:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

 
Поклонение пред Докторския паметник в София. Паметта на загиналите в Руско-турската освободителна война лекари, милосърдни сестри, фелдшери, санитари и самарянки почетоха кметът Софиянски и посланиците на Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Румъния и Финландия. Бе отслужена и литургия в руската църква "Свети Николай".
56
875
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
56
 Видими 
03 Март 2005 00:03
Доскоро се чувствувах добре, че съм българин. Обземаше ме някакво необяснимо патриотично чувство като ходех на мач или просто ей така. Обаче установих, че ние българите сме много нагли, мързеливи, завистливи и егоистични. Може би така са и в Европа или САЩ, но аз вече мразя българите, скапаната ни държава, Бойко Борисов, съда, прокуратурата, политиците и т.н. Търся си нещо което да обичам тук, но не се сещам за друго освен за мен самия и мойте близки. Това обаче няма нищо общо с Аспарух, Симеон, Станишев, Костов, национализъм, патриотизъм, 3 март, 6 май, не знам си кой септември и други подобни глупости, с които Ви пълнят главите. В тая държава и в тоя свят е пълно с финикийци и глупаци.
03 Март 2005 00:08
Прави си ГОТИН, и все пак:

Поклон пред паметта на патриотите!!!!
Нека всеки от вас за момент да се замисли за хората дали безкористно живота си за свободата на България!
Станете и вие от тях в сърцата си!
Натиснете тук
Забравете за тoзи момент цялата злоба стаена в душите си и тези уроди, които заради комисионни забравят обещанията и задълженията си

Редактирано от - TJ на 03/3/2005 г/ 00:12:50

03 Март 2005 00:29
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ РОДОЛЮБИВИ ФОРУМЦИ-БЪЛГАРИ!!!
ЧЕСТИТ ВИ 3-ТИ МАРТ/1878-2005 г./-ДЕН НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!!!
03 Март 2005 00:43
Честит празник на всички Българи!
Поклон пред загиналите за освобождението на България.
03 Март 2005 03:03
Poklon pred pametta na zaginalite za svobodata na BG! Nikoga ne zabraviaite, che Rusiya ni napravi evropeici. Chestit 3-ti mart!
03 Март 2005 04:39
Честит празник......
( Очаквам поздравленията от страна на фесовете във форума. Очаквам полагане на цветя на паметниците на загиналите герои от Доган и ДПС. Хайде родолюбци, или само за далаверата сте такива. ..)
03 Март 2005 05:10
Поклон пред паметта на героите, отдали живота си за свободна, независима и щастлива България-Левски, Петко войвода, Стамболов...
Прав си, TJ..Та затуй те моля за съвет-кажи ми как да отговоря на развалената бозичка, без да нараня червивата му душичка?
На всички форумци честит празник.И не забравяйте думите на Апостола:"Който ни освободи, той ще ни зароби."
Честит празник...
03 Март 2005 06:12
Независима България има само един празник!
Освобождението на България е денят на СЪЕДИНЕНИЕТО на България!Когато България изгонва руските колонизатори и турските бейове и побеждава Сърбия!Дотогава България е била разделена и владяна от наи големите врагове на българският народ, Русия и Турция!
3 Март е празник на комуняги, руски лакеи, руски агенти, ченгета, безродници и лекета...
Варварска Русия нахлу в Българя за да я асимилира!Да ограби и унижи българския народ!Покри България с паметници и храмове на тирани, графове, лъжливи светии чужди и непознати на българският народ!
3 Март подготви идването на комунизъма, наи жестокият период в историята на българите!
Русия, в миналото и сега, е наи големият враг на българщината!Далеч по коварна и подмолна от Турция!
03 Март 2005 06:43
Пълни глупости си написал FL. Без Трети март щяхме да видим Съединението през крив макарон. Честит празник на всички!
03 Март 2005 07:34
ЧЕСТИТ 3ТИ МАРТ НА ВСИЧКИ ! между другото : боте това би било правилно да е водеща новина .а в една от газетите даже турили за водеща новина колбасите.О, свещенна простота !


Трети март не е новина, а свещен български празник. А че не сте чели статиите във вестника е друг въпрос. Вероятно, бихте искали да звучи така:
"Гореща новина!!! Днес, 3-ти март е празник за България! Честито!!!"

Но все пак благодаря за възвеличаването ми в ранг на главен редактор на вестника.


Редактирано от - bot на 03/3/2005 г/ 11:24:51

03 Март 2005 07:39
абе верно, флорида спокоино бе човек , съединението си е съединение , освобождението си е освобождение . ние ще си ги честваме и двете
03 Март 2005 07:41
И от мен честита 127-ма годишнина от освобождението от турско робство.
Поклон пред идеалистите и родолюбците, отдали сили и живот за тази свобода!
03 Март 2005 08:36
Бай Хасане
Честит празник на всички българи, български турци, арменци, евреи, цигани.
03 Март 2005 08:58
Достойни лекари, изпълнили докрай Хипократовата клетва - ПОКЛОН !
03 Март 2005 09:06
Честит Празник!
03 Март 2005 09:26
Честит Празник!
И все пак - някой прочел ли е Санстефанския договор от край до край?
Национален празник требва да е 22 септември - Ден на независимистта на България. Скоро ще станат 100 години...
03 Март 2005 10:13
Честит Празник на Всички!
Прекланям глава пред всички спомогнали за постигане на тази свобода!
.
Като се покланяме, да не забравяме -
Ние отдавна не сме роби!
03 Март 2005 10:21
Честито.
Поклон пред паметта на загиналите за освобождението ни от турско робство - безбройните мъченици през вековете, въстаниците, революцuонерите, опълченците, руските, финландските и румънските войници. Признание на българската православна църква за ролята й в съхранението ни като нация. Признание на Русия, руския народ, руския войник и руското оръжие.
03 Март 2005 10:26
Трети март е празникът на Санстефанска България - неосъществения блян за национално обединение, който даде една определена насока за цялата ни история след 1878 и заради който дадохме безчет жертви.
Празнуваме точно този ден защото ни е мила Санстефанската България.
Но ако трябва да сме исторически точни, не Сан-Стефано а Берлин е краят на войната и нашето така да се каже "номинално" освобождение.
Но има ли българин, който би приел за национален празник датата на Берлинския договор! (с който все пак цяла Европа, а не само Русия утвърждава появата на новата държава на картата)
Не съм против този празник, но защо не избрахме например 20 април 1876 - началото на Априлското въстание и начало на нашето освобождение от турско робство.
Например, гърците са извоювали своята независимост през 1829, но за Ден на Независимостта и за свой национален празник са избрали 25 март 1821 (Благовещение). На тази дата Митрополитът на Патра Германос издига гръцкия флаг и този ден се смята за начало на борбата им срещу турците, увенчала се с успех 8 години по-късно.
Нима ние не можем да избере деня, когато е пукнала първата пушка в Копривщица и Каблешков е написал Кървавото писмо?
Честит празник, все пак!
03 Март 2005 11:04
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!
03 Март 2005 11:33
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СЕСТРИ И БРАТЯ, КЪДЕТО И ДА СТЕ В СТРАНАТА И ПО СВЕТА, КАКВОТО И ДА Е ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕТО ВИ!!!
03 Март 2005 11:36
ФЛ, ти си клиничен случай и би трябвало да бъдеш хоспитализиран някъде без достъп до интернет

На останалите нормални - честит празник! Колкото и да се опитват някой да омаловажат значението на този ден, той ще си остане една от най-важните дати в историята ни: доводи от рода на "Русия си гледала интереса" говорят повече за комплекс на малоценност... Питат ли се въобще тези експерти по външна политика, ако не беше Русия с нейните интереси и "имперски" амбиции, дали България въобще щеше да посрещне 20 век като географско понятие, камo ли като независима държава???
03 Март 2005 11:51
Честит празник на всички българи!
03 Март 2005 12:18
Тригър от скоро си във форума.Филаделфийскят Фелдфебел (FL) всички го знаят , че е ненормален.Никой не му се вързва да го коментира и закача.Честит празник!
03 Март 2005 12:29
Честит ви празник с няколко откъса от тефтерите на Илю войвода:
Какво е куражът. Онова око, което вижда напред в небето на бъдещето. А нашето небе непрекъснато го засенчваха бури. За кратко време пекваше живително слънце и все под страха от преследване и смърт живяхме. Аха се покаже някой лъч, то след малко пак ще изчезне, ще го затули облакът на една черна сила. Отде иде тази черна сила, отде извира тя. От палатите на тираните и михлюзите, разумява се, и все расте, не спира да се излива катрана и да закрива слънцето, да терзае душите ни. А когато я няма надеждата за слънце, всичко е свършено с човека, всичко е загубено и той се превръща в животно, почва да хапе. Малко ли се хапахме заради нашите умове, заради нашите погрешки, за чуждите. Дохак ни дойде, защото душманинът и той ни хапеше в същото време, потриваше доволно ръце, радваше се на нашите несполуки.
Нашето българско дърво е яко и не бива други да се ползват от сладостта на плодовете му. Но слънцето му е нужно на това дърво, че плода му да слади, слънце.
Няма да оставим святото дело да загине, няма да се дадем.
Правдата не може да не възтържествува. Нейното име е свобода, а без свобода няма живот земен.
Научи ме живота на много работи, научи ме историята, че свобода не се иска, а се взема, че всеки человек, всеки народ има право на востание, че бръмбарът никога мед няма да направи
Със свободата никой няма право да прави политически гешефти и курвенски работи. Тя, свободата, е свято нещо, скъпо и с пари не се купува, а само с чест.

При новината за залавянето на Левски:
Зави ми се свят. Чак сега разбрах какво страшно нещо се е случило. Този риск, който заради нас Дякончето пое, свърши лошо. Заради нас той обрече живота си на този риск, а да няма кой да му помогне. Ами, че нали сте бабаити, бре, идиоти. Защо останахте със скръстени ръце. И си представих аз как върви една каруца през Балкана и в нея върху голите дъски вързан и смазан Дякончето. Устните му напукани от душевен огън и болка за тия осерипроцепи го боли. Нали заради голия им бабаитлък сега делото му отива на акерня. И коя е тази калпава и червива душа, дето го е посочила, че да й извия врата и бавно да я дера с пала, а България да гледа. Ще има ли кой да заплаче за нея. Няма да има, но за Дякончето цяла България ще плаче с кървави сълзи. За чедото си. Че лесно ли се отглежда чедо петстотингодишно.
03 Март 2005 13:04
Честит празник на всички Ви

FL, руската политика и мотиви са едно, а подтика на редовия руски солдат тогава е нещо съвсем друго. Ти разлика между двете неща правиш ли ?
03 Март 2005 14:21
Честит празник на всички българи!
Не включвам мекеретата и родоотстъпниците!
Добре е на този ден да се отбелязва и националния ни траур за изгубените исконни български територии - Тракия и Македония.
И ще е направо прекрасно, на този ден всяка година, българският президент да пише по едно писмо на английският премиер с искане за ИЗВИНЕНИЕ, заради това, че имперската политика на Короната заличи милиони българи, и ги направи турци, гърци, сърби или македонци!
03 Март 2005 15:18
Честит празник на всички българи и България, пожелавам ви да бъде България щастлива и свободна!
03 Март 2005 15:39
Честит празник на всички!



*****

Редактирано от - bot на 03/3/2005 г/ 15:45:22

03 Март 2005 16:06
Честит празник! Преди 127г. за ужас на враговете си възкръсна древна България. Не осъществихме докрай националния идеал, но това не прави този ден по-малко велик, защото без него нямаше да има нищо.
03 Март 2005 16:12
Какво стои зад страшните четири въпросителни на „Народе????“


…Аз, Васил Лъвский в Карлово роден
от българска майка юнак аз роден,
не щях да съм турский и никакъв роб
същото да гледам и на милия си род.


В писмо до Иван Кършовски в евангелско-питчов изказ Апостола формулира морала на дееца на революцията:
„Приписвате ми, какво в очите си гредата ни [не виждам], пък косъмът във вашите очи виждам по-лесно! Ти, ако искрено ми казваш отгоре на писмото си: „Любезний ми брате“, то тогава не трябва таквоз бутане и за[o]бикалки, но кажи: „Това и това ти е грешка“, та да се поправя, ако съм чист човек, както и за вашите най-малки криволици, или по-добре да кажа неразбории, не ги замълчавам. За отечество[то] работим, байо! Кажи ми моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и [в]се да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!“



Редактирано от - X-TEEN на 06/3/2005 г/ 13:07:26

03 Март 2005 18:36
Ха, ха. хааа...И тука бисери! Браво FL, без тебе форума нема да е същия - абе друго си е като се посмееме малко...Ха, ха, хааа...
03 Март 2005 22:44
Честит празник на всички в България!

Още от Апостола:

"Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си."
Левски до Панайот Хитов, писано през март или април 1868 г.

"Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност."
Левски до Л. Каравелов, 25.VII.1872 г.

"Днешният век е век на свободата."
Левски до богат българин във Влашко-6.X.1871 г.

"Сегашната деспотско-тиранска система да заменим с демократска република."
Из “Нареда (проектоустава) на работниците за освобождение на българския народ” – подбуда и цел

"Ще имаме едно знаме, на което ще пише: “Свята и чиста република”."
Дописка на В. Левски до в. “Свобода”, писана през втората половина на 1870 г., публикувана в “Свобода” на 13.II.1871 г.

„За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.“

"Близо е времето вече- българинът не ще бъде роб, а свободен."
Левски до окръжния център в с. Голям извор (Тетевенско), 12.XII.1872 г.

"Ще имаме едно знаме, на което ще пише: “Свята и чиста република”."
Дописка на В. Левски до в. “Свобода”, писана през втората половина на 1870 г., публикувана в “Свобода” на 13.II.1871 г.


Бъдете здрави!
04 Март 2005 00:51
Захари Стоянов- Жендо


В момента, в който завършвам тази книга, аз час по час отварям външната врата и се ослушвам, дали не идват да ме арестуват някъде през нощта. Защото в момента в страната цари страхотно беззаконие и терор. А над всичко се носи гръмогласната песен на пияните руснаци: “Загулялся казак на Болгарской земле[/b][/size=2]”. [/red]

Редактирано от - bot на 04/3/2005 г/ 01:24:09

04 Март 2005 02:18
FъLе, В 1878 году Болгария не без помощи России была освобождена от турецкого владычества. В июле 1887 году Великое народное собрание выбрало князем Фердинанда Когурготтского, кандидата Австро-венгерской империи, хотя от непосредственного управления страной он был отстранен. Правительство проводило антирусскую политику, что возмущало тех, кто не забыл генерала Скобелева.
04 Март 2005 03:02
честит празник!!!Не знам кои какво е правил, но сегашните ще ни затриат!!!
05 Март 2005 00:28
Препоствам долното спецялно за изроди като ФЛ и Гаспарини

ИСТОРИЯТА ПО СЛУХОВЕ И ПО СЪЩЕСТВО
ТРЕТИ МАРТ И РАВНОВЕСИЕТО
Проф. Андрей Пантев
Не може ли да имаме друг национален празник, а не Трети март? Това колебливо предположение присъства в повечето интервюта, дискусии и сказки около тази дата. Въпросът е угнетяващ, защото крие неувереност. Но той сигнализира и за невежество. Никой, дори и американците, не са се "освободили сами", а в началото на миналия век само Норвегия се е появила на европейската карта без война. Излиза, че всичко около този празник е пак същото. Възстановяване или изобретяване на всякакви мистерии и загадки, валсови разходки в лабиринтите на Руско-турската война през 1877-1878 г. Колко смешно! Изследователи, които преди посочваха цифри на руските жертви от войната, по-големи от състава на цялата руска армия, сега избягват да я наричат освободителна. Изглежда някой милостив метеорит е изпепелил турската власт в България, после я е обявил за държава. Излишно било това натрапено Освобождение. Трябвало да потърпим още малко, не му било времето, по-добре щяло да е, ако било станало по-късно и прочие.
По-късно....Кажете това на арменците, които "дочакаха" 1915 г. Да, поляците възстановиха държавата си след Първата световна война. Но забравяме, че в тази война победители са нашите съседи-съперници като Румъния Гърция и Сърбия! Едва ли великите сили щяха да възприемат като изпълнение на съюзнически дълг към тях създаването на голяма България. Та "ако" има разни. Едно от тях е, че българският въпрос надали случайно придоби толкова голяма стойност всред европейското обществено мнение, както в навечерието на войната. Тогава за българите пишеха и говореха Достоевски и Тургенев, Юго и Гладстон. В парламентите на Англия и Франция, в църквите на Русия и Сърбия, на чайове, балове и вечеринки, по страниците на немската и американската преса българската тема бе част от светските обноски. Кога щяхме да се освободим сами и "по-обхватно"? Кой от балканските народи бе обединен отведнъж ? Защо гледахме с такава мъчителна безпомощност, когато на педя от нас изтичаше кръвта на илинденци през 1903 г.? Европа тогава пак "скокна". Същите митинги и прокламации, същите статии и прения, същите анкетни комисии и искания за реформи. Но нищо не се получи от този трепет и възбуждение. В най-добрия случай тя щеше да ни устрои едно хубаво погребение.
А.Тойнби определя войната като "възмездие за неуспеха на дипломацията". А дипломатически неуспехи несъмнено предстояха… Какво ни чакаше по нататък? А какво можеше да бъде после цасус белли? В "меланхоличен коментар" (израз на Хенри Кисинджър) малко преди спогодбата от Мюнхен през 1938 г. Невил Чембърлейн намеква, че англичаните не искат да воюват за далечна страна, за която не знаят нищо. Става дума за Чехословакия - по демократичност, стабилност и традиции сравнявана тогава с Швейцария. Десет години по-късно, по повод следвоенното устройство на Европа, Уинстън Чърчил пита балканския експерт Фицрой Маклийн: "Смятате ли да живеете в Югославия след войната?" И в двата случая практичният цинизъм е доволно оправдание за последиците от една справедлива война. Руското цасус белли тогава е малко по-различно. В него имаше не само интереси, проекти и начертания. В крайна сметка, войната от 1877-1878 г. бе последното отрицание на Реал Политик! А с оглед на руските имперски интереси тя бе и безполезна. Няколко години след като руската армия напусна страната, за добро или обратното България излезе от зоната на руското влияние. В равносметка силите, които поощряваха това отчуждение, после влязоха в съюз с Русия и то в световни конфликти. Онази България, която се определяше като изкуствен продукт на руския натиск към изток стана повече бариера, отколкото мост. Чак до блоковото разпределение, при което същата участ би последвала и Холандия.
Стойностите на Трети март и нашето съпричастие към него имат други измерения. То се простира до моралния и интелектуалния климат на една война, несравнима с никоя друга. Тя се разигра в дебрите на полулегендарните Балкани, за които обикновено се подсещаха само ако някой изследовател или пътешественик е нападнат от пътни разбойници, ако консул е пребит от фанатизирана тълпа, ако се разчуе за поредното масово клане, ако безредици пречат на търговска дейност или на телеграфна мрежа на европейците. Това, че някой се е добрал до Балканите, често напомняше приключения по долината на Ориноко! А през 1877 г. там започна война между две допотопни империи, която въодушеви всички! Спомените от началото на ХИХ в., от Наполеоновите походи през Белгия до Александрия, близките впечатления от Австро-пруско-датската и Френско-пруската война донесоха образа на войната като отблъскваща драма, като държавна бруталност, носеща несправедливости. После идваха мирните договори и..."горко на победените"!
Започна друга война. Не само тя, нейната предистория бе различна. Защото в този случай Русия осъществяваше европейската идея на модерния национализъм. Това бе изобретение на Европа, която нехаеше за нас с вековно упорство. В нашия случай Русия бе Европа. Онази Европа на духа, която стоеше много по-близо до нас, отколкото политическа Европа. Това бе рядък, да не кажем безпрецедентен случай. Моралът навлезе краткотрайно, но плътно в европейската политика. Тъкмо този мотив "върза ръцете" на онези, които не искаха българското освобождение. Чудно ли е тогава, че новините за нашето избавление пресякоха Ламанша и дори Атлантика? Най-после светът видя една война, която даваше свобода и независимост, не провъзгласяваше империи и не стабилизираше угасващи династии. Човечната Европа изразяваше спазмите на разкаяние за несправедливостите на дипломатическа Европа. Тя знаеше за Батак. Но още не знаеше за нашата държавническа традиция, топографията на нашето етническо разпространение, нашите съзаклятие и бунтове, книжовните ни заслуги и исторически приоритети. После и интелектуалците, а не дипломатите, държавниците и политиците ни забелязаха не като компонент върху живописната етническа панорама на Балканите, а като двигателен фактор в появата на еврохристиянската цивилизация.. Преднамерен или случаен този "заговор на мълчанието" към нас следваше да бъде преодолян. Дори и с война като тази.
Трябва ли тогава да питаме "наш" ли е Трети март, който бе моралната равносметка на същата тази война? "Продължете освобождението на България" - така се бе обърнал към македонските българи в края на живота си Гладстон. Така и започнахме през 1885 г. Тази първа стъпка се приемаше тогава само като начало… Трябва ли да напомним, че пловдивската революция от 1885 г. премина така поразително успешно и защото в Източна Румелия нямаше нито един турски войник? Чия заслуга е това удобство, ако не на онзи, който ни доведе до Трети март? Затова следва да преодолеем комплексарските си опасения, че признателност означава раболепие. Такава еднозначност е по-подтискаща, отколкото дилемата дали някой ни е дарил независимост, дали някой, вместо да ни освободи, ни е заробил. Някога ни даваха за пример на съветизирана страна. Днес се ласкаем, че сме най-усърдните американофили в Балканския регион. Защо преди този празник заедно с тостовете, речите и салютите да не помислим за по-деликатно равновесие между тези състояния?


05 Март 2005 01:57
Хи хи
05 Март 2005 06:48
Русия нахълта в България да краде и да колонизира.Издигнатите Паметници и църкви от това време доказват че тя не е "освободител" а е с намерението да завладее Дарданелите.
Свободата на България доиде от Западна Европа която нареди на руските окупатори да се изтеглят!
Поражението им през Кримската воина още прясно в паметта им русите се изтеглиха по принуда!
Така се роди свободна България!
Пияни, мръсни, невежи и жестоки руските орди през 1944 отново "освободиха България"!"Освободиха" я с унищожаване на българскта интелигенция и ограбване на страната ни!
05 Март 2005 06:55
Баъ Хасане, благодария за поздравленията, доколкото и аз сам част от балгарското. Все пак уж думите на Апостола можеше да ни спестиш, е освен ако не си ги адресирал спецялно до ФЛ и Гаспарини. Пак и не е много уместно точно ти да ги пишеш и то на тази дата.
05 Март 2005 06:58
ФЛ фактат, че тип като теб е оцелял ме кара да се замислям над твоите думи за "унищожението" на интелигенцията от "пияните... руски орди".
05 Март 2005 07:07
А бе Олд Емигрант, ти сериозно ли мислиш че сериозен човек ще чете глупориите и лъжите на Пантев?
Пантев бил "историк"!Историческа наука през комунизъма няма!Има "висшо "образование за агитациия и пропаганда!
Дресираните питомци на тази коунистическа школа трябваше да "доказват" мнимото превъзходството на комунизъма над капитализъма!
Такива хора в всяка култура се наричат лъжци!
05 Март 2005 07:32
Извинявай, Емигранте...Следващият път за та питам тебе кво е уместно и на коя дата е уместно да са пише.
Със здраве...
05 Март 2005 09:54
Някой успя ли да види по 7 дни филма за руско-турската война? Страхотен филм. Видях героизма и на обикновените руски войници, офицери и генерали, на румънците и финладците, и на скапаното, според турците, българско опълчение. Но големите турски пълководци не бяха оплюти.
05 Март 2005 09:57
Стари емигранте, не се карай на Бай Хасан. Той е по-българин от FL и много други.
05 Март 2005 21:25
Chake, верно е това за бай Хасан и аз му се извинявам за обидните постинги макар, че повечето бяха на шега.Абе напоследак се си мисля внушение ли прави Вазов със куплета:богатий със парите, бедний със ума" или баш си е в целта.
05 Март 2005 21:59
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския...."
Русчук, 1-й Март 1886 г.
З.Стоянов
Из предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в."Дунавски лебед", 1859 г.



Аз цитирам само Захарий Стоянов, нищо повече.
Считам , че З.Стоянов ще се помни винаги като родолюбец, патрйот , честен и почтен българин за разлика от червената рабфаковска конюнктурка Пантев, който с полагането му в ковчег ще бъде мигновено забравен и от чужди и от свои. Плужеци кат него и промити мозъци като емигранта винаги е имало в БГ историята, то и затова сме на това дередже близо 120 години след освобождението.
05 Март 2005 22:10
На коя традиция да се опират отношенията ни с Русия:
1. На опустошението на Преслав от подкупените от византийския император орди на Светослав.
2. На убийството на малолетния цар Коломан от руски боляри
3. На разсипването на Волжска България от ордите на Иван Грозни.
4. На систематично изнасяне на българска литература от българските манастири по време на турското робство, и по-късното и представяне като "древно руска". (Да си припомним, че именно тоя патриарх Алексий нарече Черноризец Храбър "Един древноруски писател". Досега руските "учени" продължават да използуват ефемизма "църковно-славянски" когато говорят за Старобългарския език.
5. На сключените с Турция договори за заселване на татари по българските земи в замяна на изселване на българи в молдованските степи, където последните са купувани и продаване като добичета от руските помешчици
6. На системните грабежи, палежи, изнасилвания и убийства, извършвани от руските орди след всяка Руско-Турска война
7. На замяната на Българска Северна Добруджа с Румъния в замяна на преотстъпването от последната на делтата на Дунав на Русия.
8. На сделката за връщане на Македония под Турско господство срещу териториални придобивки в Армения.
9. На заплахите да се бомбардират Варна и Бъргас след отказа на Стамболов да се примири с руските домогвания на независимостта ни.
10. На убийството на българския пълномощен министър в Цариград Вълкович от агенти на руския азиатски департамент
11. На фанфаронските изявления на руския генерал Каулбарс как щял да окупира България в 24 часа
12. На подстрекателствата към Румъния да превземе Южна Добруджа, каквото и тя направи след Балканските войни.
13. На организирането на комунистически метежи и терористични атентати през 1923 година
14. На 50 годишното азиатско комунистическо управление на Гошо, Тошо и компания

Наистина за каква "традиция" говори "историка" другаря Пантев. Това момче още ли спи с фалшивата история на България под възглавницата, в която за русите се говореше като богатири, а червената армия от пияни бандюги се водеше велика!?! То и 3 март все още ни е националния празник и след месец и половина ще се проточат едни кгб-ченгета сега президенти, като ще довтасат едни партийни секретари гладни и жадни, като ще се понесе една братушкина оргия, като че не сме им се нагледали през последните 60 години. Добре поне, че путин не е толкова лигав като брежнев и да почнат едно мляскане с първанката, а по едната буза, а по другата, а накрая ...може и отзад!?! Нещастници! И за какво? В Санстефанския мирен договор изобщо не става дума за свободна и независима България! Ключовият момент за спечелване на войната е битката на Шипка. В критичният момент "орловците" са побягнали, а опълченците са останали да се бият с трупове и дърве. Да, но първият момент Вазов го е пропуснал от деликатност, а в книгите никъде не го пише. Сигурно е традиция и нахлуването на 600, 000 съветски войници през 1944г. Лежаха, вилняха и изпосраха де що намерят до 1948г. Естествено Гошо дамаджаната изпрати цвета на България да подгъзува на простака Толбухин, който на драго сърце прати младите българи срещу най-добре укрепените немски позици на Драва Соболч и Драва Чехи като пушечно месо. Загубихме 30, 000 млади и интелигентни мъже, ей така за нищо! Отделно от другите, които се избиваха без съд и присъда, под вещото диригентство на братушките!?! Сигурно е традиция и ограбването на целия ни златен резерв от Народната Банка през 1945г. Традиция ли е, че вкараха българи да им копаят урановите находища, а рудата изнесоха без да платят и стотинка /приблизително се изчислява на повече от 3 млрд долара/? Традиция ли е, че каквото пипнат, след тях остава прах и пепел-вижте само последната сделка за миговете.Прибраха парите, а работа никаква - от 29 самолета, ще имаме само три и то все още непригодни за летене!?! За капак на всичко откраднаха 24 май и си го направиха национален празник, а на света разправят, че свсв Кирил и Методий са родени в Русия. ТРАДИЦИЯ Е ДА СЕ ДЪРЖАТ С БЪЛГАРИЯ НАГЛО, ПРОСТАШКИ НАХАЛНО И АРОГАНТНО! Първанов, цигане неграмотно, за кви традиции приказваш бе, братчед!?!

В духа на традицийте е :
1.Да пращаме децата на номенклатурата в Москва да се школуват.
2.Да се женят за рускини, които да са подписали декларации за сътрудничество с КГБ
3.Да лансираме тези кадри в държавния апарат:Външно , МВР, ГЩ, Външнотърговски фирми, РУ и пр.
4.Да продаваме на руски фирми Нефтохима, ЯЕЦ, ТЕЦ-ове , енергийна инфраструктура , телекома и др.
Има още доста неща да се направят.
Седефчо ако не се е сетил , ще го подсети другото пернишко мекере , което му е съветник по Националната сигурност-заклет руски зет.
06 Март 2005 00:35
С малко закъснение да честитя и аз празника. Искам да поздравя специално Бай Хасан, не само защото е единствения тук дето отбира малко от история, но и при това е пич
Със здраве, наистина.

Редактирано от - Azia на 06/3/2005 г/ 00:39:17

06 Март 2005 01:48
По-добре късно отколкото никога ! Поздравления за празника на братята освободители пък нас кучетата ни яли !
Да ама не , трън сме във очите на доста велики братя ! И не трябва да се вадим самите ние за да ни виждат ! Карай няма да ме разберете и ми е позната песента !
ПП поздравявам Гаспарини за написаното и май няма какво да се добави !
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД