:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българите в Столипиново започват гладна стачка

Щафетна гладна стачка пред община Пловдив почват тая седмица 140-те български семейства в ромския квартал Столипиново в града под тепетата. Това съобщи Нели Денева от инициативната група на българските фамилили там.

"Животът ни тук е нетърпим. Наркопласьорите се дрогират във входовете и зарибяват децата ни. Масово се продават наркотици. Стълбищата са разбити, няма прозорци, няма черчевета. Младите хора не могат да се оженят. Кой ще дойде да живее в такава цигания?", каза жената.

Златка Бошкова пък се оплака, че съпругът й е бил нападан и пребит, а апартаментът им бил обиран два пъти. "Няма асансьори, а мъжът ми е първа група инвалид и не може да излезе навън. Децата ни няма къде да играят. Във входа сме само 2 семейства българи и се чувстваме емигранти в собствената си държава", каза тя.

Проблемът с българските семейства в Столипиново не е от вчера. Преди 2 месеца хората са подали жалба до общината с молба за замяна на жилищата, но отговор не са получили. Те твърдят, че за 1,5 г. нито един собственик в Столипиново не е бил изведен. Досега са изселени 300 семейства, остават още 140, повечето от тях безработни. Българите настояват до края на месеца да напуснат Столипиново, а замяната на жилищата им да стане по данъчна оценка. "Това е неизгодно за общината, защото в район Източен данъчните оценки са високи и трябва да правим замяна едно към едно", коментира зам.-кметът д-р Недялко Генчев.
735
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД