:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов обвини Бокова, комунизма и великите сили за фиаското в ООН

Премиерът и външният министър Митов се оплакаха, че няколко държави са ги подвели да подкрепят Кристалина Георгиева
СНИМКА: БГНЕС
Бившият президент и лидер на АБВ, която доскоро бе коалиционен партньор на ГЕРБ, не пропусна момента, за да поиска оставката на кабинета.
Управляващите категорично отказаха да поемат отговорност за фиаското, което България претърпя в надпреварата за генерален секретар на ООН. Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли исканията на опозицията за оставка и хвърли вината за провала върху кабинета на Пламен Орешарски, Ирина Бокова и международното положение, подминавайки факта, че именно той подмени кандидата на България в последния момент. При гласуването в сряда вечерта за следващ председател на ООН беше определен Антониу Гутериш, а Ирина Бокова се представи доста по-добре от Кристалина Георгиева, която остана предпоследна от 10 кандидати.

"Оставка трябваше да искаме на Орешарски, но той вече я подаде. Затова, че ни я предложи преди две години. Тя прояви нахалство и не се отказа и отиде да блокира г-жа Георгиева", обяви премиерът Бойко Борисов. "От какво да се срамувам - че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил следващите пет години! 20 години кой е виждал г-жа Бокова в България и как ще се отрази това на българина? А ако създадем политически хаос, ако ги послушам да дам оставка? Какво ще стане с всичко това, което правим тук? Защото те са безотговорни хора. Заради кой ще плащаме 1.3 млрд. лв. сега за два реактора, за които няма договор и сме осъдени - заради същия тоя човек, който ми иска оставката. Защо? Да ни задължи после с още 1.3 млрд. ли?", разсърди се Борисов.

Според него смяната на българската кандидатура в последния момент не е било гаф, въпреки че редица международни анализатори дадоха негативна оценка на този ход. "Имахме увереността на много от държавите. Георгиева за няколко дни постигна значителен резултат без кампания, просто само с отиването си. Две години Бокова се представяше извън тройката. Гутериш е бил определен още в началото. И единственото, за което аз съжалявам от този избор, е, че вече принципите не съществуват, принципът за жена от Югоизточна Европа. И ние затова атакувахме с втора кандидатура, след като знаехме, че за Бокова ще има червени бюлетини, и затова Унгария, Полша, Румъния пратиха писмо да искат ние да го направим, защото нямаше друга жена в тази част на Европа с шанс. Съобразявайки се с всичко това, пратихме втора кандидатура, като оттеглихме първата. Само че тя не се оттегли, а остана там", допълни Борисов. Той припомни, че подобен е бил случаят и със съпруга на г-жа Бокова, който въпреки опитите за оставка е останал в ЕБВР. "Аз го оставих преди две години. Малко да се смирят", посочи Борисов.

Външният министър Даниел Митов, който беше другият най-атакуван член на правителството, продължи да поддържа тезата, че кандидатурата на Бокова не е имала шанс. След оттеглянето на българската подкрепа за шефа на ЮНЕСКО тя се изкачи от шесто на второ място при последното гласуване в сряда вечерта. В социалните мрежи Митов, който е в Хага, посочи, че България е направила "наистина нестандартен и рискован ход", за да се даде възможност на източноевропейската група да има своя шанс да излъчи генерален секретар на ООН. "Трябва да признаем откровено, че г-жа Бокова нямаше никакви шансове за това да се пребори и да стане генерален секретар на ООН. Видяхме, че и след снощното гласуване имаше две държави - постоянни членки на Съвета за сигурност, които й наложиха вето. Това вето беше непреодолимо въпреки всичките ни усилия и българското правителство беше наясно с това", заяви външният министър. Той също застъпи тезата, че "уверенията на някои държави - постоянни членки на Съвета за сигурност, че държат да бъде избрана жена от Източна Европа, също не бяха спазени".

"Според мен бяхме излъгани от големите държави - не само ние, но и голяма част от обществото в света. Говореше се, че жена ще е следващият генерален секретар на ООН. Говоренето за това дойде от Ню Йорк и Вашингтон", заяви пред Нова тв бившият финансов министър Симеон Дянков. Той обърна внимание и на факта, че дълго време се говореше, че този път представител на източноевропейския регион ще оглави ООН, а това така и не се случи. "Сега, като видим главния резултат, разбираме, че сме били много наивни през цялото време", заяви той. Относно номинацията на Кристалина Георгиева в последната минута той коментира: "Каквото и да беше направило правителството с този резултат, то щеше да бъде критикувано".

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче предпочете по соломоновски да разпредели вината за провала в ООН сред всички. "Когато двама се карат и вътрешнополитическият проблем излиза извън страната, сами разбирате, че всички може би носим донякъде вина, че не бяхме единни. Смятам, че в тази кампания имаше едно вътрешно противопоставяне в страната ни и всеки се стремеше да изрази негативната си позиция относно номинацията на Ирина Бокова, впоследствие и за Кристалина Георгиева. Знаете за политическите совалки и това, което се говореше, че новият генерален секретар трябва да бъде от Източна Европа и да е жена. От тази гледна точка на последната права имаше две жени от България и бяхме останали с впечатлението, че това ще бъде възможният вариант за гласуване за една от тези две жени", обясни Цветанов. Според него обаче трябва да бъдем разумни и да отдадем заслуженото на качествата и на дветe.



---------ЕДИНОДУШИЕ---

Съветът за сигурност на ООН единодушно подкрепи вчера избора на бившия португалски премиер Антониу Гутериш за следващ генерален секретар. По време на среща при закрити врата 15-членният съвет прие резолюция, която официално обявява Гутериш за техен избор за наследник на Бан Ки Мун пред Общото събрание.

Бившият премиер на Португалия и бивш върховен представител на ООН за бежанците трябва да получи одобрението на Общото събрание, след което ще бъде назначен официално на поста. За това той трябва да получи подкрепата на две трети от 193-те държави членки.

БСП, АБВ и ДПС спешно се съюзиха за вота на недоверие към кабинета

И Патриотичният фронт се включи в атаката, а Реформаторският блок запази мълчание
Изходът от надпреварата в ООН събуди позаспалото желание на опозицията за вот на недоверие към кабинета. БСП настоя за оставката на премиера Бойко Борисов и оттеглянето на зам.-председателя на ЕК Кристалина Георгиева от поста й. ДПС настоя за колективна оставка на правителството. А лидерът на АБВ Георги Първанов изпревари всички с искане за три оставки - на Борисов, на Георгиева и на външния министър Даниел Митов. Именно бившият коалиционен партньор на управляващите лансира идеята за вот на недоверие за цялостната политика, който да се проведе след изборите, докато останалата част от опозицията настоява той да е заради провал във външната политика.

"Ако не беше факторът "Кристалина Георгиева", Ирина Бокова можеше и щеше да бъде избрана за генерален секретар на ООН. Мисля, че достойното е г-жа Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от ЕК незабавно", заяви Първанов. "Отделна тема е поведението на т.нар. европейски лидери, каквито в последно време никак ги няма. Не мога да поискам оставката на г-жа Меркел, но си мисля, че ако тя е съпричастна към това, което стана в България, трябва да последва някакво извинение", отсече бившият президент. Около смяната на Бокова с Георгиева се появиха публикации, предимно в руските медии, че за кандидатурата на зам.-шефа на ЕК настоява именно канцлерът Меркел.

В същия тон бяха и изявленията на лидера на БСП Корнелия Нинова. "С издигането на Георгиева Борисов продаде българския национален интерес", заяви соцлидерът и поиска оставката му с мотив, че оглавеното от него правителство не е суверенно. На въпрос на кого е продал националния ни интерес тя отвърна: "Питайте него в защита на чии интереси работи. Него ли го излъгаха, или той излъга българския народ? Според мен той ни излъга." Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ правителството трябва да поеме колективна отговорност за издигането на Георгиева.

----------ПОД ОБСТРЕЛ

Управляващите попаднаха и в центъра на приятелски обстрел от страна на партньорите си от Патриотичния фронт. Въпреки че направи изявление като кандидат за президент, съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов призова премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов да поискат от Георгиева да си подаде оставката като еврокомисар. "Това, което тя направи, беше обслужване на чужди интереси, а не доброто име на България", каза Каракачанов, цитиран от "Дневник". Според него основните вини за провала на българските кандидатури са две - първо, болните амбиции на Кристалина Георгиева и, второ, липсата на гръбнак и достойнство в българската външна политика. "На практика България се поддаде на внушенията на Меркел", заключи Каракачанов.

Реформаторите предпочетоха тактично да запазят мълчание.

Експерти: Пълен фарс на българското правителство

Експерти и анализатори в социалните мрежи и световните медии също не подминаха провала на Кристалина Георгиева и странната политика на българското правителство в коментарите си за избора на бъдещия генерален секретар на ООН.

"През следващите години дипломатическите академии по света ще изучават българското участие в надпреварата за генерален секретар на ООН като пример за това как не се прилага мултилатерализъм, написа в "Туитър" Ричард Гауън от Центъра за международно сътрудничество в Нюйоркския университет, експерт в Европейския съвет по международни отношения по проблемите на ООН и международните организации, бивш мениджър на европейската програма на Центъра по външна политика в Лондон. В отговор на това Джеймс Кър-Линдзи, старши изследовател в Европейския институт на Лондонското училище по икономика, написа: "Съгласен съм. Пълен фарс. Както ми казват някои приятели в България: Добре дошъл в живот под управлението на Бойко Борисов". Нийл Бъкли, редактор във "Файненшъл таймс", е цитиран от европейското електронно издание "ЮрАктив" с туита си, че изборът на СС на ООН поставя в неудобно положение българския премиер Бойко Борисов, който смени българската кандидатура.

Бокова имаше шансове да оглави ООН и бе най-добрата кандидатка. България допусна огромна грешка. Да се хвърли Кристалина Георгиева в състезанието на толкова късен етап, си беше политическа катастрофа, коментира пред "Дойче веле" политоложката Йохана Даймел, цитирана от БГНЕС. "Мисля, че това, което се случи, е политическа катастрофа. Във външнополитическо отношение беше нанесена голяма вреда - както за самата България, така и за ЕС и за еврокомисарката Кристалина Георгиева. А единствената, която може да се радва - независимо че в крайна сметка отпадна, е г-жа Бокова, защото тя се представи най-добре от всички кандидатки. Допусната беше огромна политическа грешка", заявява Даймел.

Популярното електронно издание "Хъфингтън пост" анализира геополитическите игри в деня на последния предварителен избор в коментар под заглавие "Чистият" избор за генерален секретар на ООН стана мръсна игра". "Надеждите, че тазгодишният изборен процес ще бъде по-открит и по-демократичен, бяха попарени миналия месец, когато в необичаен публичен сблъсък говорителите на руското и на германското външно министерство разкриха пред обществеността, че германският канцлер Ангела Меркел е лобирала упорито зад кулисите за българката Кристалина Георгиева, еврокомисарката, която да се включи в състезанието".

Изданието отбелязва, че Париж и Лондон били бесни от хода на Меркел. За френския президент Франсоа Оланд тя създала двоен проблем. Първо, той не бил уведомен за намерението й да лансира Георгиева, освен това тя и съюзниците й в Брюксел намесили европейската партийна политика в избора за нов генсек на ООН. Притесненията за номинирането на Георгиева и как се стигна до него не са само в СС на ООН, пише още авторът на коментара в "Хъфингтън пост". Той изтъква, че много страни били изненадани, че унгарският премиер Виктор Орбан се очертава като най-гласовития поддръжник на Георгиева. Причината е, че при посещението му у нас миналия месец Орбан не пести похвали за Георгиева, изрази категорична подкрепа за кандидатурата й и продължи с призив към ЕС да потапя лодки на бежанци в Средиземно море. Самата Георгиева не отговори на журналистически въпроси дали подкрепя позицията на основния си политически поддръжник по въпроса за имиграцията и бежанците.
73
10355
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
73
 Видими 
06 Октомври 2016 20:04
Разбира се, че комунистите са виновни за нааканите гащи на Бойко и Даниел.
Тия там анализатори от Запада, дето викат, че Премиерът-слънце е сбъркал, също са комунисти.
06 Октомври 2016 20:05
*
06 Октомври 2016 20:06
Управляващите категорично отказаха да поемат отговорност за фиаското, което България претърпя в надпреварата за генерален секретар на ООН.


Много ясно...Кристалина я номинираха великите сили и комунизмът. Да не я е номинирал Бойко случайно!!!

06 Октомври 2016 20:15
И при девствениците е така. Обещават им брак, и след като се възползват ги зарязват. Е, вече не сте.
06 Октомври 2016 20:16
Всички говорят и пишат така, като че ли преди всяко гласуване се провежда нещо като ново препитване на кандидата. Доколкото знам, "представянето" е само едно (иначе кандидатурата г-жа Георгиева едва ли щеше да бъде допусната). Периодите между гласуванията са предназначени за дипломация. Резултатите от всяко поредно гласуване вече се дължат на тази дипломация, а не на някакво ново, по-добро или по-лошо представяне на кандидата, защото такова няма.
Поправете ме, ако греша.
06 Октомври 2016 20:18
Язе че се отчета под новата статия. Баце ако беше пратил Цецо да организира избора и брои бюлетините, нямаше да я има сега тази истерия.
06 Октомври 2016 20:24
"През следващите години дипломатическите академии по света ще изучават българското участие в надпреварата за генерален секретар на ООН като пример за това как не се прилага мултилатерализъм, написа в "Туитър" Ричард Гауън от Центъра за международно сътрудничество в Нюйоркския университет, експерт в Европейския съвет по международни отношения по проблемите на ООН и международните организации, бивш мениджър на европейската програма на Центъра по външна политика в Лондон. В отговор на това Джеймс Кър-Линдзи, старши изследовател в Европейския институт на Лондонското училище по икономика, написа: "Съгласен съм. Пълен фарс. Както ми казват някои приятели в България: Добре дошъл в живот под управлението на Бойко Борисов". Нийл Бъкли, редактор във "Файненшъл таймс", е цитиран от европейското електронно издание "ЮрАктив" с туита си, че изборът на СС на ООН поставя в неудобно положение българския премиер Бойко Борисов, който смени българската кандидатура.


Ето го резултатът! Това ще остане в историята за Бойко Борисов. Лошото е, че след десет години дипломатическите академии няма да си учат студентите, какъв гаф е направил някой си охранител-пожарникар, а ще говорят, че България го е направила.
06 Октомври 2016 20:29
Няма патриотизъм,това е. А няма и матриотизъм.(Catch-22)

Живеем в страната на победилия мутриотизъм!
06 Октомври 2016 20:34

otvrat
06 Окт 2016 20:24


Баси! Как ГО подпукаха международно и без никакъв респект и уважение! Тия ти се подиграват бе, Баце!!!
06 Октомври 2016 20:35
бойко така и не е разбрал, че единственото, което можеше да направи, беше да предложи номинация. оттам нататък нито може да я оттегли, нито еима смисъл да я смени.

иначе депесето се явява прикрит партньор на бойко - хем вотът да е след изборите, хем да е за цялостно творчество, сиреч след това половин година /поправете ме, ако греша за срока/ да не може да се подава никакъв вот на недоверие.

гоце е полуявен партньор - той иска всячески да изтъкне себе си и да се наложи, нищо че едва влезна в парламента.
06 Октомври 2016 20:44
Милиционер и отговорност?!
06 Октомври 2016 20:48
Първата нощ Айшето на Асан: Асан, ша звиняваш, ас съм малко потребявана.
06 Октомври 2016 21:06
Милиционер и отговорност?!

Че то навремето който не можеше да стане полицай, ставаше пожарникар....
06 Октомври 2016 21:12
Денебал



Но не си съвсем прав другарю, на някои Партията-майка пречеше: на кой дядо му бил кмет, друг намигнал на комсомолската секретарка, трети пикал накриво
06 Октомври 2016 21:14
четвърти го били застреляли, като на бойко деда му
06 Октомври 2016 21:17
Бойковци, Костовци и всички управлявали до сега плюс отговорните за приватзацията до един ще бъдат съдени от Народен съд, освен, ако народа не ги линчува преди това.
06 Октомври 2016 21:19
така, така onzi - все уважителни причини да разпъваш маркучите, вместо привилегията да контролираш кварталните кръчми и правилното поведение на съкварталките
06 Октомври 2016 21:19
Борисов обвини Бокова, комунизма и великите сили за фиаското в ООН
А извънземните, тези сини гадинки сдълги пипалца, те поне защо не го подкрепиха? Май и те играха срещу него...
06 Октомври 2016 21:25
даааа, и не можа да "осигури" на Бокова следващите пет години.
Сега чакам с нетърпение да видя тя как ще се справи, така неосигурена
06 Октомври 2016 21:28
До кога ще се наслаждавате на този велик министър и председател?
06 Октомври 2016 21:34
Борисов обвини Бокова, комунизма и великите сили за фиаското в ООН

Баце, също и урагана Матю, пропусна го.
06 Октомври 2016 21:36
Мисля си, дали пък има поне един изненадан от реакцията Му днес ?!?!
06 Октомври 2016 21:46
Кристалинка стана КристаКалинка.....
06 Октомври 2016 21:50
Пламен Орешарски: Борисов и Цачева не са ли били членове на БКП?
06 Октомври 2016 22:00
Баце, също и урагана Матю, пропусна го.

Урагана Матей.
06 Октомври 2016 22:06
На крива ракета...
06 Октомври 2016 22:09
Ама, вие, сериозно ли сте мислили, че Той ще лодаде оставка? Ами паричките, магистралките , оградките на кого ще ги остави? Ама и Вие сте едни....
06 Октомври 2016 22:13
За криво колело прав път няма!
06 Октомври 2016 22:59
ракетата,космоса,глупостта бокова,алчността и т.н.
06 Октомври 2016 23:08
Поредната грозна сцена в която комунист обижда друг комунист на "комунист". То е като един циганин да вика на друг циганин, че е циганин.
06 Октомври 2016 23:15
Заради кой ще плащаме 1.3 млрд. лв. сега за два реактора, за които няма договор и сме осъдени - заради същия тоя човек, който ми иска оставката. Защо? Да ни задължи после с още 1.3 млрд. ли?"
Ми, що не. Не е като да го е страх, че ще го вкараш в затвора я. Ще полайкаш пак, и туйто. Нали сте от едно котило.
06 Октомври 2016 23:35
....Орбан се очертава като най-гласовития поддръжник на Георгиева. Причината е, че при посещението му у нас миналия месец Орбан не пести похвали за Георгиева,...
.
Аз обичам теб
Ти обичаш друг
Той обича друга.
Тя пък някой друг :-))
06 Октомври 2016 23:39
Тежка му е на бубойко ситуацията - хем натаквозян до ушите, хем не може да се скрие и да помълчи, поради което, бесен, сипе вредни за самия него простотии. Параван и потурнаците се опитват хитро да му помагат, но не е възможно, насерацията е огромна, особено на фона на веншните критики и подигравки. Олекна отвсякъде и май безнадеждно. Ако въобще са имали довчера съществена политическа тежест, олекнаха докрай и рИфУрматоритИ заедно с прокопчетата и соросоидната банда. Бива глупащина, бива политическа какаванщина, но тяхното на управляващите е уникално. Каквото сам си направиш...
07 Октомври 2016 00:35
Дали са искали да провалят Бокова не знам, но че в ЕК са искали да се отърват от К.Г. съм сигурен.
**************
А бившите и сегашни управленци да вдигат високи дувари/огради, или да се изнасят. Скоро тук може да стане горещо за продажниците.
07 Октомври 2016 02:04
Нагло... и очаквано. А Путин не е ли виновен?
07 Октомври 2016 02:55
"Оставка трябваше да искаме на Орешарски, но той вече я подаде. Затова, че ни я предложи преди две години. Тя прояви нахалство и не се отказа и отиде да блокира г-жа Георгиева", обяви премиерът Бойко Борисов. "От какво да се срамувам - че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил следващите пет години!
Това тук го пействам не за да го коментирам, няма наистина какво да се коментира, пействам го да си го гледам....
07 Октомври 2016 07:41
Каква хубава занимавка сте си намерили. Нали знаете, че всяко чудо е за 3 дни.
Нито Бокова, нито Георгиева са имали шанс.
Нали си спомняте как как копчевъд Станишев отиде на ясла в ЕК. Е същото се предвиждаше за Бокова.
Те комунетата това мечтаят. Да са на щат в Европата. В случая в ООН. Да казват какво другите да правят.
Да са началници и да дават акъл. Това е наследено. Втълпено е че са уникални и незаменими.
Буклуци....

07 Октомври 2016 08:40
Не е много красиво това, дето се каня да направя, но все пак ще се цитирам Вчера написах това:

06 Октомври 2016 09:19

"На Банкянеца му скроиха шапка. Каза му се, предупреден беше - шопска глава не увира. Сега да си бере гайлето..."

Нищо подобно. Вече усилено се работи за идеята, че вината е на тези, които са предложили Бокова. Постепенно се увеличава налягането на парата и до края на деня се очаква на всички свирки (медии) волумето да е на мах.


Няма какво да се добави
07 Октомври 2016 08:46
Мин.-предателят ни е "човек девствен", както вика Булгаков, а целият му мин.-предателски екип са нещастници (нещастници в случая е евфемизъм).
07 Октомври 2016 08:59
Злопаметен, нахален, лицемерен, прост, глупав и невъзпитан пъзльо. Да ме извинява, ако съм пропуснал някой епитет.
07 Октомври 2016 09:02
ББ: "Кой ми сра в гащите?"
07 Октомври 2016 09:02
СветлоПиво
07 Окт 2016 07:41


Мммм
Ядосаха Баце.
Четири партии.200 човека протест и много песни. Като да се освобождаваме от турско. .
Нема пари.
07 Октомври 2016 09:08
Неразбирко[/b
]Злопаметен, нахален, лицемерен, прост, глупав и невъзпитан пъзльо. Да ме извинява, ако съм пропуснал някой епитет.

+ зъл, злобен, отмъстителен, въвел в стандарт лъжата в общуването с "матриала".
07 Октомври 2016 09:23
Ричард Гауън от Центъра за международно сътрудничество в Нюйоркския университет, експерт в Европейския съвет по международни отношения по проблемите на ООН и международните организации, бивш мениджър на европейската програма на Центъра по външна политика в Лондон. ; Джеймс Кър-Линдзи, старши изследовател в Европейския институт на Лондонското училище по икономика ;Нийл Бъкли, редактор във "Файненшъл таймс";; политоложката Йохана Даймел, цитирана от БГНЕС.


— Специалисти! Да ги изтрепеш такива специалисти! Стъдибейкър му се дощяло!
Нали, баце! Да готвят Правителствена болница!
07 Октомври 2016 09:46
Неразбирко и премиера са доста пестеливи, поне още 30-тина могат да се добавят, но не ми се оди у фризеро - веселбата тепърва гръмовито почва.

В този ред на мисли си представям какво минава през кратуната на банкянския тарикат: ми ако и майката ми такова майката?
07 Октомври 2016 09:48
"През следващите години дипломатическите академии по света ще изучават българското участие в надпреварата за генерален секретар на ООН като пример за това как не се прилага мултилатерализъм, написа в "Туитър" Ричард Гауън от Центъра за международно сътрудничество в Нюйоркския университет"
Ами поканете Бойко да ви изнесе лекция там !
07 Октомври 2016 09:59
целият му мин.-предателски екип са нещастници (нещастници в случая е евфемизъм)
напротив, всички са щастлифтци. без изключение
07 Октомври 2016 10:12
"През следващите години дипломатическите академии по света ще изучават българското участие в надпреварата за генерален секретар на ООН като пример за това как не се прилага мултилатерализъм, написа в "Туитър" Ричард Гауън от Центъра за международно сътрудничество в Нюйоркския университет"


Абе реформатори сме си на световно ниво. Ще се наложи ООН да си смени правилата.
Конкуренция му е майката. Тия са си забравили собствените правила. Ако са техни де.
07 Октомври 2016 10:52
Кишата,Гришата,Международното положение и Комунистическият империализъм....мдаааммм
07 Октомври 2016 10:54
Тия ти се подиграват бе, Баце!!!

Ц!
Препрочитат му третия съвет /извод от вица за нас*аното от кравата измръзнало фтиче!
Отде да знаят ората, че примата просто не вдява.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД