постигнахме - това е безспорна заслуга на нашия управленски модел!

Е, тук окончателно се вбесих.

- Виж какво, сине на онази, която не бива да се споменава, а случайно да си гледал какво прави Европа с генномодифицираните екземпляри? Да си чувал за жирафчето Мариус, което загина, за да не попадне в кръвосмесителна хипотеза с майка си да речем? Гръмнаха го с пищов за гвоздеи и го дадоха на лъвовете за закуска!

- И кво? - рече представителят. - Вие нас не ни мислете, ние вече сме им доказали, че сме вляво, вдясно и изобщо - щъкаме навсякъде около центъра. Ваш проблем е тепърва да доказвате, че не сте жирафи!

Погледнах се във витрината отсреща. Дали стъклото бе криво, или наистина вратът ми се е издължил?

Но петна нямам - това гарантирам! И опашка...

Всъщност - жирафите имат ли опашки? А вие?
1
3243
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Февруари 2014 20:59
Имало едно време един ръководител на автомобилно предприятие в България, с никнейм "цар Милан". Бил човекът с оценени активи и се ползвал със завидна, е да кажем свобода. Дошли по някаква работа германски другари и изложили някакви искания за някаква информация. Нашият споменал "мама...". Лингвистично подготвени гедерейските другари вдигнали пръст в протест " Хер Миланов, никс мамата". O tempora...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД