:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тол таксите може да минат в ръцете на държавата

Държавна фирма може да поеме тол системата от днес. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов през уикенда, докато беше на посещение във Варна. Според него хазната имала готовност за подобен сценарий. "Безумие е да се плащат по 1.5 млн. лв. дневно заради обжалване на процедурите на фона на все по-засилващия се трафик. От 2 г. не можем да почнем тол системата. А си представете колко пари ще отидат пряко само в инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове на "Хемус", за тунела под Шипка. Ако този път не успеем, правим я (тол системата) държавна компания и почваме да изграждаме", обяви премиерът.

Борисов разясни, че товарните камиони над 3.5 т, които рушат пътищата ни, ще плащат най-много, а обикновените граждани с коли нямало да усетят нищо.

След това министър-председателят разгледа случая с магистрала "Струма". "Европейските проекти са така, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма", напомни той. Кресненското дефиле не било шега работа, но ако се пропусне срокът за построяването на магистралата, ще рефлектира върху АМ "Хемус" и всичко останало, "защото трябва да се върнат накуп".
760
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД