:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 220
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Парламентът прие спешните промени в НК

За първи път според приетите вчера на първо четене от парламента промени в НК ще се преследват тези, които дават под наем видеокасети с порнография. За 1 година в затвора ще влизат тези, които създават, излагат, излъчват, предлагат, продават, дават под наем или по друг начин разпространяват произведения с порно. Ако някой даде под наем порнокасета на малолетен, влиза в затвора за 3 години и плаща глоба до 5000 лева.

Депутатите въведоха най-сетне ново понятие в НК - "организирана престъпна група". Това е сдружение за продължителен период от време на 3 или повече лица с цел да вършат съгласувано в страната или в чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от 3 години и чрез които се цели да се набави имотна облага. Членовете на такива престъпни групи рискуват да влязат в затвора от 3 до 10 години. Ако групата е въоръжена или в нея има длъжностно лице, например полицай, затворът е до 15 години. За изнасилване на непълнолетни наказанието става от 10 до 20 години.
2113
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД