:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

В България има дефицит на политическа воля с ясно лице

Размерът на кифлата ще продължава да расте до изборите, а след тях ще спихне драматично, смята преподавателят от Пенсилванския университет и един от учредителите на Демократи за силна България Владислав Тодоров
Владислав Тодоров е роден през 1956 г. в София. Работил е в БАН. Заминава за САЩ през 1991 г., където защитава докторат. В момента е преподавател в Пенсилванския университет, специализира в областта на политическата и културната история на Русия и Източна Европа. Публикува книги, научни статии и политическа есеистика у нас и в САЩ. Един от учредителите на Демократи за силна България.





- Г-н Тодоров, оправда ли доверието ви ДСБ десет месеца след учредяването си?

- Процесът по създаването на партията тръгна преди формалното й учредяване. Партията започна граждански да покълва. Първо се създаваха граждански инициативни комитети в цялата страна. Така учредяването стана след извършването на една огромна подготвителна работа сред общностите в страната. И съвсем наскоро приключи фактическото построяване на ДСБ като национална сила. Досега тя беше в ситуация на гражданско и организационно нарастване и това трябва да се има предвид, защото политическият характер, лицето на тази партия все още носи белезите на своето възникване, носи една здравословна гражданска стихийност, която ще се оттегли когато окончателно излъчи своето желано политическо представителство. Ще се оттегли в позицията на нещо, което наричаме гражданско настоятелство на партията. За мен Демократи за силна България в този момент стои доста силно и убедително, ясно и недвусмислено, в контраст на тази всеобща политическа омаскареност и на тази морална осакатеност на политическите тела, които днес задръстват парламента.

- Отказът от участие в предизборни коалиции обаче като че ли праща ДСБ в изолация?

- Аз от самото начало бях срещу идеята партията да влиза в каквито и да било предизборни коалиции. В този смисъл опитът да възродим коалицията ОДС със земеделците и Демократическата партия за мен лично беше компромис. Бих го приел, но именно с идеята за пръв компромис, за родилно петно. Никога не съм мислил, че една нова партия трябва да се утвърждава в коалиционна схема. За да се провери действително силата й, тя трябва да се докаже сама. И в този смисъл решението на първото национално събрание да се явим самостоятелено на изборите реално ме въодушевява.

- Рискът да се превърнете в извънпарламентарна партия обаче така е по-голям?

- Рискът е да не изтървем идеята в хода на постигането й - идеята да станем една състоятелна десница, да бъдем дейна алтернатива на статуквото и политическия промискуитет, който ни заобикаля. А думата е не "сами", а "единствените". Защото коалирането вдясно не тече на основата на политически идеал, ценност или норма. Дори най-общият обединителен принцип, който нас ни водеше към коалицията ОДС - принципът на опозиционността, не е споделен от така съставилите се вече коалиции. Тези коалиции са имитативно опозиционни. Защото тези лъжедесници скрито желаят да се настанят в полите на царя. ОДС за нас не се получи, не защото другите ни изоставиха в полза на някаква алтернативна политическа кауза, а поради стария принцип на безпринципното и твърде паническо сговаряне на партиите. Това са ситуационни групирания на едни все по-олекващи партии. Останахме сами сред леките, и слава богу, защото отказахме да участваме в подобно политическо конформиране, чийто произход и смисъл е не увеличаването на общото благо, а преразпределението на държавни и обществени имущества, основани най-вече на сенчести интереси - основно в София. По тази схема дори клиентелата на тези коалиции е национално непредставителна. Реалната пружина на коалирането вдясно е плитко сглобена - две конкурентни софийски групировки ще се опитват да напазаруват царя.

Но да се върна на въпроса. За нас вероятно съществува риск да не влезем в парламента. Но това е предизвикателство, с което ние имаме силата да се сблъскаме. Нека всички в дясно да се явят сами на тези избори, да издържат на проверката, за да се препотвърдят политически, като се види тяхното реално електорално присъствие. Кризата в дясното пространство е криза на легитимността и на представителността. Ние трябва да знаем кого точно представляват тези партии сами по себе си. Коалициите имат тежест само когато са следизборни, след като партиите в тях добият реално собствено тегло. Та нали това ни накара да тръгнем да правим електорална партия, да бъдем сами. Това ни накара да си отворим листите към българските граждани, техните организации и общности. Ние предизвикваме останалите претенденти в дясно да направят същото. Но те няма да го направят, защото са или политически нищожни, или стопански конспиративни. Както всяко нещо, съставено от привидности, те ще се окажат мимолетни.

- Ако всяка дясна партия се яви сама на изборите, няма ли десницата още преди изборите сама да остави властта на БСП и НДСВ?

- Моят личен възглед не е тактически обременен. Мен ме интересува едно главно нещо - десницата да стане реалност вътре или вън от парламента, във или извън властта. Аз говоря за смисъла, а не за конюнктурните шансове на дясната кауза. Действителното обединение на десницата може да стане единствено от електорално самодостатъчни и политически състоятелни партии индивидуално проверени чрез избори. Всяко обединение преди изборите е по неизбежност фантомно и с основание може да бъде демонизирано.

- Работещи ли са според вас новите обещания на НДСВ?

- Това, което не й достига на политиката в България, не са обещанията. Особено от НДСВ обещания сме чули най-различни - от царски по-царски. БСП сега излиза с обещание за кифла още по-царска от тази на царя. Всяка друга партия вероятно ще се опитва да наддава и така размерът на кифлата ще продължава да расте до изборите, а след тях ще спихне драматично. Очевидно в България електоратът все още се люшка и вълнува, защото искрено желае приказката за кифлата да се окаже вярна. Самият факт на вълшебната поява на царя в политиката и кривата на неговото одобрение и неодобрение свидетелства за крайните амплитуди на електоралните нагласи. Омразата и любовта, надеждите и реалността са двете обратни страни на една монета, която се върти във въздуха и как точно ще падне на земята никой не може да предвиди. За мен това, което болезнено отсъства от българския политически живот не са обещанията, а политическата воля каквото е казано да бъде изпълнено. Проблемът не е в програмите на партиите. Защото те не се четат от хората, които гласуват. Реално хората не избират между програми. В България се гласува за лица поради фактическа, а не логическа несъстоятелност на програмните документи. И това е същественото. Дефицитът в България не е дефицит на програми, платформи или обещания, а на политическа воля с ясно лице. В политиката на България трябва да се върнат ясните лица с политически добросъвестна воля. Лицата днес са опразнени и пусти, защото у нас се води политика на нарастваща пустиня. И както казва един мъдрец, "пустинята расте, тежко на този, който в себе си таи пустини." Лицето и волята са неща твърде прости, но силно осезаеми и тази политическа сила, която успее да ги върне на сцената, ще спечели.

- Защо ДСБ промени оценката си за БСП? Преди време лидерът ви твърдеше, че тя е реформирана, а пред конгреса я нарече "нереформирана левица"?

- Преди една година БСП като че ли изглеждаше реформирана. Проблемът с БСП според мен е, че има твърде променлива, играеща фасада. Същинското лице на тази партия е силно фигуративно, за него ние трябва прекалено много да се досещаме. Всичко в БСП е "като че ли" - вчера като че ли реформирана, днес като че ли нереформирана. Лицето на тази партия по-скоро прикрива, отколкото разкрива. Намерението на Сергей Станишев да премахне валутния борд е удивително, защото има шифрован произход. То звучи хем заканително, хем смехотворно като една евтина политическа халтура. Не може лидерът на една голяма партия, която мисли себе си като победител на изборите, да комедиантства по този начин. Лицето или не знае какво говори, или се забавлява по един политически нелеп начин.

- БСП иска и бързо изтегляне на България от Ирак. Вие живеете в САЩ, преподавате история на тероризма. Трябва ли според вас България да не праща пети батальон?

- Въпросът не е дали трябва България да се изтегли от Ирак, защото тя в един момент така или иначе ще го направи. Всичко опира до процедурата и процеса на това изтегляне, до степента на координираност и съобразеност с разчетите на коалиционните сили. Решаването на този въпрос би трябвало да следва разума, а не болезнените състояния. Аз чувам призиви към моментално изтегляне. Това би било безотговорно, доколкото България има определени ангажименти, поети вследствие на свободен избор и самоопределение в контекста на световните алианси. Ние сами сме избрали как да зависим от международното положение. Изтеглянето трябва да става по не по-малко отговорен път, не по-малко адекватен на ангажирането.

- Как трябва да постъпи България по отношение на Америка след последния инцидент, когато се разбра, че нашият боец загина от "приятелски огън"?

- "Приятелски огън" е част от тази смъртоносна игра, наречена война. Това може би е инцидент, един нелеп нещастен случай. В момента България не може да направи нищо друго освен да поиска разследване на случая и съответна санкции. Но този инцидент ни дава силен повод да се запитаме какво точно се случва с българите в Ирак. Мога да кажа, че в сравнение с Америка, тук обществото е твърде слабо информирано. Правителството очевидно няма или интерес, или компетентността редовно и навреме да информира, да способства за това ежедневието на българите в Ирак да стане достатъчно видимо за България. Непрозрачността само усилва болезнеността на темата, което прави поставянето на въпроси и предлагането на решения твърде импулсивно.

ЦИТАТИ

За нас вероятно съществува риск да не влезем в парламента.



Лъжедесници скрито желаят да се настанят в полите на царя.



У нас се води политика на нарастваща пустиня.
39
2259
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
10 Март 2005 01:58
10 Март 2005 05:10
От професор политик не става!
Много думи, много осуквания!Пълна липса на ясни послания!
ДСБ трябвало да са "опозиция" на всичко !На всяка цена!Да не се признават успехите на другите!Да няма компромиси!Да няма коалиции!...Това е глупаво!
Това може да води само към едно...Края на политическият живот на Костоф !
10 Март 2005 05:15
този човек е личност с позиция

намерете един такъв между останалата политическа паплач.

10 Март 2005 05:40
Бих дал шанс на ДСБ, но в листите им не трябва да има депутати от предишни НС или стари муцуни от провалили се правителства.
10 Март 2005 06:17
Знаем от Историята КОИ партии не правеха Коалиции с никого: Болшевиките, Краините Национал-Шовинисти, Комунистите, Нацонал-Социалистите. Резултатите от "техните" Еднопартиини управления в СССР, България, Япония, Германия и т.н. други държави - ги знаем...
В Холандия след Втората Световна Воина и до сега управляват САМО КОАЛИЦИОННИ правителства. Това прави гражданите на страната от всички ЦВЕТОВЕ съпричасни, а Държавата стабилна Институция, в която след КОНСЕНСУС и в определена от Гласоподавателя степен са представени всякакви идеини напоравления.
Аз съм за онова СДС, което помня: ШИРОКА Анти-БСП/БКП Коалиция, която не отхвърля дори Марксистките Идеи от Западен Тип на приложение... Защо според мен Проблемът, които Костов и партията му ДСБ не виждат, е ЧЕ не е проблем, че БСП/БКП е Социалистическа Партия, а ЧЕ Е ПРО-РУСКА Соцпартия. А от Русия и Десни Идеи да доидат - пак ще е лошо!

Редактирано от - Prismexulnik на 10/3/2005 г/ 06:32:26

10 Март 2005 06:18
Ало "Днес" !!!!Манипулантите с Цитатите.Подли сте.Искате да дойдат на власт пак мекерета, а после се чудите като в предната статия, защо Братислава три пъти по-малка , изглеждала сто пъти по-добре от София!
10 Март 2005 06:27
Опа, втора реклама на ДСБ днес в Наблюдател. Май ще трябва и на в."Сега" да теглим една каруцарска. Да са живи и здрави, нали ни дават форума.
10 Март 2005 07:42
Prismexulnik
Знаем от Историята КОИ партии не правеха Коалиции с никого: Болшевиките, Краините Национал-Шовинисти, Комунистите, Нацонал-Социалистите. Резултатите от "техните" Еднопартиини управления в СССР, България, Япония, Германия и т.н. други държави - ги знаем...
*
Ако докторството ти е като "знаенето от Историята", в Холандия освен да сменяш памперси и да изхвърляш гърнета с акита, друго не трябва да ти позволяват да правиш!
*
Болшевиките са били в коалиция с меншевиките и левите есери, комунистите в България са били в коалиция след 9.9.1944г г една камара партии, а по-късно със БЗНС....
Холандска чукча не читателЬ...
10 Март 2005 07:59
Абе ЧОКИ, комуняго у мозъка, Били са на "Хартия" коалиция Болшевиките с Есерите и Меншевиките - докато им дошло сгода да ги изпратят в Калима и да връзват по едно дърво на краката и - в пропастта... Или "Отечественният Фронт"... - после Комунистите избиха след 1947г. и Никола Петков и Социал- Демократите и т.н. А "Постоянното присъствие" на БЗНС по времето на Живков си беше чисто украшение...
И не ми пиши на Руски език ако обичаш - достатъчно Руски агенти се мотаят из Форума! Или искаш и ти да се "изявиш" пред "Матушката"?!... Дават ли добри ДЕНГИ, А?
10 Март 2005 08:17
Владиславе, познавам те от Питсбърг , ще ти задам един въпрос. Не можа ли да учредиш нова партия, като си личност под налягане, ами се вреш между старите политически курви и ги буташ напред ?

Редактирано от - D.K на 10/3/2005 г/ 08:26:03

10 Март 2005 08:52
На хартия или на тепсия, коалициите са съществували! Не ме карай да се ровя Френската и Италианската компартии кога са били в правителството и с кои партии са участвали в коалиция! Примери има много! Бъди обективен и не пиши глупости!
Мога да ти пиша на иврит, ама няма да ме разбереш, а холандския ми е като трети лелин език!
А руския си го учил в училище и трябва да го знаеш! Е еврейчетата тук при мен и те почнаха да учат руски, щото руската научна и учебна литература е по-богата на заглавия и по-евтина!
10 Март 2005 09:10
Prismexulnik написа:"Абе ЧОКИ, комуняго у мозъка"-No Coment..........
Такива и други глупаци като него още не са разбрали, че българинът вече не се плаши от призрака на комунизма, по простата причина, че неговата реставрация е абсолютно невъзможна.
10 Март 2005 09:18
Присмехулник, точно в България комунистите направиха отечествения фронт още преди да вземат властта, а след това си намериха едно единно БЗНС, което да покаже пред света, че търсят коалиционни партньори.
10 Март 2005 09:22
ЧОКИ, точно от това се опитах да те предпазя, ама ти сам си го "навря": Да не Бъркаш Руската Политика и политиката на Източно-европеиските БИВШИ Колонии на СССР (България също беше Съветска колония!) със Западно-Европеиската Политика. Не ми говори за Италианската и Френската Компартии, защото те СА Партии, както и Холандската Партия на Труда, в която членувам Това са Истински Марксически Партии - В Русия всички Партии са "отдели" на КГБ...
На Руски издавали "Научна" литература в Израел?! Тия маитапи и фантазии ги разправяи на някои неграмотен твои полу-сънародник-Палестинец! ! Русия и Наука??!!: Изстрелват голям "облак" малки топлиики и пирончета за да заблудят Американските ракети... "Междузвездни Воини" с топлиики и пирони...
Не съм виждал в Холански Университет Руски "Научни" книги... Тук се подиграват с Руснаците, Руския език ( Хорошо= Horror-show... ) и Руската "промишленност" както си щат... По едно време даваха в една Хумористична програма Въздушен Филтър за "Лада" - бил от хартия... От хартия в Западна Европа филтри за двигател не се произвеждат от 20 години...
Абе ти Истински, Умен, Находчив, Предприемчив Евреин ли си или МОЖЕ БИ НЕ- ВЕРОЯТНО маика ти е Украинка от недоказан напълно "чист" Евреиски произход и се казва (с "тире" Станишева?


Редактирано от - Prismexulnik на 10/3/2005 г/ 09:38:47

10 Март 2005 10:13
Нека всички в дясно да се явят сами на тези избори, да издържат на проверката, за да се препотвърдят политически, като се види тяхното реално електорално присъствие.Мен ме интересува едно главно нещо - десницата да стане реалност вътре или вън от парламента, във или извън властта. Аз говоря за смисъла, а не за конюнктурните шансове на дясната кауза. Действителното обединение на десницата може да стане единствено от електорално самодостатъчни и политически състоятелни партии индивидуално проверени чрез избори.
КОЛКО ЛИ СА ГЛУПАЦИТЕ, КОИТО СА ЗАБЛУДЕНИ, ЧЕ В ДСБ РАЗБИРАТ НЕЩО ОТ ПОЛИТИКА. АКО НЕ БЕШЕ ЧЕРНИЯТ ВАМПИР ЩЕШЕ ДА ИМА ОЩЕ ГОЛЯМОТО СДС, А НЕ ТОВА АГОНИЗИРАЩО НА НАДКА. НО ВИЕ НЯМА ДА ГО ИЗМЕСТИТЕ- НИКОГА.
10 Март 2005 10:37
Всичко е много хубаво - само дето със стари кокошки нов кокошарник не се прави..... А автора трябва да е научил това .. , още преди Питсбърг....
10 Март 2005 11:35
Не ми се верва ДСБ да останат извън Парламента. В никакъв случай не съм "костовист", но в държането му през последните 7-8 месеца има най-много здрав разум .... Натиснете тук
10 Март 2005 11:58
Размерът на кифлата ще продължава да расте до изборите, а след тях ще спихне драматично


Да не би да става дума за Великденския козунак?!

10 Март 2005 13:57
Като чета как автора пелтечи за оставането ни в Ирак и хич не го е еня за участта на войниците ни там или за това, че България изнемогва хвърляйки безсмисленни пари в това блато, става ясна компрадорската душица на този партиен строител. ДСБ мислят за благото на народа толкова, колкото вълка за агнето.
" Лицето и волята са неща твърде прости, но силно осезаеми и тази политическа сила, която успее да ги върне на сцената, ще спечели."
Как мислите какво лице ще покаже ДСБ, като знаем поговорката "вълка козината си мени, но нрава не!". Ще се оставим Костофф пак да ни подмами, както крещеше в измисленото революционно време през 1997 г.:"Ние няма да ви предадем!", с добавка "а само ще ви окрадем". Вярвайте на хора - българи, които в миналото не са ви лъгали и милеят за родината си!
10 Март 2005 14:53
Пресмехулка
Като не знаеш историята ходи да сменяш гърнетата както ти казаха по-горе.
У нас след 1944г. всички социал-демократи се записаха в БКП, както по-голямата част от земеделците, а другите замедлци отидоха в оранжевия БЗНС. Така БКП от около 12 000 членове преди 1944г. (копгато е била работническа партия) стана над 1 000 000.
Само някои драки като Дертлиев останаха да се ерчат, ама зад тях нямаше никой.
10 Март 2005 15:19
MRX, добре че БКП тогава ограничи много силно приема на нови членове. Иначе всички над определената възраст щяха да влезат в Партията.
10 Март 2005 15:23
*****

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 10/3/2005 г/ 15:27:37

10 Март 2005 15:39
Абсолютно верни политически разсъждения и формулировки, според мен, има в статията.
В Б-я не се четат програми, гласува се за лица-абсолютно вярно.
Бих допълнил-гласува се и срещу. Гласува се и за оценка на миналото. Вотът е наказанието на фрустрата-вижте съседната статия
Интервюто ми хареса, то сякаш се явявава отговор на въпросите, които поставих вчера.Аз обаче бих питал други неща.
Например, като човек, присъствал на създаването на партията, бих питал за каква точно гражданска инициатива на хора, недоволни от политическото си представителство можем да говорим, имайки предвид тълпите от хора на преклонна възраст скандиращи „Костов, Костов” досущ скандиранията на вождове от близкото соц минало? Първите опити да се отърве СДС от безпътицата бяха направени от „14ти декември”-идеята бързо бе овладяна от костовисти. Сега ДСБ отново се свежда до ракета носител, лична гвардия на вожда, спасяваща го от проблеми от миналото и никой не е в състояние да опровергае това..
Или за това за каква политическа идентичност, криза на легитимността и прочие се борим, оставяйки старите муцуни-първи белег за идентификация.. Няма да делим членовете си на стари и нови-цитат”
Как така политическата идентификация се превръща в априорна идентификация по личност-„който не приема нашето управление и лидера за най-добър-не е за нас”?
Видя се как го приемат през 2001ва-сега на какво разчита-на амнезията?
Политическата идентичност изисква и стратегическа самотност.Изисква и стратегическа загуба. Това е истината.Въпросът ми е не е ли тази стратегическа самотност породена от егоцентризма на лидера?
И доколко случващото се вдясно и надвисващата тратегия там не е плод пак на същото-справка –интервюто тази сутрин на Сантова с Христо Марков( алоо, ”После”, не спете..) Тогава-не е ли борбата с егоцентризма на десните вождове пръв приоритет, вместо да ходим с наведени глави като пленници след тях....
Винаги съм се чудил обаче, като как умни и интелигентни хора изведнъж оглушават и ослепяват, като иде реч за техни въжделение и никога не обръщат собствените си тези и постулати към партията, на която симпатизират.
10 Март 2005 15:49
Не изместваи темата колега " Мгх++ "! Аз казах че Партията на Костов не МОЖЕ ДА МИНЕ без КОАЛИЦИЯ с НЯКОГО.... И казах също че "Десни" "Владимиро-Путиновски-Императорски" идеи могат да бъдат внесени и от Русия (За наш Голям Ужас!)...
А дали Костов, както каза генерал Бинев не е агент на ГРУ на СССР???? В момента на власт и в Америка и в Русия са КРАИНО-ДЕСНИТЕ.. За твое сведение! ...
А левите, вкл. "Западно-Матксистки" идеи от Западна Европа (За наша голяма Радост!) ЗА СЕГА са достатъчно "десни" за Българските Политически Разбирания и приложими реално в България.
Ти да не мислиш че Западното Тълкуване на Маркс е "чисто ляво"? Я си обогати Политпрос"ф"етата бе, Селски Германски гаЩник и внимаи как разговаряш с Доктор!!
Костов живее в друго време, много е нервен... и бърза с 10-15 години "напред"... МНОГО е РАНО за ДСБ!

Редактирано от - Prismexulnik на 10/3/2005 г/ 16:29:01

10 Март 2005 16:04
/:/ " В България има дефицит на политическа воля с ясно лице "
......................................... ......................................... ..............
И на още МНОГО ДРУГИ неща има дефицит в България!Например, на "Волни/СВОБОДНИ!/ Медии" !!!
ЕТО ви един пример:
Вчера, в Народното Събрание на Република българия , 5 /петима/ български Народни Представители обявиха Пресконференция в една от залите на Парламента! Темата: "Българският военен контингент в Ирак и участието на България в "Коалицията от желаещи", водена от САЩ".
На тази пресконференция е присъствал само един снимачен журналистически екип - на Кабелна Телевизия "Скат", от предаването "Атака" на Волен Сидеров!!! Нямало е и репортери от водещите печатни /вестниците/ медии! Никоя българса телевизия /освен кабелна ТВ"Скат" , в "Атака"!/ НЕ излъчи материал снощи от тази пресконференция! Дори и съобщение, че такава пресконференция се е състояла НЕ излъчика българските медии- нключително и ДЪРЖАВНАТА БНТ !!!
По думите на В. Сидеров, в залата са надникнали няколко репортьорски екипа от водещи български електронни и печатни медии, но щом видели кои са организаторите и участниците на тази пресконференция, обръщали са се "кръгом- на пета"/по думите на В.Сидеров/ и са напуснали веднага и завинаги залата!
УТОЧНЕНИЕ : тази пресконференция е била организирана от българските народни представители: Стела Банкова, Андрей Пантев, ген. Любен Петров, Александър Паунов и Огнян Сапарев- т.е., тези български народни представители, които , единствени в българското Народно Събрание преди време гласуваха ПРОТИВ изпращането на български военен контингент в Ирак !!!
КОМЕНТЪРЪТ ОСТАВЯМ ЗА ВАС!!!
10 Март 2005 16:45
А, бе какъв е този смешник на снимката.Толкова глупости на едно място трудно се четат.
10 Март 2005 16:45
Параграфе 99, щом оставяш коментара на мен ("Вас" ще се възползувам: Аз лично ПО ПРИНЦИП съм против Воината в Ирак и СЪЩО съм против воината в Чечения - обаче, Където е проф. Андреи Пантев се създава "миризлив" проблем: МИРИШЕ СИЛНО на РУСКИ Окупационни Ботуши (При липса на ЗАЩИТА от НАТО!), лъскани усърдно от професор-червен-русофил...
ЩОТО ако сме против ВОИНАТА - трябва да сме и пртив воината в ЧЕЧЕНИЯ СЪЩО!!!
10 Март 2005 16:57
Американците си имат мечта, ний си имаме кифла. Хак да им е!
10 Март 2005 17:02
Само не разбрах колко голяма e кифлата на Демократи за силна България.

10 Март 2005 17:20
Не мое да сме против войната в Чечня, защото американците са за нея. Я виж колко бързо издадоха Масхадов, като реши да отпочне преговори. Или колко бяха загрижени за съдбата на собствените си инструктори на албанците-терористи в Македония преди четири години.
10 Март 2005 18:47
PRISMEHULNIK,
/:/ " Paragraph39...ЩОТО ако сме против ВОИНАТА/ в Ирак-б.м./ - трябва да сме и пртив воината в ЧЕЧЕНИЯ СЪЩО!!!
......................................... ....................
Чечня е ЧАСТ от Руската Федерация, бе!
Откога Ирак / ВЕЧЕ ли?!/ е щат на САЩ, бе ?!
Аз съм ПРОТИВ ВСЯКА война!
Но има ЗАКОННИ и НЕзаконни войни! Тази в Чечня си е напълно законна- НЕ противоречи на Конституцията на Руската Федерация! А тази срещу Ирак е НЕзаконна- защото противоречи на Устава на ООН !!! И войната на Израел срещу Палестинската Автономия СЪЩО е НЕзаконна!!! "Партизанската война" в Ирак срещу Агресора и Окупатора на Ирак/ САЩ и "Желаещите"/ , обаче, Е ЗАКОННА, според Устава на ООН !!!
ЯСЕН ЛИ СЪМ ?!

10 Март 2005 20:41
Не знам
В много отношения това интервю е стойностно. До такава степен, че влеза в очебийното противоречие с другите публични изяви на представителите на ДСБ
И това вече е интересно
ДСБ успя да се наложи като присъствие. Твърдо, безкомпромисно и монологично
Сама и срещу всички и на посоки
До един момент това беше позитивно-оформяше образ
Сега вече е ясно - това не е образ, това е самата партия
От този момент тя започна да се капсулира.
Да се самоизолира
Нещо повече, започна да плаши не само "десните", но и всички НЕкомунистически мислещи със своето единомислие и карикатурното подсилване на лозунгите с тяхното изтъняващо преповтаряне, като на края остават само препинателните знаци
Страхът от тази монолитно монологична себеутвържадаваща сила започна да сплотява разрознените десни и цетристки формации. А страхът е далеч по-действен фактор отколкото сметки и програми

Редактирано от - Минавам от тук на 10/3/2005 г/ 20:47:39

10 Март 2005 21:39
Ех Валди, добре пишеше в началото на 90-те г. в постмодерен стил, ама с Бг политиката си напълно объркан, щом не разбираш кой е Костов и какво олицетворява.
Изгубил си усет за Бг действителност.
Язък ти и за US пъзишъна - то и тя не е кой знае какво - захванал си се с "руски изследвания" - мъкааааа, мъка
10 Март 2005 23:33
тоя професир да дава акъл в сащ, а не тука
11 Март 2005 00:17
Шпиони действат под прикритието на банкери
Разузнавачи се спотаявали и във фондации и културни институции

..................................
ТУК:
Натиснете тук
http://www.novinar.org/main.php?act=news& act1=det&sql=MTU0OTsw&mater=MTU0OTs3OA==
11 Март 2005 00:24
Заложиха тайно БТК
Свършиха парите на новия собственик на телекома
Теглят заем от 285 млн. евро срещу активите на компанията


Новият собственик на БТК залага компанията срещу заем от 285 млн. евро. Вече са определени и петте финансиращи институции, които ще отпуснат кредита. На 8 април т.г. се свиква извънредно общо събрание на акционерите, на което заемът ще бъде одобрен. Поканата за събранието е публикувана в Държавен вестник. От нея става ясно, че на 11 юни 2004 г. телекомът тайно е изтеглил кредит от 123 млн. евро. Това се случва в същия ден, когато "Вива венчърс" плаща 230 млн. евро за покупката на 65% от БТК. С новия кредит ще се погаси старият заем, ще се налеят 50 млн. евро в третия GSM, а останалите пари ще се използват за капиталови разходи. Така "Вива венчърс" няма да вложи нито лев в БТК. Със заем от телекома е финансирана и самата сделка, допускат експерти. Още…
..............
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
http://www.standartnews.com/stnews/scanda l/index.htm
11 Март 2005 00:34
В България има дефицит на политическа воля с ясно лице

Ами внесете си!
11 Март 2005 01:51
University of Pennsylvania isn't in Pittsburgh but rather in Philadelphia
11 Март 2005 08:44
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 11/3/2005 г/ 08:55:45

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД