:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 240
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Волейболният ни тим - срещу Финландия във Финалната четворка

Снимка: CEV
Мира Тодорова (№10) и Лора Китипова (№7) са затворили на двойна блокада атаката на Марта Хърст.
Женският национален отбор по волейбол ще играе на 14 юни срещу състава на Финландия във Финалната четворка на Златната европейска лига в Будапеща. Другата полуфинална двойка е Унгария-Чехия, а мачовете за титлата и третото място са на 15-и.

Нашият състав стигна до тази фаза след категорично 3:0 (17, 22, 25) над Португалия в Матозиньош, с което завърши начело в гр. А с 15 т., също колкото и Азербайджан, но с по-добра геймова разлика. Най-резултатна за успеха бе Силвана Чаушева с 13 т., а капитанът Христина Русева (4 блока) и Гергана Димитрова добавиха по 11.

За селекцията на треньора Иван Петков бе най-важно да вземе чиста победа, за да удържи първото място в групата. Затова и селекционерът заяви: "Мобилизирахме се и излязохме концентрирани, защото всички осъзнавахме важността на този двубой. С изключение на третия гейм бяхме много над Португалия. Смятам, че, общо взето, изиграхме добре тази среща. Трябваше ни резултат, а не качество и успяхме да запишем нужната чиста победа".

Следващото предизвикателство е победа на полуфинала с Финландия, защото първите два отбора от Финалната четворка в Будапеща се класират за "Чалънджър къп" в Лима. В този турнир (20-24 юни) те ще се присъединят към вече известните останали 4 участника - домакина Перу, Пуетро Рико, Казахстан и Колумбия. Крайният победител в Лима ще получи право да играе с последния от Лигата на нациите (бившата Световна гран при) плейоф за влизане в най-комерсиалната верига през 2019 г.
 Иван Петков
1253
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД