:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Полицията търси връзка с атентата срещу Стоил Славов

Взривът в Бургас бил заради дългове от търговия с горива

Арестуваха 7 заподозрени за смъртта на петролния търговец Недялко Пиперков
СНИМКА: БУЛФОТО
Бургаският петролен бизнесмен Недялко Пиперков е бил взривен заради дългове. Това е основната версия, по която работи полицията в морския град, научи "Сега".

2 от фирмите му, в които е бил едноличен собственик, имали да плащат над 500 000 лева към структури от бившата СИК, установило разследването. Той е бил един от главните дистрибутори на бензин и дизел от квотите от "Нефтохим" на "Интерпетролеум енд партнърс", в която основен акционер бе взривеният миналия месец в София Стоил Славов. Тогава в асансьор на сграда на бул. "Джеймс Баучер" 87 загинаха той и тримата му охранители. Разследващи търсят връзка между двата кървави атентата. Пиперков е имал и солидни задължения към И. К., наследник на доскорошния лидер на СИК в Бургас Пламен Дишков-Кела, издирван за поръчителство на убийство.

Самият син на Славов - Георги, е бил забелязан в Бургас два дни преди взрива, но няма данни дали посещението му е свързано по някакъв начин с Пиперков.

33-годишният мъж бе разкъсан от взривно устройство, монтирано под мерцедеса му, в 18.25 ч. в понеделник пред бл. 13 на бургаския комплекс "Лазур". То бе задействано секунди след като се качил в колата. Преди това Пиперков е бил на гости на майка си Красимира Пеева, която живее в същия блок. Тя била болна и младежът слязъл да й вземе лекарства. Полицаи предполагат, че бомбата е поставена малко преди това. Взривът с 650 г тротилов еквивалент е бил задействан дистанционно. По всяка вероятност атентаторът е наблюдавал жертвата си от разстояние.

7 души бяха арестувани до обед вчера заради атентата, съобщи полицията. Общо са викани 16 души. Те са все хора от криминалния контингент, които са потенциални заподозрени при всеки по-сериозен инцидент в Бургаско. Взети са им натривки от ръцете за наличие на взривно вещество.

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов пристигна в понеделник вечерта в Бургас, но отказа да коментира взрива. Шефът на РДВР ген. Красимир Петров също не направи изявление.



каре



ДОСИЕ



Родителите на Пиперков са разведени. Той е наследил петролния бизнес от майка си, която му е прехвърлила и част от фирмите си. Към днешна дата той е управител на "Ели-Нед" и "Пипи". Всички те са с адресна регистрация в бл. 13 на "Лазур". Там се водят и останалите дружества на самата Пеева. Тя е търгувала навремето основно с варненската фирма "Юкос". Взривеният при атентата срещу сина й мерцедес пък се води на друга, регистрирана в бл. 13 фирма - "Велика кар", управлявана от Велика Пашова, близка приятелка на майката. Наскоро Пеева е споделила пред познати, че синът й има сериозни проблеми. Тя обаче не разказала подробности. Бащата Христо е племенник на партизанката Яна Лъскова. Бил е дълги години партиен секретар на "Океански риболов".

През август Недялко Пиперков бе жестоко пребит в бургаския комплекс "Славейков", а малко по-късно бе взривен друг негов автомобил. Тогава Пиперков споделил пред познати, че е атакуван от местен бос, но не споменал името му. Според агенция Фокус нападенията били заради бизнесотношения с известния бургаски наркобос Димитър Желязков-Очите, който поне до 2 март ще бъде в ареста за притежаване на незаконно оръжие. Пиперков бил купил от Очите петролни продукти, за което получил фалшива фактура. Той решил да не плати сумата по сделката, но бил отвлечен и бит, твърдят разследващи.
6
4080
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
25 Февруари 2004 11:55
СЕГА, бургаският ви кореспондент става за вестник "Шок".
Бащата на Недялко Пиперков наистина е племеник на Яна Лъскова. Но другото са глупости.
Христо Пиперков е завършил Морско училище специалност корабни машини и механизми. Беше директор на Танкерен флот в най-добрите му години. На Океански риболов също беше директор, а не партиен секретар! Напусна го, когато тъй наречените "моряшки синдикати" тръгнаха да вземат властта там. Отиде да си работи по специалността като главен механик на химикаловоз. Изключително скромен и морален човек. Не е участвал в никакви приватизации. Не се е облагодетелствал лично по партийна линия нито преди, нито след 89-та.
Последното беше една от причините за развода му.
А Божков преди да се опитва да прави каквито и да било внушения, да провери кой са Яна и Николай Лъскови и как са загинали.
25 Февруари 2004 15:09
За това някои от форумците наричат журналистите-журналя.Обидно, ама точно.
25 Февруари 2004 16:02
evalata, lek
25 Февруари 2004 23:22
Simplified Solutions, абе глупако не разбра ли, че този форум никой не го чете бе? И да пишеш и да не пишеш, и да плюеш Божков и да не го плюеш, и да се криеш зад този ник и да не се криеш цял Бургас те знае че си един друг кореспондент от Бургас, дето много го мързи напоследък. Ха ха. Баси тъпия. Ама пиши, пиши, кат те удари комплексираността пиши тук по форумите. То това ще ти остане на теб. И да земеш да се обръснеш, че пак ти е поникнала много брада. Чу ли!
26 Февруари 2004 08:56

Ще съм ти много признателна, ако всичко това го съобщиш на чичо Фичо. Той умре за лични данни.
Само не му казвай, че този форум никой не го чете. Много ще се разстрои милият.

26 Февруари 2004 13:32
А, той Божидар Божков все още има едно висящо дело за клевета, нали?
А преди две седмици докара цяла натовска база в Бургас.
Ама и вестникът СЕГА си ги подбира едни кореспонденти по морето, мани, мани. Оня ден Наталия Вучкова ни разкри дълбоко пазената тайна, че на ХЕРА имало хангари.
А ние се чудим къде изчезнаха българските ВВС.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД