:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Уайт се отказа от мача с Пулев

Видя се кой е страхливецът, каза българският боксьор
Снимка: БГНЕС
Вече година и три месеца Кубрат Пулев има изяви само извън ринга.
Боксовият мач в тежка категория между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт пропадна. Двамата трябваше да определят задължителния претендент за световната титла на IBF. Вместо това Уайт ще се бие с бившия шампион на WBO Джозуеф Паркър (НЗел) на 28 юли в лондонската "О2 Арина".

Мачът Пулев - Уайт бе планиран да е в София, което вероятно е основната причина британецът да се оттегли. Търгът за срещата бе спечелен от компанията Epic Sports and Entertainment, в която е българският промоутър Ивайло Гоцев. Пулев обяви, че мачът ще е през август в София, но сега ще трябва да търси нов съперник.

"Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Уайт казваше, че съм страхливец, но виждате кой се оказа страхливецът. Два пъти отлагаха търга, сега избягаха и от мача. Пролича си кой го е страх и кой не", каза Пулев пред Нова тв.

Той така или иначе ще се бие в претендентски мач за титлата на IBF. Пулев е №2 в ранглистата, №3 е Джарел Милър (САЩ), който вероятно също няма да се съгласи на мач в България. Уайт е 4-ти, а пети бе Александър Поветкин (Рус), който обаче е претендент за титлите на WBA и WBO и има гарантиран мач с Антъни Джошуа. Така вероятният съперник на Пулев ще е Карлос Такам (Фр, №6). Това обаче трябва да реши IBF и да определи с кого ще преговаря Пулев.

Пред iFL TV промоутърът на Уайт - Еди Хърн, обясни причините за отказа: "Компанията, която спечели търга за мача с Пулев, си плати първите вноски за организиране. Говориха с нас, искаха да направят мача. Аз нямам голяма вяра в Пулев, съжалявам. А Уайт - Паркър е много по-добър мач от Уайт - Пулев".

Уайт пък намекна, че Epic Sports може да не извади парите за мача, но обясни, че основната причина е, че не иска да чака: "Пулев искаше да е през септември, аз не искам да чакам дотогава. Искам да се бия".

Отказът на Уайт ще отложи още завръщането на Пулев на ринга. Последният мач на българина бе победата срещу американския ветеран Кевин Джонсън в "Арена Армеец" през април 2017 г.
1255
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД