:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 324
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Влак от Белград за Сараево

За незабавно възобновяване на железопътния трафик между Босна и Югославия се договориха вчера в Сараево югопрезидентът Воислав Кощуница и сръбският представител в босненското колективно председателство Живко Радишич. Въздушният трафик също ще бъде възобновен веднага щом това стане възможно.

Кощуница беше вчера на еднодневно посещение в Босна и Херцеговина и се срещна с тримата членове на колективното председателство - сърбина Живко Радишич, хърватина Анте Йелавич и мюсюлманина Халид Геняц. Той заяви, че визитата му представлява подкрепа за споразумението от Дейтън, сложило край на войната в Босна.

Кощуница и Радишич се договориха още да създадат двустранен съвет, който да обсъжда споразумения от взаимен интерес: за свободна търговия, свободно пътуване и други икономически и търговски въпроси. Двамата са се разбрали също да бъдат открити възможно най-скоро посолства в Сараево и в Белград.

В навечерието на визитата си в Босна Кощуница промени позицията си и реши да се срещне с главния прокурор на хагския трибунал Карла дел Понте при посещението й в Белград идната седмица.
712
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД