:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Френски фурор на Australian open

Клеман и Грожан на 1/2-финал, Хингис оцеля срещу Серена
Снимка: Ройтерс
Французин ще е финалист в Откритото на Австралия по тенис за първи път от 78 г. насам. Това стана възможно, след като дребничките Арно Клеман (173 см) и Себастиан Грожан (175) предизвикаха фурор и стигнаха до полуфинал помежду си. Клеман, който играе мачовете си на открито със слънчеви очила заради рекламен договор, надделя над Евгений Кафелников (Рус) с 6:4, 5:7, 7:6 (7:3), 7:6 (7:3).

"Още не мога да повярвам. Беше просто борба и пак борба", заяви 23-годишният Клеман, който е шампион от "Загорка Голд Къп" в София през 1996 г. Той губеше 0:3 в III част и спаси сетбол.

Година по-малкият Грожан пък отнесе Карлос Моя (Исп) с 6:1, 6:4, 6:2. Двамата с Клеман са партньори на тренировка от 6 г. и имат зашеметяваща игра от задна линия, както и много добър ретур. От 1983 г., когато Яник Ноа спечели "Ролан Гарос", французин не е триумфирал за Шлема. В 1928 г. пък легендарният "мускетар" Жан Борота грабна трофея в Мелбърн по време на славното поколение на Рене Лакост.

При жените N1 Мартина Хингис (Швейц) стопи пасив 1:4 в контрасета за успеха с 6:2, 3:6, 8:6 срещу Серена Уилямс (САЩ). По-късно негърката се оправда с хранително натравяне, а Хингис изкоментира: "Всеки професионалист трябва да гледа какво яде, особено на такъв форум".

В друг трилър по-голямата сестра Винъс се справи с 2:6, 6:1, 8:6 срещу Аманда Кутцър (ЮАР), обръщайки III сет от 3:5.
320
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД