:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдът отказа да касира и избора на Йорданка Фандъкова

Вече е напълно сигурно, че в нито един голям български град административният съд няма да касира резултатите от кметските избори. Вчера съдът в София потвърди решението на Общинската избирателна комисия за победител в столицата да бъде обявена Йорданка Фандъкова (ГЕРБ). Потвърдени са и резултатите от вота за нов столичен общински съвет. Темида отхвърли жалбите на кандидатите за градоначалници от БСП Михаил Мирчев и от Националната републиканска партия Николай Гацев, както и на представителя на коалицията "БСП лява България" и лидер на столичната соцорганизация Калоян Паргов. Преди това същото направиха и съдилищата във Варна, Пловдив, Русе, Добрич, Ямбол, Кюстендил и във всички останали областни градове. Единственият град с анулиран избор е Харманли. Там резултатите бяха оспорени от местна коалиция, според която в част от секциите валидните и невалидните бюлетини са преброени погрешно. След като назначи проверка, Хасковският административен съд прецени, че протоколите наистина са сбъркани и че това е довело до неправилно разпределение на мандатите в новия общински съвет.

Спорът за кметските избори все още не е приключил в Пловдив, където загубилият кандидат от Патриотичния фронт Славчо Атанасов вече обжалва във Върховния административен съд победата на Иван Тотев от ГЕРБ.

------ЗА ТРЕТИ ПЪТ

Трети тур на изборите пък ще има в десет села, където на първия тур и на балотажа не бяха избрани кметове. Вчера ЦИК обяви, че президентът Росен Плевнелиев е издал указ на 13 март да се гласува отново в кърджалийските села Самокитка и Черничево, в хисарското Ново Железаре, в старозагорските Козаревец и Медникарево, в пловдивското Бачково, във видинското Септемврийци, в гърменското Хвостене и в монтанските Буковец и Крапчене.
1
874
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Декември 2015 21:28
и що не е изненада- мафията бокаса и прочеее
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД