:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сирак причини смъртта на свой другар в Русе

Снимка: Росен Моллов
18-годишен младеж от дома за сираци "Св. Димитър Басарбовски" в Русе причини смъртта на 22-годишен свой другар. Юлиян Илков бил откаран мъртъв в русенската болница. Трагедията се разигра около 16,30 часа в четвъртък, съобщи директорът на дома Стоян Събев. Емил и Юлиян се спречкали невинно. Юлиян казал на другаря си "Дръпни се, мизерник" и го напсувал на майка. Според Събев момчетата от дома са много чувствителни на тема родители, защото повечето от тях нямат такива.

Емил нанесъл два удара на приятеля си. Юлиян бил с физическо увреждане - единият му крак бил по-къс от другия с 10-ина см. Младежът загубил равновесие, паднал и се ударил в радиатора. Половин час лекарите в дома се борили за живота му, но не могли да го спасят. Според директора произшествието е без предварителен умисъл и е по-скоро по непредпазливост. И двамата били сред най-умните деца в сиропиталището. Юлиян живеел в дома за момчета, защото все още не бил завършил средното си образование.

Побойникът е изпратен за лечение в психодиспансера в Русе, тъй като е в шок. Не е задържан от полицията, въпреки, че е пълнолетен. Той обаче имал преди това съучастие в кражба.
3
1127
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
05 Юни 2004 02:03
Половин час лекарите в дома се борили за живота му, но не могли да го спасят.
Как точно колеги сте се борили в дома, където няма никакви условия? Най-малкото детето е трябвало да бъде транспортирано в най-близкото общо-хирургично отделение. Касае се за явна тежка черъпно-мозъчна травма, която изисква незабавна интубация, понижение на вътре-черъпното налягане, спешни рентгенови изследвания, при нужда спешна черъпна трепанация за евакуиране на епи-/суб-дурален хематом (кръвоизлив). И ако се докаже мозъчна смърт, то това дете можеше да спаси друго, което чака за сърдечна/бъбречна и т.н трансплантация. Горепосочената борба ми прилича на изчакване на една предизвестена смърт. Да, знам, за съжаление такава си беше, такава продължава и да бъде системата.
05 Юни 2004 09:26
За какви деца става дума - на 22 и 18 години? Станалото наистина е нещастен случай, но трябва да доведе до много размисли и стъпки за спасяване на децата сираци от домовете-гета. Децата трябва да живеят в семейства- това е навсякъде по света. Има си законни механизми- за приемни семейства, за осиновяване. У нас повече се говори за осиновяване на кучета, отколкото на деца.
05 Юни 2004 18:03
това е голямо нещастие
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД