:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Румъния алармира за ислямисти в България

Ислямисти проникват в България, писаха вчера румънските вестници "Евениментул зилей" и "Котидианул". Те се позовават на Пол Уилкинсън, британски експерт по проблемите на тероризма, според когото ислямски терористи провеждат активна кампания за набиране на сподвижници в страни със значително мюсюлманско население, каквато била България.

Вестниците цитират предупреждение на бившия главен мюфтия на България Недим Генджев, според когото от година ислямски фондации обучават у нас мюсюлмански младежи за терористични нападения. Близо 100 студенти, пратени да учат в университети в Йордания, Судан и Иран, сега се връщали в България. Генджев твърди, че наследникът му Селим Мехмед получава подкупи от чуждестранни мюсюлмански духовници, за да си затваря очите за нелегална им дейност.

Изданията акцентират, че според Генджев ислямският фундаментализъм се разпространява необезпокояван в страната, а властите в София твърдели, че няма никаква опасност.
7
851
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
04 Декември 2003 23:38
Az puk imam informacia, che opredeleni romunski provincii sa zaeti ot vampiri, puk v drugi kacat izvunzemni. A, i v edni regioni v Ujna Romania se nabludava povishena populacia cigani.
05 Декември 2003 00:22
Румъния да си натиска мамалигата и по-добре и да гледа как да узапти мангасарите си да не гепсаджийстват толкова по европата, защото скоро ще изгорат безвизовите.
А 100-те студенти много лесно щеше да ги поизпита генерал- професор Дйендов де. А британеца със сигурност знае за какво дрънка-те отгледаха тези неандерталци на времето да ни мътят водата. Сега сме приятели, но все още им носим пешкира от 80-те години. Заслугата на Доган е неоспорима, но определени хора поради некадърност и неконпетентност проспаха"твърдото ядро" на радикалите пак.
А изгражадане на агентура-"доносници" и разузнавателна работа "ченгетаааа" изисква време и умение.Службите ги разбиха, компроментираха и унищожиха, за да няма кой да ги лови в далаверите и сега май трябва костовци, боневци и бригадировци да ги вържем като кучета пред бетона на посолствата. Сега нека да дойде Луджев с дамаджанката, а не с куфарчето пред американското посолство.
05 Декември 2003 05:54
'Генерале' да ти еба маиката мусилманска бе-педераст резан.То геурите като са се нагазили за пари на касите цеви, мамалигарите бят тревога бе-педал.
05 Декември 2003 08:45
майсторче
Мини първо на изпит при баща ми да ти пръсне гейзъра и да ти олекне де, а после си отваряй плювалника за чужди майки. Или и ти нямаш 10 лева за някоя девойка? Много обедняхте това безумниците- и една евтина курва не може да си позволите. Аз ако бях мюсулманин, то ти си Бил Гейтс. И аз го повтарям за глупавите, че ако нямаше умерени хора като Доган, сега щеше да му се радвате на съполивия отвсякъде. А на ислямистите навремето им строшихме така граъбнака, че още ни помнят. Жалко е че сега заради такива башии като тебе се изпусна работата.
Удари си една злодейка и марш към кофата за боклук.
05 Декември 2003 08:45
ШОООООООООООО, май ке требе па да събирам четата
05 Декември 2003 10:28
Това е самата истина. Много не вярват защото приемат желаното за действително. Същото е ката с наркотиците. И с престъпността и с всичко...
Властите се правят , че нищо такова няма. А фанатизма на мюсюлманите е най-страшното зло за човечеството. Всички останали религии и националности се приспособяват към официалната в страната където живеят.Само фанатиците мюсюлмани не! Спомнете си Югославия и навсякъде другаде по света.
05 Декември 2003 21:12
Можем само да сме доволни, че в България не се чувства да има ислямски фундаментализъм. Ние сме си и доста толерантни, и доста наивни... Разбира се, без да призовавам към вманячване, не бива да подминаваме с подценяване такива информации.
Впрочем, под различен предлог, в България безконтролно шарят какви ли не месионери. Месионерството е "запазена марка" на Католическата църква, но - забележете, става дума за изпращане на свещенници в много бедни държави, с неграмотно население, където тези духовни лица (чел съм, че са с широка подготовка, вкл. медицина, земеделие) преживяват понякога десетки години най-често в селата и са наистина в помощ на това население. В България чуждите религиозни месионери се подвизават в най-големите градове, част от тях ходят издокарани като крупиета и на практика натрапват нетрадиционните религии, откъсвайки "човешките ресурси" на основните църкви у нас.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД