:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 184
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цацаров мина през изслушване за скандала с подслушването

Тихомълком даде обяснения и шефът на ВАС
СНИМКА: БГНЕС
След заседанието на етичната комисия Цацаров напусна сградата на ВСС през друг вход, за да избегне въпросите на журналистите.
Главният прокурор Сотир Цацаров бе изслушан от етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) заради скандала със записите на разговори между Владимира Янева и Румяна Ченалова, съобщи "Правен свят". Не стана ясно какво е казал Цацаров. Изслушването му бе закрито, а самият той си тръгна през страничен изход.

По подобен начин се разви и изслушването на председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, който се е явил в Етичната комисия в понеделник, но това бе съобщено лаконично и постфактум. Впечатление прави двойният стандарт на ВСС по отношение на публичността, обърна внимание "Съдебни репортажи". Миналата седмица от съвета оповестиха, че на 7 декември на заседанието са поканени Янева, Ченалова и адвокатите Иван Тодоров, Момчил Мондешки, Теодора Дренска и адвокат Христов. В официалното прессъобщение на кадровия орган се казваше също, че комисията ще изслуша и членовете на ВСС Ясен Тодоров, Димитър Узунов и Милка Итова, но нищо не се споменаваше за покана към председателя на ВАС.

Името на Цацаров се споменава многократно от Янева в записите. Тя разказва, че главният прокурор й е обещал да "завоалира" разследването по разработката "Червей" и й се е обаждал, за да научи лично от него, че ще започне разследване и ще иска отстраняването й от поста. Цацаров отрече и заяви, че се е срещал с Янева само докато е била председател на Софийския градски съд.

ВСС ще поиска от прокуратурата трафични данни от телефона на Янева за 19 февруари, съобщиха от съвета ВСС. На тази дата според сайта "Биволъ", който периодично публикува записите, е проведен един от разговорите между Янева и Ченалова. Не става ясно дали това са данни от приложението Вайбър, по което Янева твърдеше, че е получавала съобщения от Борисов. Ще се иска и заключение от експертизата на записите.

2
1239
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Декември 2015 19:43
Тихомълком беше изслушан...
Точно!
------------------------
Сайтът на Генек
08 Декември 2015 19:46
Тия дали лъжат под клетва? В смисъл, питам дали са положили клетва. Щото в туй, че са излъгали, нямам и капка съмнение.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД