:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 430
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Чачев изненадан от закон на Бакърджиев

Строителният министър Евгени Чачев обяви, че е силно изненадан от предвидената амнистия за значителна част от незаконните сгради. Те се предвиждат в Закона за устройство на територията, обнародван в "Държавен вестник" на 2 януари.

Министърът заяви, че амнистията не била съгласувана с него, а самият той прочел скандалните текстове в 4 часа сутринта в деня след тяхното публикуване. Чачев нямал обяснение как са се появили те.

"Аз възпирах моя предшественик (бившия вицепремиер Евгений Бакърджиев - б. а.) да внася закона в Министерския съвет, защото той не беше доработен. Това си е закон "Бакърджиев-Зегова", коментира Чачев.

Той е разпоредил да се създаде комисия,

в която да влязат представители на Съюза на архитектите и браншовите организации, за да се преработят текстовете, преди законът да влезе в сила на 31 март.

Амнистията обаче ще остане в сила за незаконните строежи, започнати след 30 юни 1998 г., но неузаконени до обнародването на закона, тъй като въпросният параграф от преходните разпоредби влиза в сила от момента на публикуването. В закона се предвижда да не се бутат също сгради, вдигани до 7 април 1987 г., за които няма строителни книжа, и за постройките, започнати между 8 април 1987 г. и 30 юни 1998 г., ако са декларирани от собствениците пред одобряващите органи до 31 декември 1998 г.

Коментар - на 9-а стр.
522
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД