:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Еврокомисар иска осезаеми резултати срещу корупцията у нас

Започна съпротивата срещу идеята еврофондовете да се спират заради лошо правосъдие
СНИМКА: eu2018bg.bg
Цецка Цачева и Вера Йоурова са обсъдили с останалите участници в съвета екзотична тема - етичните проблеми около изкуствения интелект.
Отпускането на пари от еврофондовете трудно ще се обвърже с качеството на съдебната система в държавите от ЕС. Срещу идеята на еврокомисаря по правосъдието Вера Йоурова първа се обяви Полша.

Полският външен министър Яцек Чапутович обяви в петък във Варшава, че страната му няма подкрепи подобно предложение. "Не вярвам това да отговаря на принципите на ЕС. Структурните фондове не са благотворителност, а средство да се изравнят стартовите шансове, те се отпускат според доходите в дадена държава", каза той.

Идеята не се хареса и на българския правосъден министър Цецка Цачева. "Обвързването на европейските фондове с върховенството на закона не трябва да се счита за санкция. Аз очаквам с интерес какво ще бъде последващото развитие по тази тема от страна на ЕК", заяви тя.

И вчера Йоурова, която е в София за европейския съвет по правосъдие и вътрешни работи, заяви, че в момента се работи върху точната дефиниция на тази идея. Според нея изискването за върховенство на закона е заложено още в Договора за функциониране на ЕС.

На въпрос кои държави ще бъдат засегнати най-силно от подобна мярка, тя каза, че целта на ЕК не била да наказва отделните страни. "Искаме да видим съдебната система на България по-ефикасна в борбата с корупцията и организираната престъпност. Искаме да видим осезаеми резултати от българските реформи", заяви тя.

Темата не е била обсъждана по време на съвета по правосъдие. Участниците в него са се съсредоточили върху бъдещата европейска прокуратура, стана ясно от думите на Цачева. Идеята е тази служба да работи основно срещу злоупотребите с еврофондове. Според Йоурова обаче няма юридически пречки европейската прокуратура да се занимава и с други престъпления. "Това изисква единодушно решение на всички държави. Към момента няма конкретен план по този въпрос, но се водят дискусии", обясни тя.



ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

"По време на работния обяд коментирахме една тема, която се оказа, че е изключително интересна и бе подкрепена радушно от ръководителите на делегациите, свързана с роботиката и изкуствения интелект. През всички призми и ъгли поставя този сложен въпрос за решаване. Като се започне от етични норми и правила, изработванено на регулация, така че да не се противодейства на иновациите и развиването на технологиите... Обединихме се около това, че роботите трябва да бъдат в услуга на хората, а не хората в услуга на хората", обяви изненадващо Цецка Цачева.
1
1229
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Януари 2018 11:48
Министър председателя Бойко Борисов заяви /няколко пъти/, че не вижда корупция в България, но срещу определена сума в брой, може да погледне по-внимателно.
---
Украинский завтрак в Давосе состоялся при участии самого сообразительного робота мира на имя "Софи". Однако даже Стали відомі умови МВФ, без яких не буде чергового траншу для України Стали відомі умови МВФ, без яких не буде чергового траншу для України самый совершенный искусственный интеллект не смог ответить на вопрос, как можно побороть коррупцию в Украине, говорится в сюжете ТСН.19:30.

"Софи" создана по образу и подобию известной актрисы Одри Хепберн и имеет гражданство Саудовской Аравии. Человекообразный робот способен учиться, поддерживать непринужденную беседу, а в одном из интервью обещал поубивать людей, правда потом передумал и добавил, что это была шутка. Сейчас "Софи" гастролирует на форуме в Давосе и попыталась ответить на вопрос, что нужно сделать, чтобы преодолеть политическую коррупцию в мире и в частности в Украине. Однако ни слова робот произнести не смог – машина только крутила головой, водила глазами и улыбалась. Инженер, который ее обслуживает, пояснил, что "Софи" могла бы ответить, но не настроена на беседу. В довершение робота постигло нечто вроде нервного тика, поэтому потребовалось вмешательство своеобразного "массажиста".

Больше читайте здесь: https://ru.tsn.ua/politika/chelovekopodobnogo-robota-s-iskusstvennym-intellektom-v-davose-zaklinilo-posle-voprosa-o-korrupcii-v-ukraine-1095435.html
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД