:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Трите етапа в усъвършенстването на бойното изкуство

Първи етап: Разкриване на силата

На този етап съответства твърдостта в използването на силата и закаляването на костите, мускулите и сухожилията. Тренировката на "разкриване на силата" предполага разучаването на образци от движения в съответствие с точни правила за тяхното изпълнение. Ръцете и краката трябва да се движат съгласувано и свързано. В канона за изкуството на юмрука се казва: "Занимавай се по квадрат, за да определиш правилно своя център." Това е казано за занятията при "разкриване на силата".



Втори етап: Скриване на силата

На този етап съответства мекостта при използването на силата, преобразуването и превръщането на енергията в дух. В "скриването на силата" ръцете и краката като че замират, но всъщност не спират: тялото, енергията и духът се събират в едно, а силата се събира като разтегната преди това копринена (еластична) нишка. Когато тренираш "скриване на силата", трябва да си разхлабен и свободен, да се движиш леко и живо, никъде да не позволяваш да възниква застой и задържане. В канона за изкуството на юмрука е казано: "Занимавай се по сфера, за да съответстваш на външното." Това е казано за "скриването на силата".



Трети етап: Преобразуване на силата

Този етап съответства на пълното изчистване и възвръщането на духа в Пустотата. Когато благодарение на тренировката на "скритата сила" се достига до предела в използването й, започва етапът на "преобразуване на силата". Тогава се сливаш с Дао в постигането на истината за себе си, потапяш се в Беззвучното и Непознаваемото. В канона за изкуството на юмрука е казано: "В юмручното изкуство няма юмручно изкуство, във волята няма воля - това е изначалната воля." Това е казано за "преобразуването на силата". Тренирайки "преобразуване на силата", е нужно да се движиш съвършено свободно, да не прилагаш усилие, но да направляваш движението посредством одухотворената воля. Отново движенията безупречно съответстват на правилата, но по друг начин. В канона за изкуството на юмрука е казано: "Всичките три завъртания и девет обръщания са като един жест."



* Го Юншън - знаменит майстор от школата на син и цюан (Бокс на разума и волята), живял на границата между XIX и XX в. в Китай.
742
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД