:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бившият главен секретар на МВР Георги Костов оглави митниците

Владимир Владимиров за трети път става шеф на БДЖ
Серия спорни назначения бяха обявени след вчерашното първо заседание на третия кабинет "Борисов". Бившият главен секретар на МВР от втория кабинет на Борисов - Георги Костов, поема Агенция "Митници". В БДЖ пък започна реставрация на стари кадри, освободени от служебното правителство.

Георги Костов беше освободен от поста главен секретар на МВР от кабинета на Огнян Герджиков, тъй като нарушавал "един от основните принципи в МВР - политическия неутралитет". Заради това уволнение Костов подаде сигнал в прокуратурата, но оттам не откриха данни за престъпление. Бившият главен секретар е в системата на МВР от 1993 г., като е оглавявал група "Тежки престъпления" и сектор "Криминална полиция" в столичното Девето РПУ, ръководил е областните дирекции на МВР в Благоевград и Бургас. Сега финансовият министър Владислав Горанов залага на Костов за подобряване на борбата с контрабандата и увеличаване на митническите приходи в бюджета. "Неговият богат оперативен опит ще ни помогне, както и познанията му като главен секретар, още по-ефективно да се борим с всички форми на злоупотреби, свързани с приходите в бюджета", каза Горанов. Предстои кабинетът да вземе решение за това назначение.

Рокадата в Националната агенция за приходите пък вече е факт. Правителството освободи вчера Бойко Атанасов и назначи досегашния му заместник "Оперативни дейности" Галя Димитрова. Самият Атанасов изненадващо се оказа номинацията на "Атака" за екипа на финансовия министър и ще бъде негов заместник от квотата на коалиционния партньор. Той ще отговаря за приходните агенции.

По време на първото правителство на Борисов Атанасов бе заместник-директор на НАП, но през юни 2011 г. Симеон Дянков го понижи до шеф на Столичната данъчна дирекция заради лоша събираемост на приходите. През 2013 г. Атанасов отново беше повишен до шеф на НАП от служебния кабинет на Марин Райков. "Надявам се с този екип да успеем да постигнем още по-добри резултати спрямо това, което досега правихме в битката с контрабандата и измамите, както и загубите за бюджета от това", заяви вчера финансовият министър.

Още едно познато име се връща на старата си длъжност - изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров, който последно нашумя със страстта си към работническия спорт и по-специално към футбола. Той оглавява железниците всеки път когато Борисов дойде на власт. Последно го освободи служебният министър Христо Алексиев заради слаби резултати. Според екипа на Московски обаче целта на връщането на Владимиров е да "продължи да изпълнява създадения от неговия екип план за оздравяване и развитие на БДЖ". От железничарските среди напомнят, че освен с интересите си към спорта Владимиров стана известен и с това, че в първия мандат на Борисов бяха наложени запори на банкови сметки и активи на дружествата, беше обявена стачка, а дълговете скочиха до 700-800 млн. лв. В края на миналата година Владимиров се похвали, че те са намалени на около 450 млн. лв. Като управител на "БДЖ - Товарни превози" се завръща и Любомир Илиев. "БДЖ - Пътнически превози" се оглавява от Пламен Пешаров, специалист по транспортни услуги.

СИЛОВ СЕКТОР

Вчера премиерът Бойко Борисов назначи и зам.-министри в МВР, МО и правосъдното министерство. Като заместник в МВР се връща Красимир Ципов, който бе в екипа и на Румяна Бъчварова. Второто назначение е на бившия шеф на полицията в Пазарджик и Пещера, както и зам.-кмет на града Стефан Балабанов. В правосъдното пък бе назначен бившият прокурор Евгени Стоянов. Той бе един от наблюдаващите по делото за фалита на КТБ, а миналата година стана съдия в административния съд в София. Зам.-министри на отбраната стават Атанас Запрянов, който заемаше същия пост от юли 2016 г. до януари 2017 г., и Анатолий Величков, бивш заместник на Красимир Каракачанов във ВМРО и бивш депутат. Президентът Румен Радев пък назначи за главен секретар на МВР Младен Маринов, който досега бе начело на Столичната полиция.
7
1616
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
10 Май 2017 20:49
Георги Костов, поема Агенция "Митници".

Дано му назначат и говорител !
10 Май 2017 20:53
Дано му назначат и говорител !


и севритьор, да му носи чашите и бутилките
10 Май 2017 20:56
10 Май 2017 22:06
Телефонът с многото копчета. От "Ало, Ваньо" минава на " Ало, Жоро..."
11 Май 2017 06:58
Където е текло - пак ще тече... И оня при преливника ще разправя как извадил три милиарда риба...
--------------------
Сайтът на Генек
11 Май 2017 09:38
А пък БДЖ май ще дочака окончателната си ликвидация. След толкова работа в тази насока, накрая ще постигнат резултат
11 Май 2017 22:43
А един джурналист не можа ли да свари да я сътвори цялата тая дописка?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД