:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мутренски екшън пред 1000 души в дискотека "Ескейп"

Стрелби и бой между групировки блокираха София

25 са задържани след сблъсък между бригадите на Маргина и Клюна
Снимка: Борислав Николов
4 човека бяха ранени, а 25 задържани в полицията след побоища и стрелби вчера в дискотека "Ескейп" и околните улици в центъра на София. По време на екшъна в заведението е имало поне 1000 посетители на редовното ретропарти. Част от тях са налягали по земята в момента, в който е започнало да се стреля, други са се разбягали, а трети изобщо не са разбрали какво се случва заради силната музика и тъмнината.

Според официално съобщение на МВР в 1.05 ч. след полунощ в Първо РПУ е подаден сигнал от управителя на охранителната фирма "Сага секюрити", че в дискотеката на ул. "Ангел Кънчев" е възникнал скандал, който прераснал в бой между посетителите. На мястото на инцидента са били изпратени екипи от РПУ-то и СДВР. Първоначално управителят на заведението отказал съдействие, но въпреки това разследването на случая е започнало веднага, твърдят от МВР. Според очевидци обаче известно време полицаите не са били допускани вътре.

Твърди се, че скандал първо е възникнал между охраните на бившия сикаджия и сега основен анонимен акционер в известна застрахователна компания Красимир Маринов-Маргина и обявения от МВР за виден контрабандист Константин Димитров-Самоковеца, които също са били в дискотеката.

Според неофициални източници обаче сблъсъкът е започнал, след като в заведението пристигнал друг известен бос на бившата СИК - Димитрий Минев-Руснака, който сега е собственик на столични фирми за чистота.

Шефът на Първо РПУ полк. Захари Захариев обаче обяви, че скандалът всъщност бил между охраните на Маргина и на Антон Милтенов-Клюна. Цялата столична полиция е била вдигната на крак, за да не се стигне до саморазправи и нови стрелби след тази в "Ескейп".

Компаньоните на Клюна и Самоковеца се били настанили във ВИП сепарета. По-късно в дискотеката влязъл и Красимир Маринов-Маргина, придружен също от охраната си. Обикновено той се движи с 8 до 12 телохранители. Преди това той е бил в друг нощен клуб наблизо. Твърди се, че формалният повод за спречкването между двете групи е, че на 28 октомври



Клюна набил лично близък на Маргина в заведение близо до МВР



в София, а после си тръгнал необезпокояван с охраната си.

Маргина и хората му попитали в "Ескейп" Клюна защо е постъпил така с техния човек. Обяснение не последвало, а избухнал скандал, при който са произведени изстрели с бойно оръжие. Ситуацията се е развила много бързо и тримата са успели да напуснат заведението, разказа полк. Захариев.

За щастие няма пострадали сред посетителите.

Първи се изнизал Самоковеца през служебен изход на заведението.

При извършения оглед в дискотеката са иззети 12 гилзи - 9-милиметров калибър, и други веществени доказателства. Разпитани са и служители на "Ескейп", гардове на охранителната фирма "Сага секюрити", съобщи официално МВР.

С порезни и контузни рани - най-вероятно от счупени стъкла и нож, във Военномедицинска академия са били откарани криминално проявените участници в екшъна Иван Ж., на 29 години, Атанас Д., на 35 г., и братята Янко Д., на 29 г., и Иван Д., на 32. След оказана им медицинска помощ те са били отведени за снемане на обяснения в Първо РПУ. В сградата на същото полицейско управление бяха вкарани общо 25 човека, които бяха разпитвани с часове. Според полицията това били лица, които са оказали съпротива или не са изпълнили разпореждания след инцидента.

Пред Би Ти Ви сутринта главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов каза, че с намесата си със стоп-патрони



полицията е предотвратила

разрастването на побоя и още стрелби



"Видни бизнесмени, известни от интервютата си в медиите - Косьо Димитров-Самоковеца, Антон Милтенов-Клюна, Красимир Маринов-Маргина, забележете, заедно със свои приятели, а не охрана, както ние ги наричаме, са отишли да се почерпят", уточни ген. Борисов. Той съобщи още, че са заведени бързи полицейски производства и се надява, че ще бъдат вкарани в затвора всички.

Ген. Борисов предположи, че вероятната причина за събирането в "Ескейп" може да е убийството на Евгени Стефанов-Женята в сряда. Соченият за един от наследниците на застреляния преди 2 г. на о. Аруба Поли Пантев бе убит в района на фитнесцентър "Ситняково" в София в сряда сутринта. Срещу него и охранителя Николай Стойков бе стреляно от неизвестни още нападатели с автоматично оръжие, като Стефанов бе надупчен с около 20 куршума. Гардът му Стойков е в кома във ВМА. До вчера нямаше промяна в състоянието му.

Според източници от МВР Стефанов бил свързан с проверявания за контрабанда Иван Тодоров-Доктора. Проверява се и версия за отмъщение за атентата срещу Киро Японеца и бомбата, избухнала пред джипа на Константин Димитров-Самоковеца край с. Пасарел в края на май.

Женята е бил отявлен представител на престъпния свят, от висшите етажи, и убийството му е свързано с разпределянето на териториите в наркобизнеса, заяви онзи ден вътрешният министър Георги Петканов. Последните убийства са следствие на активирането на бившите структури на СИК и ВИС, позволи си да оповести още Петканов. Стеснен им е пазарът, притиснахме ги сериозно, коментира още министърът.

Близо 50 души са били заведени принудително в Първо РПУ заради стрелбата в "Ескейп", обяви приятел на един от задържаните вчера, дошъл пред районното. Сред тях има ранени и бременна жена, твърдеше още той. Мъжът, пожелал анонимност, бил получил съобщение на мобилния си телефон от приятеля си да му донесе лекарства, тъй като преди година е претърпял инфаркт.

Малко преди обед в



СДВР пристигна за разпит Константин Димитров-Самоковеца



Той влезе в сградата на дирекцията придружаван от охраната си. Веднага след това започна и оглед на паркираните отпред негови коли. Междувременно един от джиповете мерцедес, с които той се движи, продължаваше да стои пред "Ескейп". Автомобилът заедно с още две лимузини се пазеха от половин дузина полицаи на тясната улица.

В ранния следобед в СДВР пристигна с превързана лява ръка за разпит и бизнесменът Красимир Маринов-Маргина. Превръзката била, защото дланта му била срязана. Той дойде не с луксозна лимузина, в каквато всекидневно го возят, а с обикновен син "Фолксваген Голф".

Малко след 17.00 ч. от сградата на СДВР излезе Самоковеца заобиколен от полиция. На всички журналистически въпроси той отговаряше с "Не знам". Димитров бе отведен в неизвестна посока с полицейска кола.

Редовно призовани за разпити са били и Антон Милтенов-Клюна и Димата Руснака. До посоченият им час те



не са се явили и затова са обявени за издирване,



съобщиха от МВР. По-късно стана ясно, че двамата все пак са отишли в СДВР.

Клюна е с висящо дело за стрелбата по наркодилъра Илиян Версанов. Пуснат е на свобода под парична гаранция.

Охранителите на дискотеката са задържани като свидетели и се изяснява дали са съучастници в инцидента. У някои от арестуваните в Първо РПУ полицаите са намерили железни боксове и нож. Образувана е преписка по случая и вероятно ще започне дознание срещу неизвестен извършител за хулиганство, каза шефът на Първо РПУ Захариев. Според него е стреляно само в тавана на заведението. При гонитбата на полицаи и участниците в скандала извън заведението са произведени други 3 изстрела със стоп-патрони за сплашване на лице, оказало съпротива при задържане. По-късно лицето е задържано и срещу него е образувано бързо полицейско производство. За сега няма данни групите на Маргина, Самоковеца и Клюна да са имали уговорена среща в дискотеката. Няма данни и Самоковеца да е участвал в скандала, твърди полк. Захариев.

Започнала е цялостна проверка на дискотека "Ескейп" и на охранителната фирма "Сага секюрити", която допуснала въоръжени лица в заведението. То ще остане затворено до понеделник с полицейска заповед.

ИЗ СЪОБЩЕНИЕТО НА МВР

По повод инцидента в дискотека "Ескейп" в столичното Първо РПУ бяха доведени за разпит 25 души. Сред задържаните са гардове на заведението, криминално проявени и лица, отказали да изпълнят полицейските разпореждания при последвалата проверка.

По показания на очевидци и посетители на дискотеката там със свои гардове са били Димитрий Минев-Руснака, обявяван многократно за издирване, регистриран за рекет, измама, фалшифициране на документи, с условна присъда; Антон Милтенов-Клюна, регистриран за наркотици, отвличане, грабежи, многократно обявяван за издирване, с условна присъда за кражба; Красимир Маринов-Големия Маргин - един от лидерите на бившата СИК, с регистрации преди 1990 г. по инциденти около "Магурата", обявяван за общодържавно издирване, и Константин Димитров-Косьо Самоковеца с регистрация за рекет по случая "Дескрим".

По първоначални сведения саморазправата в заведението е възникнала между гардове на Маргина и Клюна. При огледа в "Ескейп" са иззети 12 гилзи, а на покрива на дискотеката са открити пробойни от огнестрелно оръжие.
 
Маргина дойде доброволно да даде обяснения в СДВР.
18
4492
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
07 Ноември 2003 21:48
da idvat tankovete do koga nqkakvi posurnata samokovski, smolqnski, kjustendilski, silistrenski i t.n. kartofari shte tormozqt obiknovenite grazdani
07 Ноември 2003 22:35
07 Ноември 2003 22:39
Що се кОсите бе хора? По сметки на око ние би трябвало да сме повече на брой от мутрите с нежни прякори. При това положение, щом полицията е безсилна да се справи с тях, да ги разоръжи и да ги тури дето им е мястото, тогава да грабваме и ние по една рифлетка и да пуцаме по всяко нещо дето излиза с дебел врат от лъскава кола.
Бога ми, във Великобритания успяха да разоръжат почти изцяло ИРА, в Афганистан една не малка част от полевите командири, в Ирак ще им съберат оръжието скоро, ние в малка България с некви никви мутри не можем да се справим. Можем и с камъни да ги утрепем.
07 Ноември 2003 23:11
pickwick, i na tqhno mqsto shte doidat drugi, sopata trqbva da igrae po tehnite pokroviteli, koito se kriqt na razni sen4esti mesta iz parlametn, praviltelstvo, presidentstvo i t.n.
08 Ноември 2003 01:09
7 ноември 2003 / 16:19 / БНР

Соченият от МВР за един от най-големите наркобосове в София Антон Милтенов-Клюна, който е обявен за издирване, на 28 октомври вечерта е нанесъл побой на млад мъж в столично заведение, намиращо се в непосредствена близост до сградата на МВР. Около 20.30 часа Милтенов, придружен от четири души охрана и известния радиоводещ Боби Цанков, е нанесъл няколко удара в лицето на младеж, който обаче не е подал оплакване в полицията. След насения побой Милтенов и придружаващите го лица са напуснали необезпокоявани заведението и са се качили в брониран “Мерцедес”. В момента Клюна е с наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” по обвинението за стрелбата срещу друг столичен наркопласьор Илиян Версанов.
Боби Цанков, придружавал Клюна при инцидента в края на октомври месец, също е на свобода срещу парична гаранция, като срещу него има повдигнати обвинения за измами.
08 Ноември 2003 01:46
Tezi nishtojestva izobshto ne zaslujavat tova goliamo vnimanie, koeto mediite im otdeliat.
08 Ноември 2003 10:31
Май е време някои хора от МВРто да се сетят, че трябва да си внесат оставките!!!!!!!
08 Ноември 2003 10:46
interesno zashto horata v zavedenieto ne sa go napusnali kogato sa videli che vlizat vidni biznesmeni kakto savetvashe bRoiko borisov.ili upraviteliat na zavedenieto ne gi e puskal zashtoto ne sa si bili platili.
08 Ноември 2003 11:50
Голямо писане по въпроса, покрай медиите ставаме и лягаме с едни и същи бандитски никнейми, сякаш трябва да ги научим наизуст и да им се възхищаваме на мутрите
08 Ноември 2003 14:19
Pyrvonachalnata versiq bila, che se strelqli horata na Samokovetza i Margina, no posle se okazalo, che patardiqta vdignal Kljuna, kogato v doskotekata vlqzyl Rusnaka. Veroqtno vsichko e bilo zaradi Zhenqta i Doktora.
Qko!
V diskoteka Escape sa se sybrali chetirima edri mafioti, vsichki mnogokratno obqvqvani za obshtodyrzhavno izdirvane, koito posle spokojno sa se iznizali, na drugiq den sa dali pokazaniq i oshte po-spokojno sa se pribrali vkyshti. Sigurno prodylzhavat da gi izdirvat.
08 Ноември 2003 14:43
Ква ли касапница трябва да стане в тая държава, за да се намеси армията и очисти БГ-то от тая сволоч за една нощ...
08 Ноември 2003 14:48
Поздърпали се видни родни честни бизнесмени. Това си е яко светско събитие и вестниците ще го отгразяват подобаващо цяла седмица. Нали затова им плащат. Прокуратура на кое му викаха?
08 Ноември 2003 14:50
Sand, що се ебаваш с нас? Скапаният награден часовник от три дни е на 2 без 10! Тури му една батерия, брато!
08 Ноември 2003 14:51
Ще ги преквалифицираме в гл. секретари на МВР. ББ май забрави какъв беше преди да стане гл.сек.на МВР, а сега се прави на честен и интелигентен и всяка вечер трябва да го търпим на екрана. То си е направо пошло!!!

Натиснете тук
08 Ноември 2003 21:16
Бат'Бойко не го закачай...
09 Ноември 2003 08:24
Да си против мутрите в България, значи да си против офицялната власт. А това е престъпно - "Престъпления против държавата" от НК ...
09 Ноември 2003 09:57
E ЗАТОВА ГЛАСУВАХ ПРОТИВ СОФИЯНСКИ - ЩОМ НА БАНДИТ Е ДАЛ ЧИСТОТАТА . ПА СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО ТОЛКОВА ПАРИ ДАВАМЕ ЗА БОКЛУКА!!!
ДРУЖКИ БАНДИТСКИ НАЧЕЛО СО КМЕТО!!!
09 Ноември 2003 23:18
Споко! Момчетата няма да пострадат. Плащат не само на адвокати, но и на полицаи, прокурори, съдии, министри, депутати и Главни секретари на МВР. На тоя последния - за да разиграва национален театър на "добрите и лошите". Ама е тъп като гъз и може да заблуждава само наивни баби. Всъщност и тях не може. От мутра полицай не става.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД