:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Проф. Андрей Пантев ще води лявата листа в Монтана

Емануил Йорданов начело на сините в Кюстендил

Тереза Маринова и треньорът също кандидат-депутати от ОДС
Снимка: Борислав Николов
Вътрешният министър Емануил Йорданов най-вероятно ще оглави синята кюстендилска листа, довери източник от централата. Досега за водач там беше определен зам. здравният министър Стойчо Кацаров. Но той сега щял да мине на второ място.

От челна позиция ще отпадне и Мария Стоянова, която не успя да влезе в НИС. Тя бе номинирана да води листата във Видин, но Иван Костов вече мислел за там друго име.

Лекоатлетката Тереза Маринова е начело на кандидат-депутатите от ОДС в Плевен, а треньорът й Христо Марков ще влезе в листата в Русе, стана ясно вчера. В крайдунавския град щяло да се намери място и за младия Иво Цанев, секретаря на Съвета по сигурността към правителството.

Търсим баланс между партийния опит и обществения характер на кандидатите, съобщи зам.-шефът на СДС Димитър Абаджиев. Докато номинирали олимпийската шампионка по троен скок Маринова например, й задавали въпроси дали изповядва принципите и ценностите на християндемокрацията.

На 16 май НИС на СДС ще одобри окончателно листите си и ще ги предложи на партньорите си. Абаджиев се зарече, че в тях няма да има сътрудници на бившата Държавна сигурност.

Проф. Андрей Пантев ще води листата на "Коалиция за България" в Монтана, стана ясно вчера. Пантев до вчера бе втори във Видин и заради проблемите около неговото водачество на листа последните два пленума на социалистите преминаха драматично. Имаше вероятност дори професорът да се откаже да е ляв кандидат.

В последния момент обаче Политическият съвет на коалицията реши Пантев да е освен начело в Монтана да бъде и втори във Варна. За това място бе навиван Стефан Данаилов, който е първи в 24-и избирателен район в София. Ламбо обаче отказал поради заетост. Червените в морския град искаха в листите им да присъства човек от "гражданската квота", каквито са и Ламбо, и историкът Пантев.

Монтанската листа била преподредена без никакви драми. Досега там водач бе членът на Изпълнителното бюро на БСП Васил Калинов. Сега той остава втори. Лидерът на ОКЗНИ Добромир Задгорски пък от 4-и във Варна отива втори във Видин. Там водач е Михаил Миков. С тези последни размествания левите листи вече са напълно готови и до ден-два ще бъдат внесени в районните избирателни комисии, казаха от коалицията.
677
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД