:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 180
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

С 2 млн. лв. кабинетът ще решава водния проблем на Хасково

Парите ще бъдат използвани за финансиране на нови сондажи
Правителството отпусна вчера близо 2 млн. лв., с които смята да реши водния проблем на Хасково, където водата е забранена за пиене и готвене заради завишено съдържание на уран. Според депутата от ГЕРБ Делян Добрев взетото решение ще подобри качеството на водата в Хасково и ще предотврати евентуален режим, тъй като броят на изключените сондажи заради урана е значителен - 14.

"Решението е да се финансират 8 нови сондажа в различни зони. 4 от тях са в северната зона, 1 е в Узунджово, 3 са в близост до село Подкрепа", обясни бившият икономически министър. В проекта е включено възстановяването на водоснабдяването на два участъка, единият от които е пропаднал, както и подмяна на част от водопроводите.

"Това е проблем от няколко месеца. Още преди месец призовах служебния кабинет да вземе това решение, но това не беше направено. Колегите от служебния кабинет използваха темата, за да плашат хората, а не да решат проблема", коментира Добрев.

Относно това какви мерки ще се вземат за проблема и в други населени места, министърът на екологията Нено Димов заяви, че в момента тече разпоредена от икономическото министерство проверка на всички бивши уранови рудници. "МОСВ веднъж годишно замерва всички подпочвени води. В момента следим внимателно. Наблюдението ще продължи и ще се разпростре върху цялата страна", посочи още Димов.

Вчера в парламента заседава за първи път и временната комисия за установяване на потенциално опасните и конкретни случаи на радиоактивно замърсяване на питейни води в България, която трябваше да разгледа доклад на три министерства по проблема.
1
694
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Май 2017 09:50
А бе, каква е цената на водата в Хасково? И каква ще е с новите сондажи?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД