:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Слобо оценен на $ 1.3 млрд.

Донорската конференция получи зелена светлина
Югославия заяви вчера, че се надява да получи близо 1,3 милиарда долара на специална донорска конференция след правителствения указ от събота, открил пътя за предаването на бившия югопрезидент Слободан Милошевич на международния съд в Хага. Ройтерс посочва обаче, че Белград още не е сигурен дали САЩ ще участват в донорската конференция. Все още няма официално становища на Вашингтон дали решението на Белград да сътрудничи на трибунала в Хага и да предаде обвиняемите във военни престъпления е достатъчно за подкрепата на срещата на донорите от страна на САЩ.

Адвокатите на Милошевич вчера обжалваха пред Конституционния съд указа на правителството. Според тях той противоречи на основния закон, който не допуска екстрадирането на югославски граждани. В същото време сръбският вицепремиер Небойша Чович заяви, че Милошевич може да бъде предаден на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия в срок от 10 до 23 дни. Чович, който бе цитиран от агенция Бета, уточни, че максималният юридически срок за предаването на Милошевич на трибунала в Хага, имайки предвид съдебните обжалвания, е 23 дни. Отговаряйки на въпроса дали Милошевич ще е първият югославски гражданин, който ще бъде предаден на трибунала в Хага, Чович заяви: "Не искам да изпреварвам събитията, но като се имат предвид заслугите му, Милошевич е много нагоре в списъка."

Донорската среща ще се проведе в петък в Брюксел под егидата на Световната банка и на Европейската комисия. "Тя трябва да излезе с ясен сигнал, че следваме разумна икономическа политика и че сме твърдо решени за провеждането на икономически реформи", каза югославският вицепремиер Миролюб Лабус. Очаква се Югославия да представи различни проекти на обща стойност близо 1,3 милиарда долара. От тази сума един милиард са предвидени за Сърбия и 265 милиона за Черна гора. Сърбия възнамерява да изразходва средствата за изграждане на енергийни мощности, за транспортни инфраструктури, селско стопанство, здравеопазване и социални нужди. Черна гора очаква да получи 100 милиона долара за инфраструктурни проекти.

От цялата сума е предвидено САЩ да дадат 100 милиона долара, докато Япония ще отпусне 400 милиона.
4
450
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
26 Юни 2001 06:51
Sa6tite pari, sa6tija re4nik. Sarbia
navliza v kostovskia si period. SKORO I
te 6te stanat iz4ezva6ta nacia.
26 Юни 2001 08:39
Само дето на тях им дават $$$$$ а на нас не.
26 Юни 2001 15:50
Но те си имаха Милошевич, а ние само Костов...
26 Юни 2001 16:09
Е, хайде да не задълбаваме. И САЩ си имаха Клинтън, а той пък си имаше Моника Люински. Бедният наш Пешо Стоянов - Бракоразводния си нямаше Моника, но затова пък си има Кавалджиев...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД