:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Крайнодесните в Турция канят ислямистите

Турският вицепремиер и лидер на крайнодясната Партия на националистическото действие Девлет Бахчели заяви, че членовете на забранената Партия на добродетелта ще бъдат добре дошли в редовете на неговата политическа сила. Той посочи още, че ще спази коалиционното споразумение да не оспорва властта на премиера Бюлент Еджевит.

Партията на националистическото действие на Бахчели се нуждае само от 7 нови депутати, за да стане най-голямата партия в парламента.

Конституционният съд в Турция забрани в петък ислямистката Партия на добродетелта заради несъвместимост със светския характер на държавата. Така 102-ма депутати от Партията на добродетелта, която бе най-голямата опозиционна сила, останаха в 550-местния меджлис като независими.

Това решение не говори добре за политическия плурализъм и свободата на словото в Турция, която е кандидат за членство в ЕС, заяви шведското председателство на Евросъюза.
2
502
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Юни 2001 13:26
Абе това е политика. Колко жалко, че ислямът се представя от такива хора на политиката. Просто лоша презентация на добрия ислям. Аз мисля, че вече не ги искат там. Kusura bakma fazilet, elveda. Insallah daha hayirli ishler yapabilenler cikacaktir bu ulkede. Hadi vesselam...
26 Юни 2001 15:58
Ама тя тази държава Турция направо е готова за ЕС! Щом управлението е в ръцете на Сиви вълци и ислямски фундаменталисти, проблем няма! Готова е да се слее с европейската цивилизация. Сега трябва само някой дебил от клас "Тургут Йозал" да напише една книга, според която Сивите вълци са основали и Европейския съюз.
Йозал вече доказа, че световните цивилизации са били основани от "брахикефални турци" (т.е. нещо като "кръглоглави турци" :-))). Те са основали следните цивилизации, както следва - шумерска, египетска, индийска, китайска, европейска (западна) и предколумбовите американски цивилизации.
Сега трябва само да се "докаже", че вълчицата, която е кърмила Ромул и Рем се е казвала Бозкурт- и работата готова!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД