:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Изгнила вишка уби момче

Снимка: Велислав Николов
16-годишно момче загина, след като 10-метрова запусната и изгнила вишка се пречупи и падна върху него. Трагедията се разигра около 21 ч. във вторник на тридесетина метра от общежитието на "Академик" в столичния кв. "Редута".

Непълнолетният Виктор Стоянов изпаднал в нервна криза, след като приятелката му Симона му казала, че се разделят, след като 2 години били заедно. След като разбрал за намеренията на Симона, Виктор се покачил на вишката и започнал силно да подскача и да я клати. Викал, че ще се самоубие. Друго момиче от компанията тръгнало да го сваля, когато съоръжението се пречупило и паднало. При приземяването момчето се наранило най-вече в областта на корема в клоните на близкостоящото дърво. Другото момиче от компанията се отървало без големи наранявания.

Майката на Симона била против връзката й с Виктор, тъй като той бил записан в детската педагогическа стая, разказват съседи на момичето. Виктор живеел в кв. "Изток" при възрастната си баба. Бил сирак, майка му починала, а баща му не се интересувал от него.

След инцидента веднага на местопроизшествието пристигнали полицаи и Бърза помощ. Виктор починал от вътрешен кръвоизлив 2 часа по-късно в шоковата зала на "Пирогов".

"Още по времето на Вълко Червенков тук на това място направиха подземни скривалища. По-късно имотът отиде в ръцете на Организацията за съдействие на отбраната и после му затрихме дирите. Тук имаше няколко къщи и други съоръжения, които бяха разграбени", разказаха хора от квартала.



каре



АНАЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ



През октомври 2002 г. неукрепена катерушката в градинка на ул. "Черковна" в София уби 8-годишната Бела. Съоръжението не е било застопорено за земята. Тогава общината разпореди проверка на детските площадки. Агенцията за закрила на детето пък предложи на общинските съвети в страната да обмислят идеята да се издаде ръководство за безопасно ползване на детските площадки, като изискванията по него да бъдат задължителни за изпълнителите по построяването и поддържането им. Въпреки тези мерки и сега в София могат да се видят неукрепени и ръждясали катерушки.
9
812
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
11 Август 2004 23:22
Викал, че ще се самоубие. Каквото повикало, такова се обадило. Трагедия, но за съжаление в основата на всяко самоубийство лежи неуравновесена психика. Напуснало го гаджето - голем праз! С гаджета е пълен светът. Ако това беше основателна причина за самоубийство, чичо д-р да е умирал хиляди пъти досега. Жалко за момчето, жалко за семейството му!
12 Август 2004 05:42
Chicho Dr-ре, пише, че момчето било сирак и нямало истинско семейство, а живеело само с баба си (правя само уточнение по повод на изказаните от теб съжаления)
Случаят е нелепа трагедия, която можеше никога да не се случи, ако някой се беше погрижил да отстрани ненужната никому вишка.
12 Август 2004 08:57
Момчето е изпаднало в нервна криза, породена от неговото трудно детство. Лишено от родителска грижа и любов, то е намирало утеха единствено във връзката си с въпросното момиче. Възможно е момчето да се е страхувало да загуби приятелката си и да се е покачило на тази вишка в опита си да я задържи. Заявило й е, че ще се самоубие, за да може да остане при него. Всъщност едва ли е искало да се самоубие, но неговата безгранична любов към нея, го е накарала да направи това. За негово нещастие, развоят на събитията завършва за него трагично.
Разбирам, че мъртвото момче по свое желание се е качило на тази вишка. Но мисля, че отговорност трябва да поемат и общината и в частност г-н кмета Софиянски. Не го обвинявам за нищо, но смятам, че той трябва да направи така, че да обезипаси тези съоръжение, за да не се случват подобни трагични инциденти!
12 Август 2004 12:06
Умират глупаците...
12 Август 2004 12:06
СЕГА, къде видяхте АНАЛОГИЧНИЯ СЛУЧАЙ?
12 Август 2004 12:17
Че и заглавието тъпо.
12 Август 2004 14:53
Вишката е била изгнила и е стояла там отдавна.
От доста време един чиляк се е обаждал в Гражданска отбрана и полиция да им разправя, че тая вишка ще падне и ще убие човек някой път.
И никой не си мръднал пръста!
Аз бих турила до аналогичните случаи и оня с дискотеката преди няколко години, за който пак нема виновни!

Проблемът не е в момчето, а във вишката! И всеки вика, че не е негова.
Същата работа като и с циганите-оставяйте се да ви трепат, щото ако не се оставите, не е демократично.
12 Август 2004 15:51
Е и какво сега, пак се търси някой виновен, че един неуравновесен тийнейджър се самоубил. Ми ако я нямаше вишката, той можеше да се хвърли под влака или да скочи от 8 ет. на съседния блок.
Кой трябва да е виновен тогава? Трябва ли да оградим жп релсите с ограда, заради хипотетичната вероятност някой да се хвърли пред влака???
Или да забраним строежа на сгради над 2 етажа???
12 Август 2004 15:53
Да, по въпроса за циганите. Не щат да се трепат един друг, като мутрите. Бате Бойко да предприеме някакви действия по този въпрос. Иначе още от днес ставам циганин.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД