:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Да закрием "Козлодуй" с усмивка

За идиоти ли е поръчаната от правителството "комуникационна стратегия"?
Проведената завчера в София сбирка от кампанията "Европа за мен", която трябваше да търси "разумен поглед към бъдещето на АЕЦ "Козлодуй", е интересна от много гледни точки. Любопитно е дали погрешната кауза да прежалим 3-и и 4-и блок ще намери почва у нас, след като за прокарването й бъдат похарчени куп пари. Емблемата "евро и усмивка" върху подарените на журналистите чанти са своеобразно намигване, че добрите новини не идват сами, а придружени с финансова рамка, както казват еврочиновниците.

Кампанията "Европа за мен", която разполага с близо 1 милион лева, отпуснати от европейския данъкоплатец, има и други цели, не само закриването на АЕЦ. От нея се финансира например телевизионен клип - възрастна жена с носия и купешки буркан с кисели краставички в ръцете. От тази гледка българинът би трябвало да се настрои положително към евроинтеграцията. Дали точно така ще стане е въпрос на вкус.

В случая с "разумния поглед" за "Козлодуй" обаче нещата са очевидни и оценката е по-лесна. Едничката цел на лекциите в създадения наскоро "медиен клуб" към кампанията, изглежда, беше да убеди българските журналисти колко е лошо да претендират пред европейските институции за запазването на 3-и и 4-и блок. При това да ги убеди доста бездарно. Макар че имаха достатъчно време, за да се подготвят добре, организаторите заложиха на същото, което и Външно преди година - в набързо спретнатата медийна офанзива при затварянето на глава "Енергетика". Тогава никому неизвестни икономисти обясняваха например, че изнасяме повече обувки, отколкото ток, така че икономиката ни бълха я ухапала без 3-и и 4-и блок. Сега пък някакъв авторитет каза, че щом изнасяме ток, значи произвеждаме повече, отколкото ни е необходимо.

Ако замисълът е журналистите да възприемат като свои подобни аргументи, за да убеждават с тях читателите, зрителите и слушателите си, много жалко за парите, похарчени нахалос. (От гледна точка на българите и на европейците, а не на агенциите, които ги харчат, прибирайки комисиони.)

Колкото до каузата "Европа за мен", тя само ще спечели, ако никой в България не се опитва да дедраматизира темата "Козлодуй". Примиренческите реакции около прословутия Стратегически документ на Еврокомисията, който ни пакетира с Румъния, също не са от полза. Ако посланието на София е "всичко е супер", Брюксел няма да подобри условията, които ни предлага.

Излъчването на правилните и полезните сигнали за страната - ето рецептата за комуникационна стратегия, довела 10 държави до членството в ЕС.
36
399
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
07 Ноември 2003 21:38
Странна е позицията на ЕС - да ни вземе въдицата и да ни даде една риба вместо това. А на оня, дето казал обратното - майната му
07 Ноември 2003 21:46
афориз
сравнението е просто убийствено.
07 Ноември 2003 21:48
Постингът ми е към друг материал от днешния брой на СЕГА/"Или България спира АЕЦ- или Европа спира парите!".../- но по същата тема! И поради това, а и поради това, че другият материал не излиза тук все още, препоствам го и тук! Моля за извинение за дублирането!
......................................... ..........
САМОТО ЗАГЛАВИЕ е некоректно!
Европа е обещала /но не ги е дала все още в обещания размер!/ пари ЗА затварянето на блокове в АЕЦ "Козлодуй"! Естествено е, че ако България НЕ затвори тези блокове, то и парите на Европата стават НЕИЗПОЛЗВАЕМИ по предназначението си и ще бъдат спрени!!!
България НЕ ТРЯБВА да затваря БЕЗОПАСНИ блокове на АЕЦ-а си! Това, че някакво /и/ си българско правителство, с основание или не, но Е ДАЛО обещание да затвори ОПАСНИ блокове на АЕЦ- това обещание, по дефиниция е вече НЕИЗПЪЛНИМО- по простата причина, че такива ОПАСНИ блокове ВЕЧЕ НЯМА !!! Още от римско време е известна /и на европейците , също!/ правната сентенция, че "Никой не може да даде това, което НЯМА!". България НЕ МОЖЕ да /даде/ затвори ОПАСНИ блокове на АЕЦ, просто защото такива няма! Ако уговорката беше да се затворят ВЪОБЩЕ блоковете- независимо дали са опасни или безопасни- тогава бих застанал на страната на ЕС ! Но сега СЪМ на страната на БЪЛГАРИЯ! И на СПРАВЕДЛИВОСТТА ! Още повече, че Споразумението с ЕС беше на основата на ПОЛИТИЧЕСКО, а не на ТЕХНИЧЕСКО решение и причини! А политическите решения лесно могат да бъдат отменени- С НОВИ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ! Премиерът и НДСВ да се напънат и да издействат такива НОВИ политически решения! А ако ЕС не е съгласен- такъв ЕС не ни е необходим!!! КАЗАХ!
07 Ноември 2003 21:50
Че не само въдицата, а и морето. Но стръв има.
07 Ноември 2003 22:02
Пак тук
Танто за танто
АЕЦ за членство
С усмивка
С какво друго А?
07 Ноември 2003 22:35
Параграфе, и аз ще си повторя постинга под същата статия на първа страница , защото касае твоя материал.Съжалявам за дублажа.

Безхаберния САКС и още по безхаберните и неадекватнодействащи министри , въобще няма да се напънат за да променат политическото решение за АЕЦ и да създадат предпоставка за ново такова.Да членуваш в ЕС или се бориш за неговото членство означава да се бориш за защита на националните си интереси и да не отстъпиш пред нито един натиск против тях.
Примери много-още през 1994 г.пред Финландия бе поставена(влезе в ЕС 1996 г.) от ЕС въпросът за затваряне на двата си руски атомни реактори. Нищо подобно финландците не оставиха да се случи-бориха се на преговорите и устояха пред всеки натиск , не отспъпиха нито крачка.Отстояха и на много други натиска от ЕС. Но те са народ , който се слави с отличните си политици и държавници , всички до един работещи само за националните интереси на държава, в който националните интереси на държавата са желязно единство във всяка една партия , по тях пазарлък и различия няма в политическото пространство . За това и са достигнали такова високо икономическо празвитие , жизнен стандарт и демокрация!
07 Ноември 2003 23:04
FINN,
Така е!
Аз , дори, на моменти се питам: а дали нашите родни политици /през всичките хтези години/ наистина са искали България да влезе в ЕС ?!? Дали не им е по-изгодно вечното КАНДИДАТСТВАНЕ пред скорошно приемане в ЕС?! Защото, такива, каквито са нашите, би трябвало да нямат място в ЕС! И ако те го чувстват и са наясно- ето защо правят МАЛКО или нищо за влизането на България в ЕС !
07 Ноември 2003 23:59
азбирасе , че е по готино вечното кандидастване . Това значи вечни комондировки в Брюксел със съответните командировачни, а прилагането на законноста и реда такъв какъвто е в Германия или Финландия да го отложим за когато сме готови за в ЕС демек да стане когото стане.
08 Ноември 2003 02:02
Не разбирам. Толкова много шум след като има поети ангажименти, има съответните комисии с резултати от проверки и т.н.т. Ако журналисти ще решават съдбата на Козлодуй, защо са ни атомни енергитици. Ако ще ме лекува строител, защо ми е доктора.......
В крайна сметка защо опитвате да давате мнения по непозната материя...
08 Ноември 2003 05:32
СветлоПиво
позволи ми да не се съглася с теб. И по медиите (а и в лични разгавари) от експерти от различни националности нито веднъж не съм чула да кажат, че централата ни е опасна ... По медиите едва ли си казват, но в личен разговор някои признават, че мнението им е конфиденциално и е за ползване само от правителството им, което ще го огласи - цялото, на части или както си иска, когато си иска ... Тези хора обикновено казват, че само събират данни и не могат да кажат нищо определено преди да ги обработят в къщи, където ще предадат резултата на компетентните органи ...
Явно въпроса е политически, а не ескпертен ...
А от политика и футбол в българия разбираме всички
затова и се изказва ме :-)
08 Ноември 2003 10:23
Така е Параграфе, мисълта ми е в следното.
Една западноевропейска страна , с развита демокрация , не би допуснала някой византиец или някой западняк-смешник да си прави гаргара с нея и нейните национални интереси-например по проблем като нашата АЕЦ , който е жизненоважен национален интерес за страната.Защото в западноевропейската развита демокрация , във всяка една държава по въпроса за националните интереси има концесус във всички политически сили , те са формулирани във всяка една политическа програма и няма разногласия , нито шикалкавене по въпросите между политическите сили.Това е един вид национализъм , но демократичен такъв , който не ощетява правата на други народи, а единствено е концентриран в собствения си народ-това е вид високо развито чувство за родолюбие и патриотизъм.
Докато в България не е така-даже става обратно –с национални интереси вътре се правят спекулации от всички политически сили , играят се разни политически игри , а пари се работи за чужди държавни интереси, които накрая са в ущърб на народа и държавата-бяхме свидетели какви политически спекулации има вече години наред по АЕЦ в нашето политическо пространство.
Ето това е ниското ниво на българското демократично мислене, то далеч има да гони западноевропейската демокрация.
Ако въпросът с АЕЦ Козлудуй и НЕзакриване на нейните блокове се вземе като решение на всички политически сили , Парламента и Правителството, като НАЦИОНАЛЕН КОНЦЕСУС и се сведе това решение до ЕС и разните му там византийски комисари-никой няма да си отвори човката от тях за противопоставяне , напротив тогава мълчаливо ще бъде възприето и политическия въпрос ще бъде решен в полза на България .
ЕС и Европа най-много ценят и уважават умението на народите и техните правителства да защитават националните си интереси.
Време е и ние да почне да работиме и мислем като тях!
Или всичко зависи от българските държавници и политици!
08 Ноември 2003 11:00
Браво, Готев, браво колеги! Крайно време е повечко хора да защитят АЕЦ "Козлодуй".Стига с тия усмивки от старите ленти, българските ядрени специалисти са не-малко знаещи и отговорни от френските например.А централата ни е наистина безопасна, колко мисии на МААЕ и други експерти го казаха?Дано и българската преса не се върже на глупостите, които разказват широко неизвестни "експерти", дано съумеем да покажем на Европа, че нашите интереси са не по-малко важни от европейските.А и кого заплашва централата ни, освен джобовете на нашите конкуренти в енергетиката?
08 Ноември 2003 12:15
Едва ли има две мнения, че АЕЦ-а и жизнено важен за България. Това декларират, че са го разбрали и всички досегашни премиери - въпреки, че тук-таме през годините се срещаха и срещат предателства от някои политически сили, завоалирани като проевропейска тактика.
Ние българите се явяваме едни натрапници за ЕС, защото без дори да сме извървяли половината път се натискаме за членство. А каква надменност към румънците... леле-мале, хванали сме господ за маркуча...
Сякаш едничката (прозрачна) мисъл е ЕС да ни оправя бакиите - да ни дават, дават и пак да ни дават, а ние да си чешем таш**ците през джоба и само да взимаме - разбира се най-много за най-горните. Ами и на дебила му е ясно, че при такава безобразна просия хората няма само да дават, но и ще вземат... Въртят-сучат и си гледат интереса, който пък е свързан със закриването на АЕЦ-а въобще - 1-2, сега 3-4 и т.н. блокове. Хитро си манипулират общественото мнение, наплашиха румънците че ще станат курбан при един втори Чернобил, сега плашат гърците, после сърбите и турците и - щем не щем ще кандисаме или ще ни принудят. А, пита се в задачата, нима това не личи от 10 и повече години? Някой от властта да е говорил за алтернатива? Въобще енергийната ни стратегия от 70-те години и досега е погрешно насочена към електрическия ток, заради тази грешка сега 9/10 от българите нямат централно парно и - или мръзнат около ел. печки или като първобитните хора минаха на "циганки".
08 Ноември 2003 14:29
Европата да си гледа работата!
08 Ноември 2003 15:02
Според хмелната напитка е добре да заколим кокошката, която снася златни яйца. Горката бира - има се за Хайнекен, а е проста "Ариана", в пласмасова бутилка за еднократна употреба. И понеже се прави, че не е от тука, от бъдещата "европейска" цена на светлото (не пиво) не му пука. Ние да мрем ли?
08 Ноември 2003 18:39
Ами идеята е много проста - от тези 1 милион долара 900000 да се върнат обратно при западни фирми и консултанти. А какви глупости са сътворени с тях - на кой му пука???
08 Ноември 2003 18:47
Византийска работа. Винаги удрят в гърба.
08 Ноември 2003 19:13
"...Сега пък някакъв авторитет каза, че щом изнасяме ток, значи произвеждаме повече, отколкото ни е необходим..."...!!!!!!!
.................................
ТОВА пък е ВЪРХЪТ НА ЛИЦЕМЕРИЕТО на европейските "политици" и "експерти" !
Значи, по тази АБСУРДНА логика, Германия трябва да си закрие някои от заводите "Мерцедес", "Фолксваген" и т.н., Великобритания/Шотландия/ да закрие някой и друг завод за уиски, Франция- за вино, Гърция- за маслини и прочие!?!
И на това му викат "Свободно пазарно стопанство" ?!? Че то бетер СИВ ми изглежда?!
А проблемът, всъщност, НЕ Е, че България може да произвежда и ИЗНАСЯ повече ток, а , че този ток е ПО-ЕВТИН /ако е произведен от руската АЕЦ "Козлудуй"/, отколкото е стойността на произвеждания в Европа или от канадско-френската АЕЦ в Румъния! Такъв евтин ток, излязал на "европейския пазар", няма начин да не причини "загуби" на някой европейски производител или търговец на ток! И той/те/ сега скача- и това е нормално! НЕнормалното е, че нашите политици НЕ скачат, а ЛАЗЯТ и лъжат/нас!/- при това, АЕЦ-а ни е държавна собственост, което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА причини нашите да скачаг!!! Ама не скачат- значи имат интерес да не скачат!?! А ако имат "страх"или "нещо" друго- най-добре е един национален РЕФЕРЕНДУМ! Само, дано, ПАК да не се зЗАГУБИ из "потайностите" на Народното събрание подписката с над 600 000 БЪЛГАРСКИ подписа!!! КАЗАХ!
09 Ноември 2003 00:09
Балканджи Гогов - немам нищо против АЕЦ-а. Имам против когато се говорят глупости от некомпетентни. Т.е. когато изказваш мнение за нещо с което не си наясно. Аз казвам, че не съм наясно с изискванията за ядрена безопастност и затова не искам да коментирам. Но важното е, по-добре без АЕЦ отколкото с 8 млн. радиоактивни българи нали........( ако останат живи).......
09 Ноември 2003 00:20
Светло пиво , прав си , за какво са тия блокове на Аеца , ми тях ги ликвидираха още 1999 ! За какво сега да му се мисли , да са мислили преди 2000 година ако не и още по -преди !
09 Ноември 2003 00:51
СВЕТЛО ПИВО,
ВЪРХОВНИЯТ СВЕТОВЕН орган, който може , има правото и е длъжен да ПОСОЧИ коя АЕЦ е ОПАСНА /и защо!/ е Международната Агенция по Атомно Енергетика /МААЕ/ към Организацията на Обединените Нации /ООН/ !!! Всяка друга инстанция е с ПО-ДОЛЕН ранг на компетентност и ГЛАС да се произнася по тези въпроси!
МААЕ е казала вече, че ДНЕС /2003 г./ АЕЦ “Козлудуй”- България, Е БЕЗОПАСНА от технологична гледна точка!!!
От “политическа” гледна точка АЕЦ “Козлудуй МОЖЕ и да е опасна за някого!?! Но ако е така, този “Някой” да си каже ИСТИНСКИТЕ аргументи, а не да КОРУМПИРА български политици, управляващи, “еколози”, медии и т.н.- за да действат те в НЕГОВ интерес, а не в интерес на България!!!
NEZNAESHT,
Това, че някой е решил /и подписал!/ нещо си през 1999 г. НЕ Е АРГУМЕНТ! Още повече, че това “нещо” /ОПАСНА АЕЦ в България/ ДНЕС НЕ СЪЩЕСТВУВА !!!
Или, както казваш ти: ами да са я затворили през 1999 г. тази ПУСТА АЕЦ “Козлудуй”?!? Освен това, Костов и Надето, които тогава /през 1999г. подписаха!/ днес НЕ СА управляващи България-та! И , освен това, са…
Бъди жив и здрав! И не се хващай на “бълнуванията” на Светло пиво- за 8 мил. Радиоактивни! Който пие РЕДОВНО бира- Радиация не го лови!!! КАЗАХ !
09 Ноември 2003 00:51
Светло Пиво,
ако спазваш последователно девиза си
"да си затваряш устата за неща които не разбираш" има опасност да забравиш да говориш.
09 Ноември 2003 01:08
Е параграфе прав си ! не е проблем ни старото ни сегашното правителство !
Проблем за мене евентуално ако кажа , че е проблем защото не са мислили по-рано за протекции и незнам какви си защитни истории които отговарят та ЕС изискванията ! Нали сме почнали да говорим за влизане във ЕС още 1995 година ? Те затова говорим аз ! И ако тръгнеш да гледаш нещата обективно някой е дошъл на власт 1997 година мааму ! И за мене това не е извинение че Са подписали договор за затварянето а ЗАЩО ?!?!?!?
Според мен излиза че не са правили нищо през всичките тези години от 1997-2001 за АЕЦА и сега изведнъж не ние не сме !
Нали са могли да си видят всичко по ЕС изискванията , ЗАЩО не са го направили ?
А Вапирев не е от вчера във системата , може и да има 30-на години !
Та такива ми ти работи !
Дано комисията потвърди че всичко е наред , и тогава ще може да се говори за политическо или какво щеш решение ! Нали МААЕ ще го проверява и както казваш че те са най-високите , ако кажат трябва да се затворят тогава какво ще кажеш ???????
09 Ноември 2003 11:53
Че може да закрием АЕЦ, може!!!!! Че ще е сусмивка- сигурно Е!!!!!! Лошото е, че усмивката може да е от ОЗЪБЕНИТЕ ЧЕРЕПИ на умрелите от СТУД и ГЛАД БЕДНИ ХОРА!! Защото черепите също се усмихват!!!! И милите ни политици ще се усмихват / на комисионните с които продадоха България/!!! Западняците също се усмихват- няма бедни и безработни дащъкат из Европата!!!!
09 Ноември 2003 12:08
Този---Светлото пиво--- Може бирата да му е светла но душата му е тъмна!!!! Българин ли е , що ли???? ПИсанията му в този случай са против хората-/ може да е политик от управляващите??? Или пък е чвор /по народному-човек , обичаш да се заяжда/
09 Ноември 2003 18:22
Браво за статията!
Аман от бодряшки оптимизъм за "колко хубаво ще си живеем без АЕЦ в Европа".
Единственото, което е пречка да влезем в ЕО не като пазарен придатък, е АЕЦ-ът.
Бярно, че не съм специ алист, но чувство за здраво мислене претендирам да имам, все още.
09 Ноември 2003 18:50
Браво за статията!
Аман от бодряшки оптимизъм за "колко хубаво ще си живеем без АЕЦ в Европа".
Единственото, което е пречка да влезем в ЕО не като пазарен придатък, е АЕЦ-ът.
Бярно, че не съм специ алист, но здрав разум претендирам да имам, все още.
09 Ноември 2003 19:00
“Дългосрочната перспектива е, че в ЕС дефицит на обшия енергиен пазар няма да има. И ние няма да имаме нужда от вашия ток”….
ЕТО КЪДЕ БИЛО "ЗАРОВЕНО КУЧЕТО" ?!?...
........
“Най-добре е за България е да се вземе политическо решение зае закриване на двата реактора”…
”България не трябва да строи и АЕЦ “Белене. Строителството ще отнеме 10 години. Дотогава енергийните ниши в ЕС ще са запълнени”…
……….
Това са щрихи от изказването на посланика на Белгия у нас- г-н Едмонд де Вилде , по време на проява във Враца на националната кампания “Граждани на Европа”. Препечатвам ги тук , със съкращения, от днешния /09.11.2003 г./ брой на в. “Труд”.
……….
След тези откровения на г-н Де Вилде , много е лесно да се открият “източниците на натиск” върху България да затворим блокове на АЕЦ “Козлудуй”. Достатъчно е да се види : кои държави в ЕС - с кои водещи електропроизводителни фирми в тях!- в следващите години предвиждат увеличаване на производството си на ток.
Става ясно и защо ЕС ни иска в “пакет” с Румъния- там сега се строи нова АЕЦ /от канадско-ФРЕНСКИ консорциум/.
Става ясно и защо ЕС ни пробутва “политически причини” , а не “технически” , за затварянето на нашата АЕЦ.
Става ясно и защо , щом като СЪВЕТСКИТЕ АЕЦ били /?!/ опасни, защо от ЕС не ни натискат да затворим ВСИЧКИ блокове, цялата АЕЦ “Козлудуй”.
Не става ясно: Що е то “политическа причина” ?!? А и , също, защо България НЕ ТРЯБВА да си има своя “политическа причина” да НЕ затваря блокове в АЕЦ “Козлудуй”?!?
09 Ноември 2003 19:34
Параграфе, от сега нататък трябва да очакваме все повече гласове като този на византиеца и белгиеца.Ще се умножават да го правят , защото не виждат адекватна реакция от наша страна.Мрънкащите и безволевите наши министри предпочитат да навеждат глава и да приемат ударите. Нямаме свестни политици , които да изработят единна стратегия за защита на въпроса , които да се противопоставят и отвърнат –на удара с двоен удар.Всички политически партии трябва да се обединят под идеята за защита на този ни национален интерес и без пазарлъци да излязат с общо становище. България трябва да викне и кресне на тези душевадци , та втори път да не посмеят да развъртя ват закъснително пръстта си.Така прави и е правил всеки народ , който е уважавал себе си.
09 Ноември 2003 19:44
FINN,
Моето мнение по този /а и не само по този!/ въпрос , което съм изразявал и тук е:
РЕФЕРЕНДУМ ЗА АЕЦ “КОЗЛУДУЙ” !
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !
РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАТО !
РЕФЕРЕНДУМ ЗА…
Референдум за всичко, което касае ДЪЛГОСРОЧНОТО бъдеще на държавата България и на българите!!!
На българските политици и управляващи българският Народ трябва да им даде МАНДАТ – какво да правят и какво не!-, а те БЕЗПРЕКОСЛОВНО да изпълняват указаното им от Народа в мандата!!! Ако ли не- Народен ШУТ ! Да ходят при “господарите” си зад граница и зад океана! Така разбирам Демокрацията!

09 Ноември 2003 19:51
Параграф, съгласна -и аз така я разбирам демокрацията.Как обаче сега да предизвикме рефрендумите, че тези наши политици нищо не разбират от референдум и напълно са скарани с основните моменти на демократичния вот и демокрацията!
09 Ноември 2003 20:04
Накратко.
Хванахме се на въдиците на тези, които ни казаха, че ще ни учат да ловим риба.
Така както задружно ни "оправят", че даже искат и да им се и усмихваме.
Весели момчета ....
09 Ноември 2003 20:10
FINN,
За постигането на ВСЯКО нещо има САМО два начина:
- "ЕВОЛЮЦИОНЕН"
- "РЕВОЛЮЦИОНЕН"
Въпрос на избор! А изборът зависи от "количествените натрупвания" /на Народен Гняв, на Народен Разум, на Народен Опит и т.н./, които да доведат- по един от двата начина!- до "качествени изменения"!!! При някои народи това става в кратки срокове, при други става в удължени срокове, а при трети- не става, въобще! Въпрос на Народен Избор !!! КАЗАХ!
09 Ноември 2003 20:26
Параграфе ,
и двата начина имат обща основа-политическата.Т.е става въпрос основните политически сили за оценят проблема като “жизнено важен национален интерес” и да изберат формата на “референдума” като глас български и народен пред Европа и да поискат такъв .Само така Европа ще се вслуша в нашия глас.Истината е , че съществуващите сега политически сили не поставят настоящия проблем за политическо решаване и не отчитат нуждата от референдум. Седят и си траят и джавкат помежду си. Та никой от тях няма формулирани в своите програми приоритетни национални интереси , които не следват да стават пазарлък между политическите сили.Следователно нямаме свестни политически сили , нито умствено развити.Нужни ни са нови такива и нови и модерни политически идеи , които не само еволюционно , но и революционно да изведат на преден плат националните ни интереси за решаване и ги защитават пред Европа..Аз съм за новите политически идеи и новите партии.Старите , със старо тяло , макар и нови дрехи-в небитието...
09 Ноември 2003 20:39
Така е!
Търси се "Гробокопач"/"Гробар"/ или "Екскурзовод" , за "старите политически партии", към Небитието!!!
09 Ноември 2003 20:53
Те ще си го намерят сами.Особено ако се премине на режим на тока, свещи и газени лампи...Това би било нещо като следваща национална катастрофа
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД