:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 220
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Деца невинни

Устами младенца глаголет истина - с устата на младенеца говори истината.

Както във фейсбук всички се умиляват някой като пусне снимка на внучето, така "Стандарт" и "24 часа" са като един Исус, дето казал: "Оставете децата да дохождат при мене и не им пречете, защото на такива е царството Божие. Истина ви казвам: който не приеме Божието царство като дете, няма да влезе в него".

Тук "деца" се разбира както буквално - невръстни човешки същества, така и като метафора на чистотата. Детето е като Адам и Ева преди грехорадението - не знае що е добро и зло.

Ето как се изразява това чрез неделния печат.

"24 часа": "300 деца и роботи дадоха старт на Българското председателство на Съвета на Евросъюза". Роботите също са същества невинни, непознаващи добро и зло, както и за дописката на "24 часа" не се разбира рекламна ли е или чисто журналистическа. Не пише да е платено съобщение, но графично, цветово и стилово дописката се отличава от останалите материали във вестника. Я да си гледаме децата.

Същото събитие - с децата и роботите, е отбелязано и в "Стандарт" със снимка на 1-а стр. и чело на 5-а: "Деца дадоха старт на европредседателството". Но в този вестник има още детскост и умилителност: "Деца поведоха мъжкото хоро в Калофер. 10-месечният Петър също бе намокрен с вода от Тунджа". Христос се цамбурнал да го кръстят в река Йордан чак на 30, а Петър - само на 10 месеца!

Все пак най ни е важен вечният младенец (58-годишен) на българската политика Бойко Борисов. Той е чист като дете в устата и помислите, в прочетените книги, въобще изцяло в главата, която три папи са галили - по детски открит, темпераментен, бързо се сърди, бързо му минава. И не всичко разбира, но колкото и да хитрува, винаги е с общо-взето добри намерения. За отношенията му с Истините да не говорим. Не знае какво е това. Може би изкушение?!

За него "Стандарт" си пише според канона: "Борисов гради мост между ЕС и Турция".
1125
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД