:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦСКА наказан със служебна загуба срещу "Черно море"

Това беше дребнавост, излизаме "на дюшеци", каза треньорът на червените баскетболисти
Спортно-техническата комисия (СТК) на баскетфедерацията наложи служебна загуба на ЦСКА за нарушение на правилника в мача с "Черно море" от 20-ия кръг в събота. Във II част за около 2 сек., докато Топчов от варненци биеше фаулове, на терена от ЦСКА бяха трима неевропейци - Морбан, Гарнет и Фъргюсън. Така тимът, който би със 100:99, губи 2-те точки и не получава полагащата се една за загуба. Това не променя класирането. Води "ЛУКойл Академик" с 39 т., ЦСКА е втори, но с 35. Варненци пак са 4-и, но вече с 31 т., колкото и "Спартак" (Пл).

"Макар и за секунди, правилникът е нарушен", каза изп. шеф на федерацията и председател на СТК Иван Ценов.

"Това решение и контестацията са дребнавост. Станалото не повлия на изхода на мача - каза треньорът на ЦСКА Росен Барчовски. - Оттук нататък "излизаме на дюшеци". Ръководството на клуба ще се събере и ще реши как да действаме."

Запитан дали случаят няма да се отрази негативно на отношенията му с треньора на варненци Дарин Великов, негов помощник в националния отбор, Барчовски отговори: "Огорчен съм от поведението му, но ще стисна зъби и ще опитам да забравя." Той добави, че знае кой е подсказал на "Черно море" да даде контестация, визирайки хора от "Академик".

Правилото за повече неевропейци в един тим, но не и над двама на терена бе прието по искане на "Академик" заради ямаеца Уилямс в средата на сезона. "Още тогава казах - безпринципно е. Нищо, че и ние се възползвахме и взехме Морбан, всичко стана под диктовката на "Академик", каза Барчовски.
385
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД