:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 233
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София строи още една метростанция в "Обеля"

И по новите тротоари на "Дондуков" наклонът е сгрешен и се образуват локви
Нова метростанция трябва да се появи по трасето на първия лъч на метрото през 2020 г. Това предвижда доклад на група общински съветници, който трябва да бъде разгледан на днешното заседание на Столичния общински съвет. Вчера докладът им беше единодушно приет по време на транспортна комисия към СОС. В него е посочено, че частната фирма "Арселанд Есперя" ЕАД ще поеме 51% от разходите за строителството на бъдещата метростанция в кв. "Обеля" и 49% ще бъде делът за това на Столичната община. Сумата, за която ще бъде изградена тя, е 24 млн. лв., като общината ще вложи 11.5 млн. лв. Самото й строителство се очаква да продължи 30 месеца.

"Нищо частно няма да има. Метрото си е общинско, публична собственост. Ще си остане и тази метростанция публична собственост", заяви изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев в отговор на въпрос дали новата спирка на метрото няма да е частна. Той обясни, че спирката е била заложена в плановете на София още през 2003 г. По думите му тя е необходима по няколко съображения. Сега разстоянието между станциите "Сливница" и "Обеля" е 2.18 км, а средното за другите станции е 1.1 км. Освен това на това място винаги е била предвиждана интермодална връзка с жп транспорта. Според Братоев новата спирка ще позволи и по-добро разпределение на интервалите за движение на влаковете.

В направеното предложение към договора за изграждането на метроспирката е посочено, че през 2018 г. общината ще има нулево участие във финансирането, затова частната фирма ще изпълни грубия строеж изпреварващо, а през 2019-2020 г. общината ще се включи с нейния дял.

Братоев съобщи още, че в момента се подготвя проект за разклонението на третия лъч на метрото в посока кв. "Гео Милев". Все още обаче няма решение дали подземната железница ще стига до ИКЕА. "На този етап те са осигурили финансиране на проектирането. Там е направен проект, но нищо повече", обясни шефът на "Метрополитен".



ОБЯСНЕНИЕ

Качеството на ремонта на бул. "Дондуков" не се различава много от това на предишните. Хората вече се оплакват от тротоарите на булеварда - наклонът в някои от частите им е направен към сградите и водата се събира на локви на новите павета. Това не е изолиран проблем за "Дондуков" - при всеки дъжд потъва в локви и бул. "Витоша" и др. "Трудностите на работата в големия град са в това, че дори докато се работи, хората очакват всичко да бъде идеално. Този обект продължава да се работи. Комисиите, експертите и надзорът са непрекъснато на място и при всеки подобен случай връщат фирмата, за да си работи както трябва. Знаете, че там правихме алея с друг вид павета, след като беше направена, минаха тежките машини, направиха се хлътванията, в дъжда се появиха тези локви", защити се от подобни нападки кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.
3
1169
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
12 Октомври 2017 09:24
Качеството на ремонта на бул. "Дондуков" не се различава много от това на предишните.

ГЕРБ и Фандъковската управа в София са си същите. Как тогава да направят нещо различно? А и гербер да сте виждали да си признава, че е необразован за поста си?
12 Октомври 2017 09:33
Ало, какво става с тая отсечка?
За два дни, две нови спирки - вчера некви американци щели да строят, чак земята купили вече, сабахлен излиза, че имат и български конкурент, даге!
Двоен шлем, да?
12 Октомври 2017 09:56
След като Фънди и СОС са изцяло бизнес ориентирани и вместо за хората, метростанциите се правят в интерес основно на търговци/моладжии и бизнесмени, не е ли редно половината от мястото, на което сега някакви досадни граждани чакат, да бъде преоформено в товаро-разтоварни рампи, както и поне две от вагончетата да са само за стоки. Така всеки търговец ще подобри логистиката си, стоките ще стигат директно до мола, няма да се харчат излишно пари за складове и други подобни Евала, Софийски метроМолитен
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД