:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 245
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Пещници

Че е топло, топло е - то не са горещници, то са някакви епични пещници. А последиците от това - видими и в пресата. "Жегата тласка към агресия и самоубийства" ("Труд"). "24 часа" е на линия да потвърди научното построение: "Депутат в три парламента арестуван за убийство". Дали е слънчасал? Шефът на фонд "Научни изследвания" гръмнал приятеля си по чашка (с подходящия прякор Професора) на 14 юли - сред тропични температури.

Дано няма смъртни случаи поне сред многобройните пътуващи в градския транспорт. "Сахарска жега и задух мъчат пътниците в рейса", жали ги "Монитор" и брои колко тролея и трамвая с климатик има в столицата, колко - душегубки. Гаче не е имало глобално затопляне в епохата на "Икарусите"!

Освен човеците, страдат и дърветата. Но те главно от хорска алчност и глупотевина. "Кръчмар задуши дърво с найлон", съобщава "Телеграф" за поредното несебърско ноу-хау. Вестникът изобщо ни е фаворит по колорит на заглавията днес (само днес?) със "Свещеник лепна порновирус" (слава тебе, боже, не венерическа болест, а компютърна зараза) и "Пробутват ни салата с яйца менте" (китайски, на пръчка).

"Стандарт" на свой съчетава политическото с битовото. И там хранително-вкусови тегоби - "Наденица с антракс в 32 магазина". Закучилата се съдебна реформа е описана с гордото "Генерала готов за избори 2 в 1". По-надолу - "Бойко вдигна ръце от Радан". Полуопозициониращият Кънев не е долюбван и от "Преса": "Реформаторите бламират реформата си". С тяхната реформа - по техните глави!

"Труд" успокоява, че войнстващите скинари са просто буйни момчета и нямало страшно: "Няма здрава почва за нацизъм в България", цитира газетата адвоката Емануил Йорданов. Странно, ний пък мислехме, че нацизмът никне на болна почва най-вече... А че боледува почвата - ясно е, когато в речника на национален ежедневник присъстват (не, не иронично!) думи като "постпедерастлък". Sic. От "Новинар".



1019
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД