:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Непознатият чар на "елегантните работяги"

Снимка: Пресслужба "Пежо"
"Пежо" разпространи информация за нарастващо търсене на товарните версии на базата на 206 и 307. Тя донякъде е изненадваща - най-малко защото подобни машини по принцип не привличат интерес и за тях рядко се пише. Смятат се за второстепенни, странични издънки на моделните семейства. Далеч по-атрактивни са "вълците в овча кожа" - допингирани, свръхдинамични версии, скрити под външността на стандартни модели. Те се правят в малки серии, доста по-скъпи са и основното им качество е, че носят стаен спортен дух. Неочакваната сила, прикрита под банален изглед, им придава и хулиганска тръпка - вълнуваща сама по себе си, макар и опасна по пътищата.

За разлика от тях "елегантните работяги" рядко привличат внимание. В тях няма тръпка, а пресметливо вкарване на утилитарни и товарни възможности в каросерията на малки и компактни модели. Те всъщност се правят масово, достъпни са и продажбите им нарастват, но около тях се шуми далеч по-малко. У нас мнозина не подозират за съществуването им, макар че именно те предлагат отговор на вечния български шофьорски проблем - как да се прекарва повечко багаж със стандартна кола. По принцип този тип машини се настаняват най-вече във фирмените гаражи, макар че нараства броят и на личните коли - особено за някои видове дребен частен бизнес. Тези коли возят по един-двама души, на които все им се налага да пренасят нещо, за което класическият багажник е малък и неудобен, но пък не си струва да се купува истински фургон.

"Елегантните работяги" всъщност са нормални модерни коли от гледна точка на дизайн, удобство и безопасност. При това са по-евтини. Вписват се пълноценно в трафика, окачването е подсилено, използват се икономични и проверени двигатели. Товарните версии на 206 и 307 вървят с 1,4-литрови турбодизели с мощност 70 к. с., както и с бензинови мотори с обем 1,1 л (60 к. с.) и 1,4 (90 к. с.). Товарният обем е над 1 куб. м, в който могат да се качат и обезопасят над 500 кг товари.
2
438
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
02 Ноември 2004 10:15
Какви работяги могат да бъдат тези въшки?!
Най им приляга да бъдат автомобилчета на сладки студентки.
02 Ноември 2004 10:24
Кали(форумния),
иде реч за Европа, не за пикапна Америка.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД