:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родните продуценти ще се състезават за наградите ЕМИ

Българските тв продуценти вече ще могат да участват в надпреварата за международните награда ЕМИ. Фондация "Телевизионен свят", която всяка година организира медийния фестивал в Албена, от началото на 2001 г. е асоцииран член на Академията "ЕМИ" и може да оказва съдействие на желаещите да участват в конкурсната надпревара на академията. Наградите се дават на най-добрите програми, създадени и излъчени за първи път извън САЩ.

Чрез фондация "Телевизионен свят" международният съвет към Американската национална академия за тв изкуства и науки (NATAS) кани българските производители на програми да участват в 29-то издание на престижните призове. "Ние се стремим в надпреварата да участват най-добрите продукции в света и очакваме с нетърпение да получим повече искания за участие от страни, които не са широко представени досега, особено от държавите от Латинска Америка, Азия и Източна Европа, обяви изпълнителният директор на Международния съвет на NATAS Жорж Леклер.

Наградите ще бъдат присъдени в шест категории: художествена документалистика, детски предавания, документални филми, драма, сценични и популярни изкуства. Правилата и формулярите за участие могат да бъдат намерени на Интернет страницата http://www.iemmys.tv. Крайният срок за изпращане на заявките е 13 април.

Кандидатите, допуснатите до участие в полуфиналите, ще бъдат определени от международно жури, чиито членове ще заседават независимо в Осака, Хонг Конг, Ню Делхи, Будапеща, Кьолн, Мюнхен, Санкт Петербург, Торонто, Маями и Буенос Айрес. Предварителното журиране ще бъде в Ню Йорк през юни, а финалният кръг ще се проведе в Лос Анжелис и Ню Йорк през септември. Номинираните ще бъдат обявени през октомври в Кан, самият фестивал ще е на 16 и 17 ноември в Ню Йорк, а победителите ще бъдат представени на годишния Галаспектакъл, който ще е на 19 ноември.
520
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД