:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Каратанчева и Костова оформиха български тенис финал в Лас Вегас

Сесил Каратанчева и Елица Костова гарантираха, че тенис турнирът в Лас Вегас (САЩ, $60 000) ще има българска шампионка. Двете националки за "Фед къп" се класираха за финала в надпреварата на твърд корт от календара на международната федерация (ITF) и късно снощи трябваше да се изправят една срещу друга в мача за титлата.

На 1/2-финалите в събота поставената под №7 Каратанчева постигна драматичен обрат с 4:6, 6:4, 7:5 срещу Рената Сарасуа (Мекс). Мачът продължи 3,10 ч. и предложи на публиката общо 19 пробива. В решаващия трети сет 28-годишната софиянка сервираше при 5:4 гейма, но допусна да бъде пробита за 9-и път от 16 възможности за съперничката й. Сесил обаче моментално върна брейка, реализирайки 10-а от 13-те си точки за пробив, след което най-сетне затвори двубоя.

Малко по-късно Костова елиминира №4 в схемата Ана Каролина Шмиедлова (Чех) със 7:5, 6:4, като съумя да постигне обрати и в двата сета - от 2:4 в първия и от 0:2 във втория. В предишните срещи помежду им Каратанчева водеше с 2-1 победи срещу Костова. Шампионката в Лас Вегас ще получи $9119 от наградния фонд и 80 т. за световната ранглиста, а загубилата ще си тръгне с $4863 и 48 т.
743
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД