:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС си иска третия мандат

Коалицията на Мозер, Софиянски и Каракачанов плашела политическите сили с променливите си позиции
Партията на Доган настоява да получи третия мандат. Това се разбра от думите на зам.-председателя Росен Владимиров пред "Сега". "ДПС заслужава да го получи, защото е предвидима и стабилна политическа сила и защото досега винаги третата по големина сила е получавала третия мандат", обясни Владимиров.

През последните 16 г. до такава ситуация обаче се е стигало само веднъж - след падане на правителството на Филип Димитров. Тогава кабинетът "Беров" бе излъчен с мандата на ДПС след отказ на сините и БСП.

Вчера Владимиров се застрахова и допълни, че няма да е проблем, ако държавният глава предпочете друга политическа сила. "Единственият проблем е възможността за предсрочни избори и този проблем не е на ДПС, а на държавата", смята Владимиров.

Съмненията, че Доган ще е следващият мандатоносител, се засилват, след като стана очевидно колко е нестабилна коалицията БНС, смятат хора, близки до президента. Съюзът на Мозер, Софиянски и Каракачанов бе сочен като възможен получател на следващ мандат, за да се потушат несъгласията между партиите в готвената коалиция БСП-НДСВ-ДПС-БНС.

Разногласията в БЗНС-НС дали да се подкрепи съюз с участието на социалистите и откритото противопоставяне на Борислав Китов и Венцислав Върбанов на линията на Анастасия Мозер тревожели останалите политически сили. Зам.-шефът на БЗНС-НС Китов и вчера потвърди, че земеделската лидерка трябва да се подчини на общото решение, ако то е за съюз с БСП, НДСВ и ДПС.

На тайна среща между БСП и БНС вчера представителите на Мозер, Софиянски и Каракачанов са настояли за две министерства и непартиен премиер. Предпочитанията са министерствата на земеделието и образованието.

За да се избегне конфликт между земеделците и ДПС по въпроса кой да оглави аграрното министерство, най-вероятно ведомството ще бъде разделено на две. Двамата претенденти ще си поделят съответно земеделието и горите. При новото разпределение на постовете енергетиката също ще бъде отделена от икономиката.

БСП ще държи да си запази Министерството на финансите, като предложи отново Пламен Орешарски за поста. Ако соцлидерът приеме да оглави бъдещия коалиционен кабинет, за вицепремиер и министър на външните работи левите ще предложат Ивайло Калфин. При отказ на Станишев е възможно президентският съветник да поеме премиерския пост.

Калфин обаче смята, че са много малки шансовете да бъде номиниран за министър-председател. "Първо трябва да се знае кой ще участва в една бъдеща коалиция и въобще дали ще я има, всяка политическа сила как ще участва в нея и след това да се говори персонално за премиер", обясни той.

В ДПС са резервирани за това дали до края на седмицата ще има правителство, както прогнозират от БНС и БСП. Според Росен Владимиров първо трябва да се изчакат консултациите между политическите сили. Заместникът на Доган обаче изключи от тях НДСВ, защото царската партия сама се е изолирала още по време на първия мандат.
79
767
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
79
 Видими 
08 Август 2005 23:06
Нормално е ДПС да иска мандата . Който е мандатоносител той дърпа конците. След като има кой да го даде.
08 Август 2005 23:13
Ами то само това остава, да връчиме мандата на турците да управляват България.
08 Август 2005 23:28
Две са основните причините да стигнем до тук:
1. Незадоволителен процент на на гласувалите българи на фона на почти 100% гласуване на турско говорящите.
2. Национално безотговорното поведение на НДСВ при така получените изборни резултати.
08 Август 2005 23:53
За ДПС гласували само 60% от имащите право етнически турци, а около 10% от общия вот за ДПС са от етнически българи.
Който мисли, че всички турци гласуват единствено за ДПС просто няма връзка с действителността.

Редактирано от - SultanBg на 08/8/2005 г/ 23:57:24

09 Август 2005 00:10
Иска, ама няма. Първанов да не се прави на пръ**л в рейса, ми да посочи дата на предсрочни избори
Доган- вън от властта и язовирите

09 Август 2005 00:34
Социалистите и ДПС предложили на БНС здравеопазване и отбрана. Идеята им била Красимир Каракачанов да стане военен министър, а Борислав Китов - здравен.
Десните обаче настоявали за транспорта.
09 Август 2005 00:49
Крис Данчев: (снимка: натиснете тук)
Недоверието между НДСВ и БСП вече е миналo.
Започват преговорите за министерските кресла
Отказваме мандата, правителство ще има.

Редактирано от - SultanBg на 09/8/2005 г/ 01:25:05

09 Август 2005 00:55
Крис Данчев: Процентът за реализиране на кабинет в третия мандат е доста по-висок от гледна точка на това, че
няма четвърти.
09 Август 2005 00:59
Ако смятаме, че Първанов е българин, то Доган в никакъв случай не трябва да получи мандалото....... Иначе просто заплюва 7 милиона българи. Никога няма да му бъде простено. ДПС е етническа партия, получила депутатски места от турски изселници. Това не е представително за държавата наречена България.............
БКП осъзнайте се най-после.........
09 Август 2005 01:03
Мандатът е формална процедура.
Премиерът е българин.
МИНИСТРИ:
10
6
3
2

Редактирано от - SultanBg на 09/8/2005 г/ 01:10:23

09 Август 2005 01:15
Султане, ти ли това зеленото подскачащо нещо? Само питам.
09 Август 2005 01:16
Султане, изпуснал съм едно "си" - извинявай.
09 Август 2005 01:21
Не, не съм.
Аз съм
09 Август 2005 01:52
Според в.Новинар ДПС не иска БНС.
ДПС ще се съгласи да подпише коалиция, но само с БСП и НДСВ, съобщиха вчера източници, близки до Ахмед Доган. Той самият е в чужбина. За първи път от началото на преговорите по съставяне на правителство ДПС поставя условие за участие или неучастие на други политически сили в бъдеща коалиция. Хората на Доган искат бъдещата коалиция да бъде само в троен формат. Ако към съюза се включи и БНС с трите партии, които я съставляват и които не могат да се разберат помежду си, управлението на страната ще е подложено на риск, коментира депутат от ДПС .
09 Август 2005 02:18
ТЪМНО ПИВО,
Втората от дясно на ляво иконка под постинга ти е за в случай, че искаш или се налага да го редактираш! Възползвай се от тази възможност, когато ти се налага! А най-дясната иконка е за изтриване на собствен постинг!!! УСПЕХ!
09 Август 2005 02:58
Чрез вота си Българският народ доказа, че Конституцията и Народното събрание са несъвършенни.При такива пропорции в политическите настроения тяхното приложение е невъзможно.При всички положения Новите избори са решение на проблема, независимо какви ще са резултатите от тях.Дори и да са същите, политиците наистина ще докажат, че съдбата на народа е в самите тях!
09 Август 2005 03:43
При нови избори доста 6те будат лизнати от би4ето.......изядени
09 Август 2005 05:30
Нищо лошо не мога да кажа за турците в България. Работливи хора, с достойнство, държат си на думата, уважават достойнството на всеки, с когото общуват...
А Доган и компания ми стават все по-противни. Ега си гадните хора! То човек трябва да се усеща - и кога е прекалил, и кога се е ....
Ако "президентът" не беше отглеждан във външен нужник, и не беше човек без достойнство, не би и помислил да дава третия мандат на ДПС! Ама от тоя .... какво да чакаш!
09 Август 2005 06:32
Извлечение от бъдещо решение на новия ни парламент, взето по предложение на министерството на бедите и аварийте, подписано от министър Кара Хасан Султан-БГ:
"Поради изменения в политическата ситуация, в синхрон с настъпилите реалности, за по-лесното и бързо интегриране на бившата република България в Азия, Африка и подновяване на опитите за влизане в съюза на Европа през 2397 год. е наложително и се престъпва към подмяна на държавните символи герб и химн.Това от само себе си налага издаването на нови, актуализирани лични документи.Предлага се лъвовете от герба да се заменят с накривен фес с пискюл на фона на червена звезда.За химн има две опций-"Доко Доко"на Кондю и "Напипай го" на Азис.Второто е с по-големи шансове, защото е пряко адресирано към Българското малцинство и отговаря на досегашните тенденции за развитие на етническия модел в новата ни Турска Народна Република България.ЧЕСТИТО.Халал да ви е.
09 Август 2005 07:51
Зевзека : Те пък досега защото не ни управляваха . И пак това ни се пише . Няма мърдане .
09 Август 2005 08:05
Предсрочни избори е най-логичното, ама ги е страх. Очаква ни ново правителство тип "Беров"
09 Август 2005 08:22
Как е, друзя мои, пурдължавате ли с ручането, а...Нещо алинейчето са губи май-нищо чудно пак да е заето с ново партийно поручение.Атакаааааа...
09 Август 2005 08:27
Еврейте да поемат финансите.Арменците промишлеността и икономиката.Циганите социалното министерство-там са силни, разбират ги тези работи. Турците армията, полицията и ГЗ.Гърците по крайбрежието-туризма.Те са малцинства , няма за тях работа и просто трябва да ръководят.А Българите ще бачкат и плащат и траят и марморят.
09 Август 2005 08:45
Интересно е какви ще са евентуалните министри на Доган. Българи от турски произход или чисти такива? Кои ще са?Нищо не се чува за неговите номинации...
09 Август 2005 09:31
Те от президенството си падат по Доганаи електората му, нали именно тотова президенство помилваха един цигански престъпник.
09 Август 2005 09:31
Нека и те да пробват. Само да е благото на народа.До сега всички показаха, че са мижитурки и не стават и чеп за зеле, може пък те да успеят.
09 Август 2005 09:36
ДПС си иска третия (полов) мандат след като Ремарке с дърва, теглено от "КамАЗ, КамТи", шофиран от малко трезвият Меди-Дог, се преобърна в канавка на пътя близо до Исперих, Разградска ...и природните му два се закачиха високо на клончето. Бай Юнал и други важни 20 ДПС птици бяха върнати в диви условия на живот вчера в природен парк "Шуменското плато". Всички с ...презарвативи, тип мушама бабаит. Участък от пътя за автомагистрала "Хемус" между Горни и Долни Богров в посока София е напълно не ...валиден. Истинската посока е Варна, пристанище на Шумен! Кадън Хюсменова евакуира групата към братска Турция. Но няма спасение - Марица приижда към Одрин. При това положение Десните отказаха Надежда от общия Съветски съюз въпреки, че Руснаците са доволни от нашите курви-торти, т.е. сладки. Два пъти по-малко делегати на синята конференция. Останалите се издавили в синъото Черно Море. Последното преляло, което довело до въстние в Грузия, чиито жертви били измерими само с тези от българска сватба в Испания, която Гражданската гвардия се наложило да усмирява. Но тя също дава фира - Армията остава без гуми. Пожарникари , съсе Ген. Борисов спасяват катастрофирали испански военни като им връщат наш Симеон. И без това потопът настъпи преди той да си е тръгнал. Но Европа разтревожена от трудните преговори иска разпознаването на престъпници да не е очи в очи. Испанската Армада e потопена от изпочупения ресторантски инвентар. Масирана акция за помощи на петия ден от потопа - доставя се предимно дървен материал в дюкянчето на чичото на м-р Паси - бай Ной. Материалчето се поръчва от ЮНЕСКО, която бави 2 години парите за Стария Пловдив. Организацията изчаква превръщането на Фелибето в Тракийска Венеция. Така и така се задава четвърта вълна. Четрите вълни, четирите бедствия, които разтърсиха България: БСП, ДПС, НДСВ и БНС си искат мандатчето. Срещу тях КНСБ готви национален протест: 600 на протест срещу болните отпадъци-душмани. За тях спасение окото не вижда - Едва 7 лечители легално практикуват в столицата. Останалите са на море. Това е било Реванш в СУ на хуманитарните науки. В Нови Искър получили помощта за юнските порои едва преди дни, Стара Загора протестира пак срещу обгазяването: Пак рехави глоби за пушене. За нея помощи тези дни около Коледа. До тогава Ведомствата на Церо и Чибукова най-желани за стаж и масаж.





09 Август 2005 09:47
Искам си камиончетоoooooo

утре заглавието ще бъде "Надежда посика мандРата"
подзаглавие "десните най-подготвени да управляват"

пълна клоуниада
09 Август 2005 09:48
и в бурята ще бъдем пак с ДПС, защото се обичахме.

v.
09 Август 2005 09:49
EBachev,
съгласен съм с теб, че Конституцията от 1991г. се оказа много слаба в частта й за институциите: лошо организирано разделение на властите (особено мястото на прокуратура, следствие); неясна "гравитираща" (както обичат да се изразяват големите конституционалисти) роля на един пряко избиран Президент (с непропорционално малки правомощия в нормална ситуация, от една страна, от друга - с необяснимо големи правомощия при връчване на мандат (особено правото му на преценка за 3-тия), назначаване на служебен кабинет, управление при война.
__________
Редно е и е време Конституцията да бъде сериозно реформирана и подложена на Референдум: засилена Президентска власт (защо не Президентът да назначава премиера или директно да бъде шеф на изп. власт), излизане на Прокуратурата от съд. власт; замяна на Следствието с разследващи съдии в досъдебната фаза; засилени правомощия на НС за контрол на изп. власт.
09 Август 2005 10:09
Всичко идва от това, че след 10 ноември кой знае защо БЗНС, особено при г-жа Мозер зорлем започнаха да се правят на "десни" . Естествено е заради това противоестествено състояние на земеделеца да бъде псевдодесен БЗНС да се обезличи напълно. Единствения изход е повече да не се слушат внушенията на СДС и да се влезе в коалиция с БСП и ДПС - избирателите на тези три партии са с сроден социален статус и интереси. Това ще бъде първата крачка от "завръщането към себе си".
09 Август 2005 10:17
Ако имаше ПОЛИТИЧЕСКИ РАЗУМ може би щеше да се мине с един "масраф" - избори за Велико народно събрание и промяна на Конституцията!
Преминаване към полумажоритарна система /като германската/ и президентска република.
Избирането на Президента мажоритарно ще бъде гаранция за национално съгласие и силна власт. Президентът да назначава Кабинета и да има право да разпуска Парламента когато " не е в час".
Нима Щатите и Русия са по-глупави от нас че са дали такива правомощия на Президентската институция?!?!!?!
09 Август 2005 10:26
По повод Светлото пиво :


Поне едно да има да оди нахилено след сичкото потоп, мандат назад-напред, пълен шаш сред уведомителите и формирователи на общественото мнение.
симето тва, то се знае. Но не се знае от що е тъй специалната удулутурен.


Има една ипотеза, че е поради сАмия потоп доволно то. Правилно, но не и достатъчно.

Мъдатенето също е блага работа, ма не е доста за претенциозния вкус на наследника на българската корона, дето не е ясно имало ли я е, продало ли я е.

Пълният шаш му е сред най-изтънчените удоволствия, но то - познаваме го вечe - е едно практично човече.


Тук е ключът към доволството, изведено в непотопяема, немъдаема, чак шашава ухмилка, що не слиза от благия образ на симето от някое време. Практически погледнато, симето ще тури в колекцията си скоро и президентския пост.
Престолонаследник; монарх - след Батенберг, гросфати фердо и фати борис; премиер #48; а сега и президентин - след жельо, петьо и гошо.


Кое му е практичното на туй разхождане по висшите постове в държавата на българите ли?
Ами щом засереш едина пост, отиваш да красиш други пост.


Как е това възможно ли?
Аааа, диваците обичаме жреци, богопомазани, непонятни, извратени, нелоялни, загадъчни, оплодители. Примери - ацтеките, могъщ ма дивичек народ, се дават на шепата конкистадори. Предсказание. Констелации. Задръстеност. А, и човешки жертвоприношения


И защо значи симето ще замести гошето?
Ми гошето се издъни, не без помощта на приятелите на симето и тапигьозлъка на самото симе. Заслужи си го симето! Дано да почерпи, кат го включат в рекордите на Гинес. Ма той пак ще се изсули, ще каже, че ние сме за Гинес. Кво да му речеш на тва? То ако е тапигьоз, що да кажем за назе си? Че всичко важно вършим не гьозлем, ами със завързани очи и запушени уши, вслушани във вътрешния глас на вековната злоба на роба.


Айде поне Доминуса да го черпават за агитацията в полза на усилване на президентските пълномощия -- в предверието на Дондуков, там дето над вратата пише "ПРЕЗИДЕНТ", което винаги ме е разсмивало. А гвардейците като сменяват караула ме разплакват, ставам за голям резил пред чужденците
----------------------------------------- ----------------------------------------- -----


Речник:
гьоз - преграда / колело на печка / свод на мост / око = зъркел / зирка

гьозбояджия - фокусник, шарлатанин

гьозгьоре - явно, очевидно

гьозлем - наблюдавам, следя




Редактирано от - Sofia`s darts. на 09/8/2005 г/ 11:25:07

09 Август 2005 10:45
След язовирните и земеделски изпълнения, на ДПС само мандат за правителство му липсва.
Първанов и БСП да мислят с главите си!
09 Август 2005 10:49


Зомби,
09 Август 2005 10:57
охо,
къмту 13 и 30 щело ДСБ да прави конференция, извънредна.
Ще падне смях.
Предположения?
От вестника ни наш любим да не са сбъркали заглавието, всъщност да е ДСБ си иска мандРата
09 Август 2005 11:30
Абе, нашият Security Service много прошарен нещо?!
09 Август 2005 11:58
На снимката е излязал като Джон Траволта. Циркаджия!
09 Август 2005 12:03
Гаражната Наде провежда консултации с управителния
съвет на Съюза на работодателите във връзка с
формирането на правителство.
Мангал-Командир проведа извънредна пресконференция
Доган-Сокол поднася харизо-мандат на БСП, анджак е в
коалиция с коалиция България.

Редактирано от - SultanBg на 09/8/2005 г/ 12:28:52

09 Август 2005 12:36
Емоциите са обясними в реакциите ви, но в ситуацията решенията по-добре да се основават на реалността – иначе нищо добро няма да излезе.
А реалността е:
- ДПС има 170 хил.гласа повече от четвъртата (Атака) и само 20 хил.по-малко от 5-тата (ОДС) и 6-тата (ДСБ) взети заедно. Спрягащата се за кандидат мандатоносител ССД е последна и има 2 и половина пъти по-малко гласове!
- Гласувалите 100% етнически турци за ДПС е мит – удобен за форум, но очевидно неверен щом се погледнат цифрите.
- Президентът може да даде мандат на някой друг само ако ДПС се откаже предварително. В противен случай той очебийно се включва в политически игри – друго логично обяснение не може да има.
- Здраво стояща на краката си сега е само ДПС и отново (за пореден път) от нея зависи правителството. Останалите са твърде “люлеещи се” след махмурлук.
....
Имате право това да не ви харесва. И на мен.
Но нямате никакво право да претендирате друг – в случая Президентът – да компенсира и оправя политическата инфантилност на десните партии и слабата предизборна работа на БСП със своите симпатизанти.
Сърдете се на своите – от това може да има полза. Иначе съвсем може да потънат.
....
Аз лично съм напълно съгласен с Top Gun, че парламентарната ни република вече окончателно затъна. И също съм за президентска република. Най-малкото заради това, че като сгрешим, грешката е един човек за 4 години...
09 Август 2005 13:05
Президентът да назначава Кабинета и да има право да разпуска Парламента когато " не е в час".
Нима Щатите и Русия са по-глупави от нас че са дали такива правомощия на Президентската институция?!?!!?!


Аз лично съм напълно съгласен с Top Gun, че парламентарната ни република вече окончателно затъна. И също съм за президентска република. Най-малкото заради това, че като сгрешим, грешката е един човек за 4 години...



Правилно, Топ гън ! Където САЩ и СССС, пардон Русия – там и ние !


Гусин Графе, много ми беше важно да знам, че лично сте съгласен на президентска република. Щото можеше да се съгласите и на президентско царство, не че щяхте много да ме зачудите


Имам обаче и една бележка : затъването на парламентарната република е поради слабичката почва. Поддава. Па и потоп нали си отимахме. Всъщност всичко потъна доста преди да отимаме парламентарна република. Имахме едни три-четири национални катастрофи, от които се извадихме не толкова с щикове (вечна памет на българските воини от балканските войни – аз тъй си ги наричам, балканските; нивга не сме се били другаде, освен кат ни подкараха русняците през 44та) колкото с труда на вдовиците и сираците. Върху развалините от поредната катастрофа добре виряха слугите на руските комунисти, голямата част от българските комунисти демек.


Преди 16 лета ни дадоха нормална, парламентарна република – да се радваме на демокрация и да не им намираме кусур повече кат ни грабят. Но републиката, дет вика Топ гън, затъна. А кой направи нещо, за да не затъне тя? Две крачки пред строя ! Зареее-ди !
09 Август 2005 13:10
Безапелационното мнение на министъра в остафка Ники - дошло е времето Барон-Хиршовата железница Цариград-Саранбей-Ниш (1872) най-сетне да се подложи на наложителен ремонт, който да трае 3-4 годин.
В последното свое пътешествие до Константинопол княз Карл със свитата си честичко е трябвало да излиза от вагона и да се придвижва пеш. Разбира се, върви се бавно и внимателно, това са опасни места - понякога вървят по сухо, понякога по море. При високо ниво на водата, последната наводнява вагона.
09 Август 2005 13:37
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 09/8/2005 г/ 13:41:28

09 Август 2005 13:48
Султане, не си наясно със султанатските работи!
Барон Хирш не е могъл да построи железница до Ниш, а е построил само до Белово. Явно не е платил на тогавашното ДПС достатъчно или не е бил от кръга фирми около тогавашния султан.
Железницата до София и Ниш е била построена едва след Освобождението на България. Явно на железниците по нашенско не им върви докато сме Под игото.

Редактирано от - Dedovec на 09/8/2005 г/ 13:50:14

09 Август 2005 14:02
Турците стават все по - нагли, наглостта на доган минава всякакви граници. Неговите думи в шоуто на слави трябваше да го извадят от политиката, ако бяхме нормална държава. Това са нагли признания, които са срамни за всеки един политик
09 Август 2005 14:07
Дяда Кольо !
Ама Доган е спечелил приза за "гьонсурат"на републиката!
А, президента що ще прави без Доганча?Зер отиде етническия глас в неправилна посока?
09 Август 2005 14:19
СУЛТАН - Ще си позволя да ВИ напомня , че нее прилично ВИЕ мангалите да се обиждате на МАНГАЛ.
09 Август 2005 14:20
Sofia`s darts., радвам се, че съм задоволил такава важна Ваша потребност! И да Ви успокоя – няма да се съглася за президентско царство, много е дълъг мандата...
Благодаря Ви, че ме успокоихте – нормалната парламентарна република в която да се радваме на демокрация все още е жива, има привърженици!
09 Август 2005 14:27
Dedovec, първо аз не съм рекъл това, за което ти се опитваш да ме кориш. Казал съм “Барон-Хиршовата железница Цариград-Саранбей-Ниш”, която е завършена по отоманово време. След освобождението се вдига голям шум около Барона дали той да довърши начинанието си до Ниш или да се възложи на друг предприемач. Корупция!!!, тя не датира от днес, нали!
Това знам от гимназията.
Добре, а сега ти кажи кой и как е довършил строежа на “Барон-Хиршовата железница Цариград-Саранбей” от Белово или Септември до Ниш?

Редактирано от - SultanBg на 09/8/2005 г/ 14:34:31

09 Август 2005 14:31
МъДъ, добре! Ще наричам Костофф "Мангалеско"
тогава. Хем няма да се ВИЕ и НЕЕ!

Редактирано от - SultanBg на 09/8/2005 г/ 14:37:18

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД