:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 233
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Записки на образцовия гражданин: Не щеме ние пенсии, не щеме ний пари!

Молодым везде у нас дорога, СТАРИКАМ ВЕЗДЕ У НАС ПОЧЕТ!
Има едно простичко правило, спазването на което осигурява на всеки човек да доживее до сто и повече години, но за него после, първо за друго.

Поучителна история: Един образован човек от сой казваше "Не е важно колко ти е голяма пенсията, а колко време ще я получаваш". И беше прав човекът, и го доказа с личен пример - той получава пенсията си над 40 години, пенсионира се през седемдесетте на 55-годишна възраст и живя докъм стотака. Законтри се и си получаваше пенсията, остана верен на своята максима и сигурно и до днес щеше да си получава пенсията, но го хвана склерозата, покрай другото забрави и принципа си и край, отиде си човекът за радост на пенсионната система и за разочарование на всички негови роднини и познати, които го наблюдавахме със симпатия и завист, и даже залагахме колко време ще си получава пенсията.

Съобщение: Българските пенсионери са предупредили, че ако не им се осигури достоен живот, ще предприемат последен и отчаян ход - ще спрат да умират.

Факт: Все по-често току се съберем с наборите да изпратим някой набор дето напук на статистиката си тръгне преди пенсия, стоим пред него със скръбни физиономии, сещаме се какви сме ги вършили с него в училище и даже не седяхме ли по едно време на един чин? А, не, не! Не сме седяли на един чин, дето също е дървен, само че няма бронзови дръжки. Не сме седяли заедно, не! И си мислим: "И този не доживя до пенсия". И си мислим още: "И за какво ги плащаме тези осигуровки?!" А възрастта за пенсиониране се вдига още защото продължителността на живот се вдига, но най-вече защото няма пари.

Извод: Пенсията все повече се превръща в още един данък.

Официална хроника: На работно съвещание правителството отчете, че поредната пенсионна реформа не е донесла очакваните резултати - броят на пенсионерите в страната все още е твърде голям. В делови порядък веднага бяха взети мерки - стартира акция в подкрепа на държавата под надслов "Кажи НЕ на пенсията!" Специалисти префасонираха рекламните клипове за запек, разстройство, хемороиди и микроби под ръба на тоалетната чиния, като наименованието на съответния проблем по компютърен път е заменено с "пенсия". Спешно се снимат нови клипове, в които благородно побелели мъже и жени на възраст със спортни фигури споделят каква коренна благотворна промяна е настъпила в живота им след отказа от пенсия. Одобрени са нови привилегии за българските пенсионери - те вече могат да пресичат на червен светофар, да отварят табла с високо напрежение, да стоят под стрелата на кран, да се опират на автоматични врати, да влизат в морето при мъртво вълнение и да се надвесват от прозореца на влака по време на движение.

Криминална хроника: Компетентните органи са установили, че надписът с вакса на стената на Националния осигурителен институт "Елвис е жив!" е направен от пенсионера Елвис Петров във връзка с великденските надбавки към пенсиите.

В света на изкуството: Пенсионерка, разглеждаща изложбата на восъчни фигури, три часа се е оплаквала на Сталин.

Лайф коучинг: Как да доживеем до сто и повече години ни учи следната притча:

Попитали столетник:

- Как доживяхте до такава дълбока старост?

Той погладил бялата си брада и отговорил:

- Каквото и да се случеше, продължавах да живея!

Следващият понеделник в "Записки на образцовия гражданин": Как да си изберем партия?
2
2293
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
23 Март 2014 20:55
- Вече трябва да се очаква и въвеждане на награда за всеки донесен чифт пенсионерски уши в НОИ!

Щом не щат да умират тези от третата възраст, ще трябва да се въведат крути мерки. А се разсейват и не искат да скачат в картонените ковчези от инат или пък от напредналата склероза...

... щото просто забравят да опнат жартиерките.

Весел ->
23 Март 2014 23:22
>>><<<
Пу, пу, пу, да не ти е уроки!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД