:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,611
Активни 155
Страници 24,245
За един ден 1,302,066

Монголия ще продава дела си в смесеното дружество с "Булгаргеомин"

Пререгистрира се смесеното българо-монголско дружество за добив на злато "Монголболгаргео", става ясно от публикация в "Държавен вестник". Причината е, че има промени в законодателството на Монголия и страната е решила да продаде участието си - 50%, в смесената фирма. От 1997 г. "Монголболгаргео" е приемник на "Монголболгарметал", регистрирано през 1974 г. Източник на вестника от "Булгаргеомин" уточни, че монголската страна има намерение да приватизира своя дял, но не посочи конкретен интерес.

От българска страна в смесеното дружество участва фирмата "Булгаргеомин", а от монголска - Комитетът за държавна собственост на активите. Той е подобен на нашата Агенция за приватизация и може да извършва сделки с активи, уточниха от "Булгаргеомин". В споразумението, публикувано в края на миналата година, е записано, че всяка страна има право да продаде участието си в дружеството, което от съвместно предприятие се преобразува в ООД.

За разработка на златното находище в Монголия досега от българска страна са вложени 1 между 800 хиляди и 1.2 млн. долара. Находището в Баян Хонгор е разположено на 8000 квадратни километра.

Прогнозният добив е 150 килограма злато за работен сезон. Един сезон обикновено е от май до октомври, защото златото се промива с вода и през зимата тя замръзва.

През 1997-1998 г., когато се преобразува "Монголболгарметал" в "Монголболгаргео", дружеството отчете загуба от около 800 хиляди долара от дейността по данни на тогавашното министерство на промишлеността.
2
1030
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
04 Януари 2005 08:55
Какъв БОЛГАР бе, не им ли писна, кой продължава да ги ползва тия глупави русизми?!
04 Януари 2005 15:04
Наложило се в литературата, поради множеството комбинации на древните българи с други народи, да се ползва БУЛГАР, когато преобладава прабългарският елемент и БОЛГАР, когато преобладава славянският елемент.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД