:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 439
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Животът ни като виц

Скъртлес [skirtless] канкан на мажоретъчен коръс лайн [chorus line] за уелкъм [това го знаете] на скъпите партнъри.
Първо най-важното - да строшим на клеветата отровния зъб. В европредседателски клип било сгрешено, че сме членове на ЕС от 10 години, а в действителност 2017-а е единайсетата година, броено от 1 януари 2007-а. Ало, "математиците"! От една година в ЕС ни броят едно наум! И за да не се изложи пак някой разбирач, да подчертаем, че това е пореден успех на международната сцена - България е на път от действителен да се превърне в имагинерен член на Евросъюза. Уникално! И нелеко, затова сме единствени. А за който чак толкова го влече математиката, виц:

- Иванчо, колко е две плюс две?

- Четири-и-и...

- Защо плачеш?!

- Искам пе-е-ет...

България ще се рекламира като непозната дестинация, като скрито бижу и това не в Австралия, а пред партньорите в ЕС, с които n на брой години делим радости и скърби. По-добре да ги заинтригуваме с уроци "Основи на дългогодишното притворство"! Както и да е, има си десижън мейкъри за тая работа. Дано поне подходът да е верен! Дали в клиповете присъстват традиционните планински поляни от дрон, кукери подскачат, мома дои животно по избор, пръч врещи - пишещият тези редове не знае, но знае, че не така се впечатляват европейци. Рекламата е чук в зъбите, разберете! "Да удивиш значи да победиш", Суворов го е казал. А и според вицовете е така:

- Госпожице, какво да ви сипя?

- Минерална вода, негазирана.

- Има само газирана.

- Тогава ракия.

Добра практика - полицаите ще посрещнат гостите от ЕС с протестен билборд на тема ниски заплати. Какъв ефект очакват, е служебна тайна, но може би предвиждат Юнкер да каже на Борисов: "Човек, дигни им заплатите на момчетата, бе!", или пък евроделегатите да съберат по някое евро помежду си, за да ги подкрепят (но тогава защо пред билборда няма шапка?!). Сега е моментът нашенци с ниски доходи, примерно пенсионерите, да сложат аналогичен билборд, но понеже това е скъпо начинание, те могат да изписват с телата си в просторната градинка пред НДК съответните надписи по маниера на спартакиадите от тяхната младост. Полицаите пък биха могли да демонстрират предприемчивост и докато висят с часове на пост, да заработят нелошо било с кантарче за телесно тегло, било с продажба на захарни петлета и съответния памук, ваксаджийство, калайджийство и продажба на балони. Невъзможно? Та нали са по двойки, при произшествие единият полицай остава да пази стоката, другият залавя нарушителя, който после надува балоните в очакване на арестантската кола. Да потретим - рекламата трябва да е агресивна, нахална, печелеща. И пак пример: Обявление на стълб край консерваторията: "Световноизвестен квартет търси двама цигулари и виолончелист".

Възможен е и друг подход - да подчертаем сходствата. Например имаме си и ние район със сепаратистки амбиции, по-точно миграционни - Северозападът иска да се отцепи от България и да се присъедини към Румъния. Отново добра практика - на ниво Европейски съюз нищо не се променя за разлика от оливката Брекзит или каталунските напъни. Като се има предвид, че в Румъния е другият най-беден район в ЕС, и на ниво Северозапад също нищо няма да се промени, те си знаят добра практика ли е това, ние знаем вицове и не ги крием: Скоро към неудачниците, които не са успели да купят биткойни, ще се присъединят тези, които не са успели да ги продадат.

В събота отбелязахме 170-годишнината от рождението на Христо Ботев, един от най-ярките трагични мечтатели в нашата поучителна история. Няма да припомняме какъв е бил пътят на четата му през Северозападна България, това са минали неща, да погледнем към днешния ден: Не ни остава време да четем Ботев - гордеем се с него.
 Хей го Ендекато!
3
1794
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
08 Януари 2018 07:38
Весел Цанков

Не ни остава време да четем Ботев - гордеем се с него.
08 Януари 2018 09:11
Весел Цанков !!!

08 Януари 2018 09:23
Уж Весел Цанков, пък пише за тъжни неща...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД