:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гергана Орлова: Когато гледам футбол ми става тъжно

Нека хората по стадионите да са мили един към друг, призовава момичето, което пострада от бомбичка на мача ЦСКА - "Галатасарай"
Снимка: АЛЕКСАНДЪР МИХАЙЛОВ
- Преди седмица се навършиха 7 месеца от трагедията с теб. Връщаш ли се вече към нормалния живот?

- Да, малко по малко. Макар да имам чувството, че всичко е станало преди месец. И постоянно като гледам по телевизията нещо свързано с футбола ми става тъжно. Преди две седмици даваха мача "Лацио" - "Рома", който бе прекъснат, заради нещо, което се е случило с хората там. Такива неща ме карат да се чувствам зле. (В този момент се разплаква). Тъжно ми е. Тогава в деня преди мача валеше, бяхме трима души, а ни предлагаха точно 3 билета, били последните. Чудех се дали да отида на мач и се оказа, че съм взела грешното решение.

- През какво бе принудена да минеш заради недомислието на един запалянко?

- Правили са ми много операции. Мозъчните, мисля, са три. Оправяха ми и лявото ухо отвътре, защото не чувах добре. Психически също не съм добре, психиатрите ми дават лекарства. Предстои да ми направят операция, за да ми сложат ухо.

- Тази процедура в България ли ще бъде?

- Доколкото знам няма доктори у нас, които могат да правят тези операции. Всички се занимават само с леки козметични корекции. Намерихме един специалист в Калифорния, но той отказа, защото имам много белези. Сега има някаква надежда за клиника в Англия. Пратихме там снимките и в момента чакаме отговора.

- Какво още остава да направиш, за да се възстановиш напълно?

- Искам да започна да говоря правилно, да си спомням всички думи, които съм забравила. Сега, когато искам да кажа нещо, не мога да си го спомня. Виждах се с мои бивши колежки и се притесних, защото не можах да си спомня за минали неща и да говоря пълноценно. Ужасно ме е страх, че през октомври, когато трябва да подновя учението си, няма да съм готова за това, няма да мога да си взема изпитите. Психически все още не съм добре. (Гергана отново се разплаква). Предимно си стоя вкъщи, защото се уморявам навън, най-много 3-4 часа издържам на открито.

- Какво следваше преди да се случи това с теб?

- "Начална педагогика". Стигнах до втори курс, трябваше да започна трети. Сега надеждата ми е да го започна наесен. Искам да си завърша образованието. А след това мисля да започна нещо друго да уча.

- Какво стана със злосторника, който промени живота ти?

- Нищо не знам за него. Спомням си изказване на баща му, че той щял да дойде да ме види. До този момент не е дошъл никой, дори не са се обадили. Казаха, че ги е било страх, че ако го направят, това ще означава, че той е наистина виновен. Според тях той не е.

- Търсят ли те още, интересуват ли се от теб? Оказват ли ти още помощ?

- Никой не ми се обажда, а и аз не мога да им обясня всичко за мен, както трябва. Този доктор от Англия каза, че за операцията са нужни 30 000 евро. И това е само в болницата. Там трябва да се ходи няколко пъти. Не знам, това ми изглеждат ужасно много пари.

- Като човек пострадал от футболно хулиганство, какво трябва да се направи, за да могат да ходят хората спокойно на мач?

- Мисля, че трябва да се направят застраховки. И хората като идат на мач да не ги е страх, че нещо ще се случи, не дай Боже. Искрено се надявам на никого повече нищо да не се случи, защото знам аз как се чувствам. Трябва да го направят това със застраховките, а и полицията също да внимава какво става там, и да помага. Спомням си как ми се обади едно момиче по телефона и каза, че има малко пари, но иска да сложи част от тях в сметката ми, да ми помогне. Каза ми също, че преди е ходила постоянно на мач, но сега майка й не я пуска, а и тя самата не иска повече да отива на стадион. И това ми го казват вече толкова много хора. А не трябва да е така. Хората трябва да са щастливи и всичко да е хубаво.

- Сега се задават няколко "взривоопасни" мача в България. Какво би казала на хората, които отиват на тези двубои?

- Страхувам се да не се случи пак нещо такова. Искрено се надявам този път хората да са мили един към друг. Да няма такива случаи и да внимават, когато хвърлят бомбички. Нека просто да се забавляват.



За тези, които искат да помогнат, дарителската сметка на Гергана е:

ГЕРГАНА РАДОСЛАВОВА ОРЛОВА

ТБ "Биохим" АД - клон Европа

Пл. "Св.Неделя" 19

София 1000

Банков код: 66096608

Банкова сметка: 4083200604
1
1586
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Април 2004 08:11
Като видиш Дучето трябва да ти се повдига
Заради такива самоходни лайнарки кат него прекъснаха Лацио Рома
Да питаш тая самоходна торба какво прави в Рим
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД