:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Олимпийският шеф се скара на CAS заради оправдателното решение

Решението на Арбитражния спортен съд (CAS) да отмени допинг наказанията на 28 от 43 руски спортисти (б.р. - делата на три биатлонистки ще бъдат решени другия месец) предизвика голямо недоволство в МОК. И президентът му Томас Бах го обясни без заобикалки пред журналисти в ПьонгЧанг`18 вчера.

"Не очаквахме това, за съжаление. Знаем причините само от няколко предложения, които прозвучаха в прессъобщението на CAS. Все още не сме получили мотивите, затова поискахме процедурата да се ускори. Отговориха ни, че може да стане към края на февруари, което е крайно неудовлетворително, като се отчита сериозността на ситуацията. Изпълкомът на МОК не е удовлетворен от подхода на CAS - заяви Бах. - Обсъждахме ситуацията и в събота, и в неделя. Считаме, че тези решения показват спешната необходимост от провеждането на реформа, реформа във вътрешната структура на CAS. Това означава, че CAS трябва да промени така структурата си, че да може да осигурява по-добро качество и последователност при осъществяването на своята юрисдикция."

Президентът на МОК добави, че за първи път комитетът се е оказал в подобна ситуация през 2016 г., когато две седмици преди игрите в Рио де Жанейро е трябвала до се реагира на доклада на комисията на Ричард Макларън, която обяви, че в Русия е имало подкрепяна от държавата система за допингиране на спортисти и избягване на положителни проби.

"Тогава въпросът беше, че индивидуалните нарушения все още не са доказани и трябва разяснение, което и бе направено после във втората част на доклада. И ние наложихме санкция срещу тази атака на честността на спорта, взехме най-сериозни мерки срещу олимпийския комитет на Русия - допълни Бах. - Сред тези санкции впрочем беше и глоба от $15 млн., която в МОК все още не сме получили. Сега, след проверката на Комисията по поканите, дадохме възможност на ново, младо поколение руски спортисти да участва в ПьонгЧанг`18 и да станат посланици на чистия спорт в своята страна. В "Олимпийски спортисти от Русия" 75% от състезателите за първи път ще бъдат на олимпиада".
875
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД