:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 361
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тв "Европа" открадна водещ на Канал 1

Телевизията на Емил Стоянов разчита на много новини, публицистика и качествени програми
Снимка: Борислав Николов
Водещият на новините в сутрешния блок на Канал 1 Стоян Витанов за последен път вчера се изяви в ефира на държавната медия. Занапред той ще е лицето на ежедневната бизнесрубрика на кабелната телевизия "Европа" "Делови дневник". Тя ще се излъчва веднага след новините в 19 ч.

Както "Сега" вече писа, новата медия оглавява президентският брат Емил Стоянов. Програмен директор на "Европа" е бившият шеф на киното в БНТ Ивайло Гюров. Симеон Василев, който дълго време беше кореспондент на БНТ в Германия, ще ръководи новините. Отговорен редактор там ще е бившият водещ на "Отзвук" Красимир Ганев. Сред известните имена в екипа е и журналистката Ваня Манолова, която преди време правеше предаването "Посоки" по Нова телевизия. Тя ще е една от водещите на обзорното предаване в "Европа" "Тема на деня", което ще върви всеки ден след новините. В ефира на новата медия ще тръгне отново и познатото от "7 дни" предаване "Диалози" на Стойчо Керев. То ще се излъчва в събота между 17 и 19 ч.

Програмата на телевизия "Европа" тръгва официално на 14 април, като отделните модули ще стартират постепенно. Експерименталните излъчвания обаче започват още днес. Ние няма да пълним програмата с чалга, сапунени сериали, еротика и спортни коментари, зарече се програмният директор Ивайло Гюров. Емил Стоянов пък обясни, че "Европа" ще бъде консервативна телевизия и ще се цели в по-добре образованата и реализираната част от аудиторията.

На 14 април ще се излъчи първата емисия новини на "Европа". Неин водещ ще е Маргарита Ралчева. Телевизията ще излъчва новини в 10, 12, 15, 17, 19 и 23 ч. "Европа" ще има и седмичен политически обзор, както и икономическо предаване. Всяка неделя от есента кабелният канал ще излъчва и мач от английското първенство.

От септември програмата ще има външни продукции, а от 1 януари 2002 г. "Европа" ще излъчва денонощно. Телевизията ще има и нощен блок между 23,30 ч. и 1 ч. Като първи водещ в него ще се изяви младият актьор Петър Антонов, нашумял от участието си във филма "Писмо до Америка". Програмата ще се излъчва от студията в София и Пловдив.
2745
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД