:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пекин'08 дава на "Барселона" 36 милиона евро за реклама

Лидерът в Испания си върна аванса от 7 т. пред "Реал" (М)
Снимка: ЕПА/БТА
"Барселона" получи рекордна оферта за реклама върху фланелките си точно когато възстанови преднината си от 7 т. на върха в класирането в Испания. Правителството на Китай предложи на клуба 36 млн. евро за две години за реклама на олимпийските игри в Пекин`08. Това е световен рекорд за спонсор на футболен клуб, като само "Ювентус" е събирал повече (18,5 млн. евро), но от две фирми - "Скай" и "Тамойл". Освен чисто финансовата страна президентът на "Барса" Жоан Лапорта трябва да мисли и върху перспективите за популяризирането на клуба в Китай. Наскоро той отхвърли оферта на букмейкърската къща "Бетендуин" за 14 млн. евро, а преди седмица "Хитачи" предложи 15 млн.

"Барселона" е единственият от големите клубове в Европа, който в момента играе без реклама на фланелките. В Испания другият такъв клуб е "Атлетик" (Б).

Двата тима спечелиха мачовете си от 24-ия кръг в Примера, с което повлияха на битката за шампионската титла. "Барса" се наложи с 2:0 като домакин на "Майорка" с головете на Деко (16-а и 57-а мин.). Паралелно баските биха със същия резултат втория "Реал" (М) на "Сантяго Бернабеу". Това бе първо поражение след 7 успеха на треньора на столичани Вандерлей Люксембурго. Той реши да остави на пейката Роналдо, Раул и Зидан, а Роберто Карлош бе наказан. "Поемам изцяло вината за неуспеха", заяви Люксембурго.

Левият бек Асиер дел Орно (58) и Андони Ираола (73) вкараха за "Атлетик", а един гол не бе зачетен. Тимът от Билбао нанесе две от общо 6-те загуби на "Реал" през сезона.

По време на мача Дейвид Бекъм стана баща на трети син - съпругата му Виктория роди Крус с цезарово сечение седмица преди термина.

"Реал Сосиедад" пък би с 1:0 третия в класирането "Севиля" с гол на Дарко Ковачевич в 88-ата мин. в последната среща за събота.
286
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД