:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ЕПИЗОД 2

Кевин Бейкън се превръща в невидима заплаха

СНИМКА: АЛЕКСАНДРА ФИЛМС
Холивуд си има две отделни категории филми - тези с добър сценарий и тези с добри специални ефекти. Двете понякога Но могат да се съчетаят, ако си създател на "Матрицата".

Пол Верховен режисира обикновено вторите - "Робокоп", "Звездни рейнджъри". "Първичен инстинкт" също може да мине към тях, ако причислим голата Шарън Стоун към визуалните ефекти.

И последната му лента "Човек без сянка" е от втората група. Хората са си платили 100 милиона долара за бюджет и са ги използвали рационално - никакви хонорари на големи звезди ала Том Круз и Леонардо ди Каприо (Кевин Бейкън и Елизабет Шу - малко, но от сърце). Както се казва - всичко за фронта, всичко за победата на компютърната графика. В "Човек без сянка" има незабравими кадри като този, в който Бейкън наплисква с вода невидимото си лице и тя се разплисква по несъществуващия човешки калъп. Или като материализищата се маймуна - първият успешен опит да направят живо същество невидимо и после да го върнат в обозримия свят.

Колкото до сценария на "Човек без сянка", той е съвсем фриволна адаптация по класическия роман "Невидимият" на Хърбърт Уелс. И децата знаят, че основната далавера да си невидим е да се намъкнеш в дамската съблекалня и да зяпаш безнаказано женски прелести. Кевин Бейкън се възползва от това, но не спира дотам. Гениалният учен е по природа антисоциален тип и когато Шу го зарязва заради друг колега от екипа, той решава хем да пробва невидимостта, хем да й отмъсти. Списъкът със злодеянията му набъбва застрашително и филмът заприличва на хорър. Такъв остава чак до финала, където Верховен бая се е объркал и камерата хвърчи от безсмислено на по-безсмислено събитие. Но ефектите си струват.
966
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД