:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 310
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Базите на МС стават детски лагери

Снимка: Александър Михайлов
МС ще продължи да предоставя базите си за лагери на деца без родители и от социално слаби семейства, обяви в поздравителен адрес до 37 болни от диабет деца премиерът Симеон Сакскобургготски. Той и съпругата му Маргарита са патрони на летен лагер в базата на МС в Банско за ученици от I до VIII клас от Оздравителното училище в гр. Вършец. За първи път станцията на министрите отваря врати за обикновени посетители.

Има идея всички бази на МС да бъдат отворени за детски лагери в неактивния сезон, обяви Петър Цинцарски от фондация "Бъдеще за България".

Според министъра на държавната администрация Димитър Калчев наистина има такава идея. Децата може да си плащат само минимални разходи като храната. "Сега идват зимният сезон, когато базите обикновено не са натоварени, а има прекрасни условия за ваканции", посочи министърът. Ако станциите на МС минат на самоиздръжка, бъдещите концесионери може също да бъдат задължени да правят такива отстъпки в тях, заяви Калчев пред "Сега".

Двуседмичният престой на диабетично болните деца от гр. Вършец е спонсориран от голямата фармацевтична фирма "Aventis Pharma". Тя ще осигури на децата и своя нов инсулинов аналог "Лантус".

Съорганизатори на лагера са Българският червен кръст и Главното мюфтийство. "Aventis" е платила близо 40 000 лв. за двуседмичния престой на децата в базата на МС. Приносът на кабинета е, че е отдало леглата на цени на служители - 15 лв. на дете на вечер.

Просветният министър Игор Дамянов раздаде на децата ученически пособия и лакомства - подарък от премиера. Банският отец Никола Загорчин ги дари с библии за деца.

"Aventis" ще осигури лечението на още 100 деца диабетици от страната за 6 месеца. Фирмата ще дари и лекарства за болни от рак на белите дробове и простатата за 1,3 млн. лв. С нейна помощ ще бъде обзаведено с модерна апаратура неонатологичното отделение на плевенската болница.
2
1338
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
30 Август 2003 08:52
Не мисля , че го прави от сърце . Хитрият Кобург се изцепва пред простосмъртните"Я вижте , какъв християнин съм!" А иноче нищо не го спира да грабе и безразборно да си "връща " имотите по най-мошеннически начин.
Деанието си е е жизнена необходимост за децата на България-не подаяние и всеки, не само Кобурга , би трябвало да го направи !
30 Август 2003 13:56
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД