:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Банките със служби за вътрешен контрол

Банките да изградят специализирани служби за вътрешен контрол, които да следят дали сделките и операциите са законосъобразно и дали активите им са защитени от безстопанственост и злоупотреби. Това предвижда нова наредба за вътрешния контрол в банките, която е приела БНБ.

Служителите на вътрешния контрол ще имат право на неограничен достъп до служебните помещения и активите на банката и до решенията на органите за управление. Те ще правят доклади за проверките си, в които ще посочват констатации и препоръки срещу установени нарушения. Докладите ще се предават на изпълнителните директори. Ако се открият нарушения на самите директори, докладите ще се предават на компетентния орган на управление на банката. При негово нарушение пък ще се докладва на банковия надзор, предвижда наредбата.

Промени в друга наредба на БНБ поставят нови изисквания към лицата, които искат да придобият пряко или косвено 10 и повече процента от акциите с право на глас в българска банка. Те трябва да удостоверят кои лица упражняват пряк или косвен контрол върху тях и че са надеждни и финансово стабилни. Ако сделката, с която придобиват акции в банката, породи съмнения, БНБ ще може да отказва придобиването на акции. Тези нови изисквания ще се прилагат и към заварените производства по издаване на разрешение.
1
932
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Декември 2003 09:41
Два пъти тегля по-големи суми кеш от Биохим и двата пъти касиерките ме клавнаха с 100 лв. Може да съм идиот но и идиотите внасят пари в банката и не е лошо да си видят касиерите крадливи!! А на клиентите на централния клон им капе на главата от климатиците на входа. Бягай от тази банка където само крадат. Като съобщиш че си си загубил дебитната карта и те я опоскват и после ни лук яли ни лук мирисали.
Бягай в ПИБ!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД