:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 181
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жандармерията ще пази постоянно Лъвов мост и Банята

За пореден път МВР откри, че в центъра на София има нужда от повече камери
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Досега жандармерията се появяваше в центъра на града само при сбивания и специализирани операции.
Жандармерията ще е с постоянно присъствие в района около Лъвов мост, площада пред Банята, както и по бул. "Мария Луиза". За това се договорили вътрешният министър Румяна Бъчварова и столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от МВР.

От години в тази част на града се събират множество бежанци и нелегални имигранти. В хостелите около Лъвов мост, както и в старите постройки около Женския пазар и по ул. "Цар Симеон" полицаите залавят десетки нелегални при всяка акция. По тези улици могат да се открият и разлепени инструкции на английски, френски и арабски как да се държат чужденците при обявени общоевропейски акции срещу нелегални имигранти. От същия район тръгват и голяма част от такситата, с които незаконно се превеждат хора до сръбската граница. Досега МВР разчиташе само на специализирани операции в района.

Вътрешният министър и кметът са обсъдили и видеонаблюдението в столицата, както и възможностите за увеличаване на капацитета му, съобщиха от МВР. Бъчварова е поредният вътрешен министър, който заявява, че в София трябва да има повече камери. От изявленията досега обаче не последва нищо. Напротив, когато през 2014 г. изчезна бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, стана ясно, че камерите на МВР не работят. Става дума за общо 280 камери.

Тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков заяви, че една частна фирма е патентовала софтуера и е поискала пари без обществена поръчка. Тогава премиерът Бойко Борисов каза, че ако трябва да се съкратят служители, но камерите трябва да заработят. Малко по-късно Вучков и Фандъкова подписаха споразумение за съвместно ползване на общинското и полицейското видеонаблюдение, а Вучков обеща, че камерите на СДВР ще заработят до 3 месеца.

През март столичната полиция обяви обществена поръчка за възстановяване на видеонаблюдението за малко над 108 хил. лв. за камери в централната част на града - площадите "Св. Неделя", "Ал. Батенберг", "Гарибалди" и този пред президентството, градинката пред "Кристал", Орлов мост, Борисовата градина, булевардите "Дондуков", "Мария Луиза", "Цар Освободител", по канала, "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и по улиците "Гурко", Граф Игнатиев" и "Раковски". На сайта на агенцията за обществени поръчки обаче не е отбелязано дали търгът е спечелен.
3
1621
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
03 Август 2016 01:47
...Сетила се Мара да се побара.....
03 Август 2016 08:27
Жандармерията ще пази постоянно Лъвов мост и Банята
До изборите ...
03 Август 2016 10:58
Освен Лъвов мост и старата баня, да не забравят Драз-махала отвъд канала, Пич-махала отсам канала, районите на Сточна гара и на улица Симеон.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД