:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,149
Активни 241
Страници 2,051
За един ден 1,302,066
Реконтра

Дълг към Родината

Ей, писна ми от тоя радикален ислям, излизам от кожата си вече. Пробвам за малко да се вмъкна обратно (в кожата) и пак ме хващат всички бесове, направо ще се пръсна.

Тия чалми вече нямат спирачки! Отвличания, убийства, заплахи... Кой най-накрая ще предприеме нужните ответни и изпреварващи действия? Какво правят американците в Ирак?! Какво прави и нашата мисия в Ирак?! Нищо не правят, седят и си чешат каските. Бой трябва бе, драги зрители, бой и нищо друго! Клин клин избива - българска народна поговорка. А българите, както знаете, са най-умният народ на света. По тоя пункт някой ако ми възрази, просто му чупя носа и толкова.

Толкова съм ядосан, че за пет пари работа не мога да свърша. А трябва да си пиша дипломната работа - "Политиката на САЩ спрямо Китай" - това ми е другата болна тема, но за нея друг път.

Трябва да направя нещо, за да освободя напрежението, да се почувствам кръстоносец и българин, така не може да продължава повече.

Отвлякох един дюнер-кебапчия - Али Хюмнето, по подозрение в съпричастност към работата на "Ал Кайда"; отдавна си го бях набелязал. Ето как стана цялата работа.

В кратки срокове сформирах Ядро за съпротива срещу радикалния ислям на територията на България. Към дюнера-кебапа тръгнахме десет човека - бръснати глави и обикновени патриоти. По едно време гледам - един дезертьор се опитва да се измъкне. Уж върви с нас, пък все поглежда на една страна.

- Къде си тръгнал, бе?! - викам му аз. - Уплаши ли се?

- А, не - мънка ми оня, - аз само така... до тоалетна...

- Като ти забия една баница, верно ше се накъкаш, не ме ядосвай, момченце, за родината сме тръгнали да се борим, тука пикльовците се наказват сурово!

Той млъкна и повече не се обади. Не че беше много активен после, ама друго си е численото превъзходство.

Атакувахме обекта едновременно от всички страни. Използвахме камъни, тояги, метални боксове. Документалистът на групата засне цялата операция. За съжаление повечето заподозрени успяха да избягат; задържахме само гореспоменатия Али Хюмнето.

Натикахме го в едно такси (дори кола нямаме, Родино!!!), откарахме го вкъщи и го заключих в едната тоалетна. Разпуснах временно ядрото и се заех с пропагандната част. В личната си Интернет-страница обявих, че Ядро за съпротива е задържало Хюмнето на тайно място и заплашва да го изнасили и екзекутира, ако в срок от 48 часа не бъдат изпълнени следните искания:

- "Ал Кайда" да изтегли членовете си от територията на Република България.

- Задържаните в Либия български медицински сестри да бъдат освободени и безусловно оневинени.

- Джордж Буш да втвърди политиката си в Ирак, Афганистан и Африка.

- Владимир Путин да втвърди политиката си в Кавказ.

- Разходите за отбрана и сигурност на Република България да се утроят.

- БСП да прекрати незабавно тържествата (описаните събития са от неделя - б. а.) на Бузлуджа и да се реформира или да преустанови дейността си.

Исканията ми не бяха изпълнени и бях принуден да изпълня половината от заканите си. Час-час и половина позорих Али Хюмнето, за съжаление документалиста го нямаше; достраша ме да екзекутирам заложника, но поне освободих напрежението и сега спокойно мога да продължа заниманията с дипломната ми работа.
9
912
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
06 Август 2004 22:26
хахахахахахахахаха

Добро!
06 Август 2004 22:27
Особено края ... да му мислят дюнерджиите - докато обяснят, че нямат сестра - и вече бременни ...
07 Август 2004 00:12
Смело. Безкомпромисно. Без дори и опит за политическа коректност.
Изненадан съм дори от благосклонността на редакцията да публикува нещо с толква "спорно" послание закодирано в текста ( което може да бъде погрешно интерпретирано от хора с недобре работещи етични спирачки ).
Все пак, поздравления за този bold move. В края на краищата свободата на словото е по-важна (според моето скромно мнение) и въпреки, че малко избива на фашизъм не мога да не се съглася с факта, че е майсторски пипнато и е хванало менталния портрет на една немалобройна прослойка от народонаселението.
Верно е, също че има малко попресилени "изирайдерщини", ама барем всичко тече логично, хумористично и "хващащо".
Добър опит - тоя път!
07 Август 2004 00:33
Съгласих се с Грациан за -
Изненадан съм дори от благосклонността на редакцията да публикува нещо с толква "спорно" послание закодирано в текста ( което може да бъде погрешно интерпретирано от хора с недобре работещи етични спирачки ).




Не се съгласих с -
В края на краищата свободата на словото е по-важна (според моето скромно мнение)
...

I mean - свободата на словото все още не бива да бъде по-важна... не умея да кажа от какво... от правото на живот и ненасилие ли... не знам... дали пък the issue не трябва да се подложи на съмнения и дискусии въпреки привичката, че става дума за нещо освещенено
07 Август 2004 03:50
Лю, припомни си книгите "Престъпление и наказание", "Хладнокръвно" ( In a cold blood), филмите "Monster", "Natural born killers" и изобщо всички онези произведения на изкуството докосващи този грапав морален проблем.
Наистина, такова едно произведение може да тригерира в съзнанието на хора с "паталогичен морал и изкривено възприемане на виртуалната реалност" някакво сатанинско послание ( припомни си онзи младеж на времето който след гледането на "Кръстника" изпозастреля сума ти и хора в Студентско общежитие) но пък в края на краищата, сигурни ли сме, че те няма да го направят и без "първичния тласък на литературен или филмов" паралел?
Бая се позамислих над тази морална гатанка и накрая си викам: Не. Напротив. Дивианти съществуват от както свят светува. Безпричинни, гнусни и садистични убийства е имало и в "предлитературна доба", така че такива едни паталогични портрети само могат да ни обяснят ( на нас - другите) механизмите на тази тъмна страна на човешката психика и евентуално биха ни помогнали да предодвратим евентуални човешки катастрофи, ако забележим някъде признаците които сме опознали от такива произведения.
Все пак, това е един много, много сложен етичен въпрос и едва ли отговора е толкова елементарен.
07 Август 2004 06:05
07 Август 2004 06:40
Е, това вече е "Ре-контра"-та, която всички чакахме от много време насам! И ний сме добре, и Али Хюмнето е накефено, и изобщо - добре, че мама ме научи да чета!
07 Август 2004 06:52
Оу, Станков! От предлитературната ли доба се обаждаш?

Welcome на три ръце

07 Август 2004 07:01
Граци -

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД