:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 169
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски ЛУКойл" поиска разтурване на НБЛ

Шампионите твърдят, че федерацията отново трябва да администрира баскетболното първенство
Спечелилият през изминалия сезон първата си държавна титла "Левски ЛУКойл" поиска разтурването на Националната баскетболна лига (НБЛ) и връщане на федерацията (БФБ) като администратор на първенството. В декларацията си клубът, създаден през 2015 г. като "Левски 2014" след раздор с президента на автентичния "Левски" Юлия Боянова, сочи три причини.

Според него е имало много "спорни съдийски решения, включително такива, предопределили крайния изход от срещите". Липсвали са "целенасочена и последователна работа с клубовете, контрол върху техните бюджети, администриране, работа с подрастващите и феновете и др." Освен това е имало "груби нарушения на правилника в залите - допускане на публика до терена и съдийската маса; прояви на треньорски натиск и обиди към рефери и противникови отбори; провокации към и между агитки; случаи на наличие на невъзможна за игра обстановка".

Впрочем именно зрителите на "Левски ЛУКойл" (в огромната си част фенове на футболния "Левски") прекъснаха с хулигански прояви мач №2 в зала "Универсиада". А клубът бе глобен общо с 20 000 лв. само заради поведението на своята публика фенове във финалната серия срещу "Балкан". Вероятно затова в декларацията баскетболният шампион твърди: "Вместо да увеличава привлечените средства от телевизионни права и спонсори, през този сезон НБЛ пълнеше бюджета си предимно с глоби и наказания".

Клубът шампион, взет през зимата под крилото на фирма "ЛУКойл", отказала се ненадейно от досегашния си баскетболен проект - ЛУКойл Академик", призовава: "При положение че НБЛ като структура с нищо не допринася за развитието на професионалния баскетбол, не виждаме нито една причина тя да продължи да съществува. Призоваваме БФБ и лично нейния президент Георги Глушков да поеме своята отговорност за състоянието и проблемите на най-интелигентния спорт".

Само два дни по-рано НБЛ проведе общо събрание и на него бе предложено пълно отделяне на лигата от БФБ, увеличаване на плейофните формати до 4 от 7 победи на финала, разсрочено плащане на депозитите от клубовете и др.
1253
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД